Takip et
Bülten Aboneliği

Teknoloji dünyasından en yeni haberler ve gündem başlıkları e-posta adresinize gelsin.

Roca Türkiye 2024 yılında bayiler ile sürdürülebilir büyüme hedefliyor

Roca Türkiye ve Orta Doğu Ülke Müdürü Salvador Lopez, 2023 yılını değerlendirerek gelecek hedeflerinden söz etti.

4 kıtada 22 ülkede 76 fabrikasıyla sektörün öncü konumunda yer alan Roca Grup, hem globalde hem de Türkiye’de yeni yatırımları ile büyümesini sürdürüyor. 2023 yılında dünyanın ilk elektrikli tünel fırınına yatırım yapan Roca Grup, üst segment banyo ürünleri üreten Alape’yi de bünyesine kattı. Türkiye’de ise yılı yüzde 60 büyüme ile kapatan ve yeni yılda proje ve bayi odaklı büyümeyi planlayan Roca, sürdürülebilirlik yatırımlarına ve mimarlar ile iş birliği yapmaya devam edecek.

Banyolar için armatür, lavabo, klozet ve duş sistemleri gibi çözümler geliştiren Roca Grup’un Türkiye operasyonu olan Roca Türkiye, başarılı yatırımları, sürdürülebilirlik çalışmaları ve yenilikçi ürün grupları ile büyümesini sürdürüyor. Eskişehir’de yer alan Türkiye’nin 3 büyük armatür fabrikasından biri olan tesisinde, 1 milyon parçayı geçen üretimiyle Roca; İspanya, Portekiz, Fransa, Fas ve Bulgaristan başta olmak üzere toplam 40 ülkeye ihracat gerçekleştiriyor. Üretiminin yüzde 70’ini ihraç eden Roca’nın 2024 hedef pazarları arasında ise MENA Pazarı, Sudi Arabistan ve Irak yer alıyor.

“Mevcut bayilerimizle büyümeye devam edeceğiz “

Türkiye’deki fabrika üretimiyle de sürdürülebilir bir büyüme stratejisi izlediklerini ifade eden Roca Türkiye ve Orta Doğu Ülke Müdürü Salvador Lopez , “2020’den 2023’e kadar Euro bazında her yıl yüzde 15 büyüme elde ederek, özellikle armatür alanında kazandığımız etkili ivmeyi sürdürdük. 2023 yılının ilk yarısında elde ettiğimiz yüzde 40’lık büyümeyi, yılsonunda yüzde 60’a çıkarmayı başardık. Türkiye bizim için çok avantajlı ve önemli bir pazar. 2024 yılında, Türkiye’deki bayi ve satış noktalarımız ile birlikte konumumuzu güçlendirmek hedeflerimiz arasında. Proje kanalında büyümeyi, mimarlar ile olan iş birliğimizi artırmayı ve sürdürülebilirlik kanalında global hedeflere uyumlu sonuçlar elde etmeyi planlıyoruz. Tüm bu çalışmalarımız ve kaliteli ürünlerimizle 2024 yılını yüzde 40 büyüme ile kapatma hedefi doğrultusunda çalışmaya devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı.

Sektörde değişime öncülük edecek bir yatırım

Hem ürünlerinde hem de üretim tesislerinde sürdürülebilirlik odaklı çalıştıklarını vurgulayan Salvador Lopez Oliva, bu alandaki yatırımlarına devam edeceklerini belirterek şunları söyledi: “Roca Grup olarak, 2045 yılına kadar karbon nötrlüğüne ulaşmak en büyük hedefimiz. Birleşmiş Milletler tarafından 2015-2030 için tanımlanan Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri ile uyumlu projeler geliştiriyoruz. 2023’ün son aylarında bu hedef doğrultusunda grubumuz tarafından önemli bir adım attı. Avusturya’daki Laufen fabrikası ve Almanya’daki Keramischer OFENBAU’nın ortak projesi olan Avrupa Patent Ofisi tarafından tescilli dünyanın ilk elektrikli tünel fırınına yatırım yapıldı. Bu yatırım Avrupa ve dünya genelinde seramik sağlık gereçleri endüstrisini karbonsuz bir geleceğe taşıyacak. Projenin sürdürülebilirlik konusunda sektör paydaşlarımızı doğru yönlendirecek cesur bir inovasyon öncüsü olduğuna inanıyoruz.”  2018 yılından bu yana süren karbon arındırma projesi ile CO2 emisyonlarında yüzde 39’luk bir azaltmayı başardıklarını belirten Lopez Oliva, gelişen sürdürülebilirlik stratejisi ile Türkiye fabrikasında da su tasarrufu ile ilgili iyileştirmelere devam edeceklerini belirtti.

İlgili Yazılar