Takip et
Bülten Aboneliği

Teknoloji dünyasından en yeni haberler ve gündem başlıkları e-posta adresinize gelsin.

En Yüksek Yatırımcıya Sahip Arbitraj Fonu 

Hedef Portföy’ün ihracını gerçekleştirdiği HDA Fon, 934 milyon TL’lik değere ulaştı.

Hedef Portföy, mevduatın üzerinde getiri hedefleyen HDA- Dördüncü İstatistiksel Arbitraj Hisse Senedi Serbest (TL) Fon’u (Hisse Senedi Yoğun) 3. Ayını 934 milyon TL ile en büyük ve % 15,36 ile en iyi getiri sağlayan arbitraj fonu oldu. HDA fon, sahip olduğu algoritması sayesinde arbitraj fırsatlarını değerlendirerek piyasa riski almaksızın fona maksimum getiri sağlamayı hedefliyor. 11 Ekim’de ihraç edilen ve kısa sürede 934 milyon TL’lik değere ulaşan HDA Fon’a; 11 Ocak itibariyle 1800’den fazla yatırımcı yatırım yaparak fonun getirisinden yararlandı.

Hedef Portföy tarafından ihracı gerçekleşen HDA fonu, fiyat uyumsuzluklarını ve arbitraj fırsatlarını optimum performansla değerlendiriyor. Hisse senedi yoğun fon olduğu için yatırımcısına %0 stopaj avantajı sağlıyor. Serbest fon olması nedeniyle sadece nitelikli yatırımcılara satışı yapılan fon, TEFAS’ta işlem görmesi nedeniyle tüm banka ve aracı kurumlardan alım yapılmasına olanak sağlıyor. 

 “Yüzde 61,5 yıllıklandırılmış basit getiri”

HDA fonunun üç aylık sürecini değerlendiren Hedef Portföy Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Üyesi Ercan Güner, “Üçüncü ayını dolduran HDA fonumuz; 11 Ekim 2023 ile 11 Ocak 2024 tarihleri arasında %61,5 yıllıklandırılmış basit getiri ile en yüksek getiriye sahip arbitraj fonu oldu. +1800 yatırımcı ile en çok yatırımcıya sahip arbitraj fonu özelliğine de sahip olan HDA, yatırımcılardan büyük ilgi görerek 934 milyon TL fon büyüklüğüne ulaştı. Piyasa kaynaklı riskleri taşımadan mevduat üzerinde getiri hedefleyen yatırımcıları davet ediyoruz” açıklamasını yaptı. 

İlgili Yazılar