Takip et
Bülten Aboneliği

Teknoloji dünyasından en yeni haberler ve gündem başlıkları e-posta adresinize gelsin.

ÜNLÜ & Co’nun uzun vadeli ulusal kredi derecelendirme notu “AA” olarak açıklandı

JCR tarafından düzenlenen ÜNLÜ & Co’ya ait derecelendirme kurulu raporu ve sonuçları 26.08.2021 tarihinde Kamuyu Aydınlatma Platformu üzerinden yayınlandı.

Yatırım Hizmetleri ve Varlık Yönetimi alanlarındaki çeşitlendirilmiş faaliyetler kârlılık performansını destekliyor.

Halka arz sürecini Haziran ayında tamamlayan ÜNLÜ & Co, JCR tarafından yayınlanan rapora göre güçlü likitidite profili, hisse senedi ihraç primleri ile desteklenen güçlü özkaynak yapısının yanı sıra yüksek aktif kalitesi ve saygın ortaklık yapısı ile dikkat çekiyor. Finansal hizmetler sektöründeki geniş tecrübesi ve farklılaştırılmış işkolları ile yerli ve yabancı, bireysel ve kurumsal yatırımcılarıyla köklü ilişkiler kuran ÜNLÜ & Co, halka arzı takiben kurumsal yönetim ilkelerine uyum seviyesinin artırılması yönünde de önemli çalışmalara imza attı.  

ÜNLÜ & Co Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Mahmut L. Ünlü, JCR tarafından yayınlanan kredi derecelendirme raporuna ilişkin yaptığı değerlendirmede “Bağımsız finansal danışmanlık şirketi olarak 25 yıl önce başladığımız faaliyetlerimizi, bu yıl gerçekleştirdiğimiz halka arzla bir adım daha öteye taşıdık. Çeşitlendirilmiş işkollarımız ve alanında uzman ve tecrübeli ekibimizle, müşterilerimize uluslararası standartlarda hizmet vermeye devam ediyoruz. Kurumsal yönetim ilkelerine uyum çalışmalarımıza hız verdiğimiz halka arz sonrası dönemde ÜNLÜ & Co olarak ilk kredi derecelendirme notumuzun JCR tarafından AA olarak belirlenmesi, kökleri sağlam, uluslararası piyasalarda adından söz ettiren bir yapı kurma amacımız çerçevesinde doğru yolda olduğumuzu teyit etti. 100 yıl sonra da varlığını sürdürecek, başarılı ve girişimci ruhunu koruyan bir yatırım bankacılığı grubu oluşturma hedefimiz doğrultusunda çalışmalarımızı hız kesmeden sürdüreceğiz.” şeklinde konuştu.

İlgili Yazılar