Takip et
Bülten Aboneliği

Teknoloji dünyasından en yeni haberler ve gündem başlıkları e-posta adresinize gelsin.

Bulutistan Globalleşme Yolculuğunu “ICT Cloud” Markası ile Hızlandırıyor

Bulutistan, “ICT Cloud” markası ile yurt dışı operasyonlarında yeni bir döneme başlıyor.

Türkiye’nin ilk büyük yerli ve milli bulut servis sağlayıcısı Bulutistan, yurt dışı operasyonları için konumlandırdığı “ICT Cloud” markası ile globalleşme adımlarını hızlandırdı. Küresel yolculuğuna Azerbaycan’dan başlayan, ardından Almanya operasyonu ile Avrupa’daki faaliyetlerini genişleten şirket, yeni yılda Dubai’de açacağı ofisi ile Ortadoğu ve Afrika operasyonlarını yönetecek. 2024’te; “ICT Cloud” markası ile Suudi Arabistan, “Bulutistan” markası ile de Kazakistan pazarına adım atmaya hazırlanan şirket, Kıta Avrupası ile Ortadoğu ve Suudi Arabistan pazarlarında büyüme adımları atacak. Firma, 2024’ün sonunda İngiltere, 2025’in başında ise Asya Pasifik (APAC) pazarında ICT Cloud markasıyla yerini alarak globalleşme yolculuğuna yeni rotalar kazandırmayı hedefliyor.

Tüm dünyada dijital dönüşümün anahtarını sunan bulut teknolojilerine yönelik talep giderek artarken, Türk bulut pazarının oyuncuları da geliştirdikleri yeni nesil teknoloji ve ürünlerle küresel şirketlere meydan okuyor. Türkiye’nin ilk büyük yerli ve milli bulut servis sağlayıcısı rolünü globale taşımak hedefiyle 2021 yılında ilk yurt dışı açılımını başlatan Bulutistan, “ICT Cloud” markası ile yurt dışı operasyonlarında yeni bir döneme başlıyor. Geliştirdiği teknoloji ve ürünlerle Türkiye’de hızlı büyüme performansı sergileyen şirket, giderek artan yurt dışı operasyonları ile küresel bulut teknolojileri pazarında Türkiye’nin yerli ve milli gücünün temsilciliğini üstleniyor.

Yurt dışı gelirlerini yüzde 100 artırma hedefi

Bulutistan markası ile Türkiye’de kısa sürede büyük bir bilinirlik kazandıklarını kaydeden Bulutistan CEO’su Begim Başlıgil, “Bulutistan markamız ile Türkiye ve Orta Asya pazarındaki, ICT Cloud markamız ile de dünyanın geri kalan ülkelerindeki faaliyetlerimizi yöneteceğiz. Türkiye pazarında her yıl ortalama %300 büyüme elde ederken, yurt dışı gelirlerimiz yıllık cironun yaklaşık %15’ini oluşturuyor. 2024’te Türkiye pazarında aynı hızla büyürken, yurt dışı gelirlerimizi %100 artırarak toplam ciromuzdaki payını %30’lar seviyesine ulaştırmayı planlıyoruz” dedi. 

Yeni pazarlar için yatırım iklimi yarattı

Bulutistan, yurt dışındaki faaliyetlerine dinamizm kazandırdığı ICT Cloud markası ile yeni pazarlara da açılmaya hazırlanıyor. Yurt dışındaki faaliyetlerin 2023 yılında giderek artan bir ivme gösterdiğine işaret eden Başlıgil, “2021 yılına kadar yurt dışındaki firmalara iş ortaklarımız üzerinden hizmet sağlıyorduk. Azerbaycan yatırımımız, yurt dışı operasyonlarımızda yeni bir açılım döneminin başlangıcı oldu. 2023’te Azerbaycan pazarında hızlı bir büyüme ivmesi yakaladık. Ülkenin 6 büyük holdingi ile anlaşma imzaladık. İkinci yurt dışı yatırımımız olan Almanya operasyonumuz ise henüz yeni kurulmuş olmasına rağmen olağanüstü bir hızla ilerledi. Ülkede bir yandan Frankfurt’taki cloud node’umuzun kurulum çalışmalarını başlatırken, diğer yandan ülkenin kritik yazılım ve çözüm firmalarıyla iş ortaklıkları kurarak potansiyel müşteri fırsatları yakaladık. Diğer tarafta Kazakistan’daki potansiyel müşterilerimizle yakın ilişkiler kurarak yatırım iklimi yarattık. GITEX Fuarı’nda yer aldığımız stant ile yüzden fazla potansiyel müşteriye ulaştık. Bu gelişmeler ışığında Kazakistan’da da şirket kurmaya karar verdik” ifadelerinde bulundu. 

İngiltere ve Asya Pasifik pazarlarına adım atmaya hazırlanıyor

Başlıgil, yurt dışı operasyonlarına yönelik hedeflere ilişkin şu şunları söyledi: “Yıl başında ICT Cloud markası ile Dubai’de kuracağımız şirket ile yeni yıla başlayacağız. Bu şirket aracılığıyla Ortadoğu ve Afrika operasyonlarımızı yöneteceğiz. 2024 yılında girmeyi planladığımız Kazakistan pazarı ve diğer Orta Asya ülkelerinde yine Bulutistan markasıyla ilerleyeceğiz. 2024’ün ilk çeyreğinde Suudi Arabistan pazarında ICT Cloud markasıyla yerimizi alacağız. Yakın dönemde ICT Cloud markası ile sürdürdüğümüz Almanya operasyonumuzu, Almanca konuşulan ülkeler (DACH bölgesi) öncelikli olmak üzere Kıta Avrupası’nda genişletmeye, Dubai’de kuracağımız şirket ile Ortadoğu ve Suudi Arabistan pazarlarında büyümeye odaklanacağız. 2024 yılı, yurt dışı iş ortaklarımızın sayısının arttığı, Avrupa’daki ilk cloud node’umuzun üzerinden bölgeye hizmet vermeye başladığımız, Dubai’de cloud node kurulumlarının yapılacağı ve hızlıca pazar penetrasyonunun başlayacağı bir yıl olacak. ICT Cloud markasıyla sürdürdüğümüz globalleşme yolculuğumuzu 2024 sonunda İngiltere, 2025 yılı başlarında ise Asya Pasifik (APAC) pazarları ile genişletmeyi hedefliyoruz.”

İlgili Yazılar
Devamını oku

Dünyanın Türkiye’ye ilgisi katlanarak artıyor

Netflix ‘Kültürel Yakınlık Araştırması’na göre dünyanın Türkiye’ye ilgisi katlanarak artıyor. Eğlence servisi Netflix, Türkiye’nin özgün hikayelerini 190 ülkeye taşımaya…