Takip et
Bülten Aboneliği

Teknoloji dünyasından en yeni haberler ve gündem başlıkları e-posta adresinize gelsin.

DeepL’in yapay zeka destekli yeni ürünü DeepL Write Pro şimdi kullanıcılarla buluşuyor

DeepL, DeepL Write Pro’yu tanıttı.

İş iletişimini güçlendirmek amacıyla DeepL’in yeni piyasaya sürdüğü yapay zeka destekli yazma asistanı DeepL Write Pro, kullanıcılara ifade, stil ve ton konusunda gerçek zamanlı önerilerde bulunuyor ve iş iletişiminin tüm bağlamını özümsüyor.

Dil yapay zekası alanında küresel lider marka DeepL, şirketlere yönelik geliştirdiği en son ürünü olan DeepL Write Pro’yu tanıttı.

Yeni sürüm, DeepL’in kendi LLM’si (Geniş dil modeli) tarafından desteklenen ilk hizmeti ve farklı sektörlerde çeviriye ihtiyaç duyan kullanıcılar için oyunun kurallarını değiştirmeye hazırlanıyor. 

DeepL Write Pro, şirket içi iletişimden; daha kritik olan müşteri mesajları ve sözleşmelere kadar, işletmelerin küresel ölçekte doğru ve güvenli iletişim kurmasına yardımcı oluyor. 

Metinleri otomatik olarak dolduran yaygın yapay zeka araçlarının veya kural tabanlı dilbilgisi düzeltme araçlarının aksine DeepL Write Pro, taslak hazırlama sürecinde kullanıcılara asistanlık yapıyor. Kelime seçimi, ifade, stil ve ton konusunda gerçek zamanlı, yapay zeka destekli öneriler sunarak kullanıcıların metinleri geliştirmelerine yardımcı oluyor. Yalnızca DeepL Write Pro’nun sahip olduğu bu yaklaşım, kullanıcıyla yapay zeka arasında ortak ve yaratıcı bir sinerji yaratarak çeviri esnasında kullanıcının özgün sesini korumasını da sağlıyor. 

DeepL Write’ı kullanan bir perakende kuruluşu, “Kurumsal iletişim ekibimiz, DeepL Write’ı tüm Almanca ve İngilizce yazılı dokümanlarını geliştirmek amacıyla kullanıyor ve çok değerli buluyor.” sözleriyle ürünün şirketlerin iç iletişimini güçlendirmedeki hayati rolünün altını çizdi. 

Kurumsal şirketler için üst düzey güvenlik önlemleri sunuyor

DeepL Write Pro’nun en büyük avantajlarından biri, kurumsal şirketler için üst düzeyde güvenlik önlemleri sunması. Cisco tarafından yapılan 2024 Veri Gizliliği Kıyaslama Çalışması’na göre, çoğu şirket gizlilik endişeleri nedeniyle yapay zeka üreticilerinin kullanımını sınırlandırıyor ve şirketlerin yüzde 98’i harici gizlilik sertifikalarının satın alma kararlarında önemli bir faktör olduğunu düşünüyor.

DeepL’in en son sürümü, maksimum veri güvenliği için TLS şifreleme ve metin silme dahil olmak üzere özellikle kurumsal müşterilere yönelik gelişmiş güvenlik önlemleri sunuyor.

DeepL Write Pro, doğruluğu ve güvenliğiyle dünya çapında 100binden fazla şirket tarafından kanıtlanmış olan markanın amiral gemisi ürünü DeepL Translator’ın ürün portföyünü de genişletiyor.

Mevcut DeepL Translator müşterileri için Write Pro’nun eklenmesi, şirketlerin küresel olarak büyümesini sağlamak amacıyla son teknolojiye sahip Dil Yapay Zekası desteğiyle tasarlanmış bir iletişim araçları paketi oluşturuyor.

DeepL’un kurucusu ve CEO’su Jarek Kutylowski DeepL Write Pro’yla ilgili düşüncelerini “Kelimeler ve yabancı dil global şirketler için rekabet avantajı sağlayan önemli bir güç. DeepL Write Pro, bizi diğer teknoloji devlerinden kendi LLM’lerimiz tarafından desteklenen ilk ürünümüz olmasıyla ayrıştırıyor. Ürünümüz, yıllarca süren araştırma ve inovasyon sonucunda üretildi. DeepL’in Dil Yapay Zekası çözümleri paketi, globalleşmek isteyen şirketlerin hem sektörde hem de iç İletişim süreçlerinde iletişimlerini güçlendiriyor ve yaratıcılıklarını besliyor’’ sözleriyle aktardı. 

Kötü çevrilmiş içerikler, şirketlerin para kaybetmelerine neden oluyor

Sektördeki araştırmalara göre; kötü çevrilmiş içerikler, şirketlerin her yıl milyarlarca dolar kaybetmelerine neden oluyor. Forbes’un Amerika Birleşik Devletleri’nden 1000 ofis çalışanıyla yaptığı son ankete göre; kötü iletişim, katılımcıların yüzde 49’unun üretkenliğini, yüzde 50’sinin iş memnuniyetini ve yüzde 42’sinin stres düzeyini olumsuz etkilediğini ortaya koydu. 

DeepL Write Pro, halihazırda İngilizce ve Almanca dillerinde hizmet veriyor ancak ilerde daha fazla dil seçeneğini de sunmayı planlıyor. 

Araçta stil opsiyonları arasında (İş, Akademik, Basit, Günlük) ve ton opsiyonları arasında (Dostça, Diplomatik, Kendine Güvenen, Hevesli) seçenekleri bulunuyor. Farklı seçeneklerin varlığı, kullanıcıların yalnızca yazı yazmalarına yardım etmekle kalmıyor aynı zamanda yaratıcılıklarını da geliştiriyor. 

Kullanıcılar arasından çok uluslu bir hukuk firması çalışanı avukat, “[DeepL Write]’ı kendim kullandım ve birkaç meslektaşım da yazdıklarını geliştirmek ve aynı zamanda nasıl farklı bir şekillerde yazabilecekleri konusunda fikir edinmek için düzenli olarak kullanıyor.” yorumunda bulundu. 

Küresel bir danışmanlık firması da DeepL Write hakkında düşüncelerini “DeepL Write’ı kullanmak, iş raporlarımızın ve pazarlama materyallerimizin kusursuz olmasını sağlayan kişisel bir editöre sahip olmak gibi. Özellikle ana dili İngilizce olmayan bizler için gerçekten çok faydalı. Araç yalnızca hataları düzeltmemize yardımcı olmuyor aynı zamanda müşterilerimizle daha etkili iletişim kurmamıza yardımcı oluyor.’’ sözleriyle aktardı. 

DeepL Write Pro abonelikleri, kurumsal düzeyde güvenlik önlemlerinin yanı sıra sınırsız metin ve yazı düzeltmeleri de içeriyor. Bu da şirketlerin iletişim engellerini ortadan kaldırırken verilerini de korumasına destek oluyor. 

DeepL, küçük işletmelerden uluslararası işletmelere ve hükümetlere kadar farklı sektörlerdeki global kuruluşlar için özel olarak tasarlanmış sınıfının en iyisi Dil Yapay Zekası çözümleri sunuyor. Şirket, benzersiz, gelişmiş yapay zeka araştırmalarından yararlanarak, yapay zeka modellerini özel web taramalarıyla yüksek kaliteli veriler üzerinde sürekli olarak eğitiyor ve ürünlerinin doğruluğunu kesinleştirmek amacıyla insan editörlerin uzmanlığını kendi uzmanlığıyla birleştirerek diğer teknoloji devlerini geride bırakıyor.

Marka aynı zamanda sahip olduğu teknoloji yığını ve müşteriler için maksimum veri güvenliğini garanti ederek işletmelerin küresel olarak büyürken gizliliğini sağlıyor. 

İlgili Yazılar