Takip et
Bülten Aboneliği

Teknoloji dünyasından en yeni haberler ve gündem başlıkları e-posta adresinize gelsin.

Koçfinans, Turumcu Kanatlar Mentorluk Programı’nın Yeni Menteeleri ile Buluştu

Koçfinans Turuncu Kanatlar Mentorluk Programı’nın ikinci dönemi başladı.

Koçfinans’ın teknoloji ve inovasyon alanında kariyer hedefleyen, Anadolu’daki üniversitelerde eğitim gören genç kadınlara mentorluk desteği sağladığı Koçfinans Turuncu Kanatlar Mentorluk Programı’nın ikinci dönemi başladı.

Koçfinans; Koç Holding’in Birleşmiş Milletler Kadın Birimi (UN Women) Nesiller Boyu Eşitlik Forumu’ndaki küresel liderliği doğrultusunda, teknoloji ve inovasyon alanında açıkladığı toplumsal cinsiyet eşitliği taahhütleri kapsamında geleceğin kadın mühendislerini desteklendiği Turuncu Kanatlar Mentorluk Programı ve Türk Eğitim Vakfı (TEV) aracılığıyla sunduğu burs desteğini yeni dönemde de sürdürüyor.  

Turuncu Kanatlar Mentorluk Programı ile genç kadınların kurumsal arena atmosferini solumaları,  kariyerlerine donanımlı bir şekilde adım atmaları amaçlanıyor. Programın ikinci döneminde Çukurova Üniversitesi ve İskenderun Teknik Üniversitesi’nin Mühendislik ve Fen Fakültelerinde eğitim gören, başarılı ve kariyer gelişimine açık 35 kız öğrenci, Koçfinans takımının oluşturduğu 11 kişilik mentorluk ekibinden bir akademik yıl boyunca mentorluk desteği alacak. 

Mentorluk sürecinin yanında, Koçfinans’ın BT ve Ar-Ge takımlarında kısa ve uzun dönem staj, uzaktan yarı zamanlı çalışma imkânı ve Koçfinans bünyesinde istihdam edilmek üzere değerlendirilme şansı sunulan programın yeni dönem menteeleri ile Koçfinans takımı Adana’da düzenlenen tanışma toplantısında bir araya geldi. Düzenlenen tanışma toplantısında okudukları bölümler, kariyer hedefleri ve gelecek planlarından bahseden menteeler; Koçfinans BT ve Ar-Ge departmanında veri bilimi, Ar-Ge, sistem, yazılım ve ürün yönetimi alanlarında uzman mentorları ile kısa, orta ve uzun vadedeki planları kapsamında fikir alışverişinde bulundu. 

Turuncu Kanatlar Mentorluk Programı’nın liderliğini yürütmekten ötürü çok mutlu olduğunu belirten Koçfinans BT ve Ar-Ge Direktörü Özlem Ekşioğlu Kumuk;

“Toplumsal cinsiyet eşitliği taahhütlerimiz kapsamında, STEM alanında çalışmayı arzulayan kız öğrencilerin kariyer yolculuklarına destek olmayı hedefledik. Kadınlar finans, teknoloji ve sigorta alanlarında başarılı çalışmalara imza atıyorlar. Genellikle erkek çalışanların ağırlıklı olduğu sektörlerde kadınların istihdam edilmesiyle birlikte bu sektörlerin zenginleştiğini göstermeyi amaçlıyoruz. Kadınlar pratik zeka ve analitik düşünme kabiliyetiyle pek çok farklı sektörde başarılı olabiliyorlar. Turuncu Kanatlar Mentorluk Programı’nı hayata geçirirken Anadolu üniversitelerinde eğitim gören genç kadınlara fırsat sunmayı, mentorluk desteği ile kendinden daha emin, donanımlı ve farkında bireyler olarak iş hayatına atılmalarını amaçladık. Özellikle Anadolu’da eğitim gören öğrencilerin büyük şehirlerdekilere kıyasla kurumlarla iletişim kurmakta nispeten zorlanabildiğini biliyoruz. Bu program aracılığıyla 1 akademik dönem boyunca menteelerimize mentorluk yaparken aynı zamanda da Anadolu’daki öğrencilerin iş dünyasıyla kaynaşmaları, staj ve iş imkanı bulmaları noktasında destek sağlıyoruz. Benim de aralarında bulunduğum mentorluk takımımızda mesleki açıdan donanımlı ve tecrübeli arkadaşlarımız var. Gençler mentorlarının her tecrübesinden ders çıkarmalı ve aklının bir köşesine yazmalı. Menteelerimiz bizden öğrenirken biz de onlardan çok şey öğreniyoruz. Karşılıklı beslenme anlayışına dayanan bu programın 2. döneminin hepimiz için başarılı olmasını diliyorum” dedi.

Mentorluk programının ikinci dönemiyle birlikte 68 genç mühendis kadını destekleyen Koçfinans, programın ilk yılında Kadın Dostu Markalar Platformu tarafından Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Bilinci Kategorisi’nde farkındalık ödülüne layık görüldü.  

İlgili Yazılar