Takip et
Bülten Aboneliği

Teknoloji dünyasından en yeni haberler ve gündem başlıkları e-posta adresinize gelsin.

TKYD’nin “Kurumsal Yönetim Ödülü” 9’uncu kez Sütaş’ın oldu

TKYD Kurumsal Yönetim Ödülü’nün sahibi Sütaş oldu.

Türkiye Kurumsal Yönetim Derneği’nin (TKYD), “halka açık olmayan reel sektör şirketi” kategorisinde verdiği Kurumsal Yönetim Ödülü’nün sahibi bu yıl da Sütaş oldu. 96,04 puan ile en yüksek notu alan Sütaş, 2015 yılından beri söz konusu kategoride birinciliği elinde bulunduruyor.

Türkiye Kurumsal Yönetim Derneği’nin (TKYD) “XIV. Kurumsal Yönetim Ödülleri”, 25 Nisan 2024 Perşembe akşamı gerçekleştirilen törenle sahiplerini buldu. Şirketlerin 2023 yılında elde ettikleri kurumsal derecelendirme notları baz alınarak yapılan değerlendirme sonucunda, TKYD’nin “Reel Sektör Şirketi Kategorisinde En Yüksek Nota Sahip Halka Açık Olmayan Kuruluş Ödülü”, 96,04 puan ile 9’uncu kez Sütaş’ın oldu.

Sütaş Yönetim Kurulu Üyesi Duygu Yılmaz, “Dünyanın her geçen gün daha hızlı bir dönüşüm yaşadığı günümüzde, şirketlerimizin çok daha hızlı, esnek, dayanıklı ve rekabetçi olabilmeleri gerekiyor. Bunu da ancak kurumsal yönetimin gerektirdiği anlayışla çalışan, ortak aklı yönetebilen, kaynaklarını doğru planlayabilen, dijitalleşmeyi kullanan ve hepsinden önemlisi insana ve doğaya yatırım yapan şirketlerin başarabileceğini düşünüyorum. Sütaş olarak bizim kurumsal yönetim anlayışımızın temelini, adillik, şeffaflık, hesap verebilirlik ve sorumluluk ilkeleri üzerine inşa edilen bir yönetim sistemi oluşturuyor. Sahip olduğumuz değerler, etik değerlere bağlılığımız, sürdürülebilirlik yaklaşımımız ve evrensel kurumsal yönetim ilkeleri doğrultusunda kurumsal yapımızı her geçen gün daha da geliştirip güçlendiriyoruz. Çalışmalarımızın sonucu olarak 2015 yılından beri TKYD’nin halka açık olmayan reel sektör şirketleri kategorisinde ilk sırada yer almak bizim için büyük bir onur ve mutluluk kaynağı. Bu ödül, bize daha fazla sorumluluk yüklüyor ve geleceğe olan inancımızı pekiştiriyor” değerlendirmesinde bulundu.

Kurumsal yönetim anlayışının ülkemizde tanınması, gelişmesi ve en iyi uygulamalarıyla hayata geçirilmesi misyonuyla hareket eden TKYD tarafından hazırlanan “Kurumsal Yönetim Ödülleri Projesi”, konuyla ilgili bilinirlik yaratmayı amaçlıyor. Her yıl düzenlenen Kurumsal Yönetim Zirvesi kapsamında verilen ödüllerin değerlendirmesi, Sermaye Piyasası Kurulu tarafından hazırlanan metodoloji doğrultusunda 31 Aralık itibarıyla Kurumsal Yönetim Endeksi’ndeki şirketlerin sahip oldukları “Kurumsal Yönetim Derecelendirme Notlarına” göre yapılıyor.

İlgili Yazılar
Devamını oku

İş dünyası Çin’den vize kolaylığı istedi

6. Türkiye-Çin Ekonomik Forumu gerçekleştirildi. “Yıl Dönümlerinin Kavşağında: Türkiye-Çin Ekonomik İlişkilerine Bakış” başlıklı 6. Türkiye-Çin Ekonomik Forumu’nda Türkiye…
Devamını oku

Geleceğe Etki Zirvesi Raporu Yayımlandı

‘imece summit- Geleceğe Etki’ Zirvesi’nde konuşulan meseleler ve paylaşılan içgörüler ışığında hazırlanan ‘Geleceğe Etki Zirvesi Raporu’ yayımlandı. imece…