Takip et
Bülten Aboneliği

Teknoloji dünyasından en yeni haberler ve gündem başlıkları e-posta adresinize gelsin.

Türkiye’de yönetim kurullarındaki kadın oranı yüzde 17

Confident businesswoman spreading hands standing at office window, enjoying big city, successful entrepreneur celebrating business success with arms open wide, feeling powerful inspired, rear view

TÜİK’in son “İstatistiklerle Kadın” raporuna göre, Türkiye’de kadınların istihdama katılım oranı sadece yüzde 28,7 iken yönetim kurullarındaki kadın oranı ise yüzde 17.

TÜİK’in son “İstatistiklerle Kadın” raporuna göre, Türkiye’de kadınların istihdama katılım oranı sadece yüzde 28,7 iken yönetim kurullarındaki kadın oranı ise yüzde 17. Yönetici kadın oranındaki dengesizliğin azaltılması amacıyla Kadınlar İçin Liderlik Eğitimi’ni programlarına aldıklarını söyleyen uluslararası eğitim platformu Laba’nın Türkiye Ülke Müdürü Elif Tuzlakoğlu, “Bu eğitimin kadınlara lider olmaları için gerekli araçları sağlayacağını umuyoruz.” ifadelerinde bulunuyor.

Liderlikte Cinsiyet Dengesi Sadece Kazancı Değil İtibarı da Artıyor

“Cinsiyet açısından dengeli ve kapsayıcı bir organizasyona sahip olmak artık bir seçenek değil, çağın bir gereğidir.” diyen Elif Tuzlakoğlu, özellikle liderlik rolleri arasında doğru cinsiyet dengesini sağlamanın yalnızca finansal faydalar sağlamakla kalmadığını, aynı zamanda müşteriler ve iş ortakları nezdinde şirketinizin ilerici bir organizasyon kültürüne sahip olduğunu da gösterdiğini söylüyor. Uluslararası Para Fonu (IMF) tarafından yapılan araştırmalara göre, cinsiyetler arasındaki farkı kapatmanın faydaları önceden tahmin edilenden daha büyük ve GSYİH’nin %35’e kadar artmasına katkıda bulunabilir. Ayrıca, önde gelen yönetim danışmanlığı firması McKinsey & Company’nin araştırması, cinsiyet çeşitliliğine sahip işletmelerin, sektör ortalamasının üzerinde finansal getiri elde etme olasılığının %15 daha fazla olduğunu da ortaya koyuyor. Kurumların cam tavanları ortadan kaldırmaları ve bununla birlikte kadınları daha yetenekli olmaları için eğiten özel liderlik programlarını uygulamaları gerekiyor.

“Kadınları iş hayatında daha fazla görmek istiyorsak, endüstrinin onlara kendilerini geliştirecek fırsatı sağladığından emin olmamız gerekiyor.” diyen Elif Tuzlakoğlu. “Kadınların yeterince temsil edilmedikleri bir sektörde kendilerini liderlik pozisyonlarında görmeleri, değişimi etkileyecektir. Genç kadınların iş hayatında daha etkin yer almasını hedefliyorsak iyi iş çıkaran ve liderlik pozisyonlarında olan kadınları onlara örnek olarak göstermemiz gerekiyor.” açıklamasında bulunuyor.

İlgili Yazılar