Takip et
Bülten Aboneliği

Teknoloji dünyasından en yeni haberler ve gündem başlıkları e-posta adresinize gelsin.

Online Tahsilat’ın Şampiyonu Otomotiv

Türkiye’nin en büyük B2B kredi kartı tahsilat platformu Eçözüm Online Tahsilat  Sistemi  “Netahsilat” ekosisteminde 2021 ilk yarı şampiyonu “otomotiv” sektörü oldu.

Otomotiv sektörü ilk 6 ayda 991 bin 363 adet tahsilat işlemini online olarak gerçekleştirdi. Online tahsilat altyapısıyla firmaların nakit akışını düzenleyen Netahsilat, tüm sektörlerde olduğu gibi otomotiv sektöründe de tahsilat sorununa çözüm getirdi. Tahsilatlarında online tahsilat’ı seçen otomotiv sektörü online tahsilattan elde ettiği cirosunu önceki yıl aynı döneme göre %55 artırdı. Böylelikle otomotiv sektörü toplamda 5,1 Milyar TL online tahsilat sınırını aşmış oldu.

İKİNCİ SIRADA “YAPI” SEKTÖRÜ GELDİ!

Veriler ışığında otomotiv sektörünü sırasıyla 351 bin 133 işlem ile yapı malzemeleri takip etti. Yapı malzemeleri Netahsilat ekosisteminde ki tahsilat hacmini 2020 yılına göre %42 artırdı.  Orman ürünleri ve Tarım ise sırayla takip eden diğer sektörler olarak yerini aldı.

Eçözüm Bilgi Teknolojileri Genel Müdürü Refik Sarıtepe, “30’u aşkın sektör tahsilat problemlerine hızlı ve güvenli çözümler sunan, nakit akışlarını düzenleyen Online Tahsilat sistemimiz ile rahat bir nefes alıyor.  2021 yılı ilk yarısında da en fazla online tahsilat hacmine ulaşan sektör yine ekonomimizin lokomotif sektörü “otomotiv” oldu. Netahsilat ile otomotiv sektöründe firmalar bayilerinden, bayiler ise alt bayileri ve müşterilerinden ödemelerini online, hızlı, kolay ve güvenli bir şekilde gerçekleştiriyorlar. Otomotiv ve yapı sektörlerinin bayi ve alt bayi yapılanmaları çok geniş ve dağınık olması nedeniyle tahsilat döngüsünün dijitale aktarılması hayati önem taşıyor. Aksi taktirde tahsilat zincirinde kopmalar, aksamalar, gecikmeler oluyor. Bu durum ise zaman ve para kaybının yanı sıra, ekstra iş gücü olarak firmalara ek bir yük oluşturuyor.

Netahsilat Online tahsilat teknolojisi ile ana firmalar ve firmaların bayileri tüm bu zorluklara gerek kalmadan tahsilatlarını hem hızlı hem de güvenli olarak tamamlıyor. Uzaktan tahsilat özelliği ile bayi ve müşterilerin uzakta olması, tahsilat zincirinde herhangi bir sorun oluşturmuyor. Firmalar bayilerini sisteme kolayca tanımlayabiliyor, bayileri ise ekstra POS maliyetine girmeden, ana firmanın sanal posları üzerinden, müşterilerinden ödemelerini alabiliyorlar. Bu sunduğumuz operasyonel kolaylık ile Otomotiv ve Yapı sektörleri başta olmak üzere birçok sektörde rekor tahsilat hacimlerine ulaşıldı ve ekosistemimizde ki tahsilat hacimleri her geçen gün artarak devam ediyor” dedi.

Firmalar Netahsilat ile ileri tarihli ya da vadesi geçen alacakları kolaylıkla takip edebiliyorlar. Mobil uygulamalarla 7/24 istedikleri yerden ödeme gerçekleştirebilme esnekliği ile işlemlerini tamamlayabiliyorlar.  Ödeme zamanı geldiği zaman müşterilerine SMS yoluyla ve e-postayla ödemelerinizi tekrar hatırlatma şansına sahip olan firmalar nakit akışlarını sürdürülebilir kılıyorlar.  Böylelikle B2B online ödeme sistemi, ana firmanın bayilerden tahsilat yapmasını, bayilerin kolaylıkla ana firmaya ödeme yapmasını ve bayilerin son kullanıcılardan online ödeme almasını sağlayan kapsamlı bir çözüm olarak sunulmuş oluyor.” dedi.

İlgili Yazılar