Takip et
Bülten Aboneliği

Teknoloji dünyasından en yeni haberler ve gündem başlıkları e-posta adresinize gelsin.

Take Off Bakü’de Ödüller Sahiplerini Buldu

Dünyanın en büyük Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST kapsamında gerçekleştirilen Uluslararası Girişim Zirvesi TAKE OFF BAKU’de 7 ülkeden 50 girişimci yatırımcılarla buluştu. 

26-27 Mayıs tarihlerinde Bakü Crystall Hall’de düzenlenen zirve yerli ve yabancı girişimcileri, yatırımcıları, Türkiye’den ve dünyadan geleceğe yön veren teknoloji liderlerini, çok uluslu şirketleri ve girişim ekosistemi paydaşlarını bir araya getirdi. 32 ülkeden 292 girişim başvurusu alan zirvede 7 ülkeden 50 girişim zirveye kabul edildi. Dereceye giren girişimlerden birinci RECEPTA (ABD) 15.000 USD, ikinci EPOINT (Azerbaycan) 10.000 USD ve üçüncü COPRINT 3D (TÜRKİYE) 5.000 USD ödülün sahibi oldu. Zirveye katılan Azerbaycanlı girişimler TENTER, HEALWITH, DROP BY DROP, ENTHOUSE, SAFAVY.ORG ve ASUNISER de Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı tarafından Boğaziçi Üniversitesinde yapılacak hızlandırma programına katılmaya hak kazandı.

Zirvenin son günü konuşmasında gençlere çeşitli tavsiyelerde bulunan TEKNOFEST Yönetim Kurulu Başkanı ve Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Selçuk Bayraktar: “Bir kardeşiniz, bir teknolojist, aynı zamanda bir mühendis olarak tavsiyem, ne yaptığınızdan ziyade nasıl yaptığınıza odaklanmanız ve neden yaptığınız sorusunun cevabını sıklıkla hatırlamaya çalışmanız. Bizler genç kardeşlerimize hep şunu tavsiye ediyoruz. Kendinizden öte ailenizi, ailenizden öte cemiyetinizi, cemiyetinizden öte milletinizi, milletinizden de öte insanlığın faydasını düşünerek ne yapıyorsanız yapın. En fazla faydanız insanlığa, kendinize, ailenize, bütün bu kümelerin hepsine bu şekilde olacaktır. Sizlerle bir arada olduğum için büyük mutluluk duyduğumu ifade ederek burada ter döken, emek veren, gayret eden tüm girişimlerimizi ve organizasyonu kusursuz bir şekilde yürütmek için gayret eden herkesi tebrik ediyorum.”  

Gençlerin girişimciliğe yönelmesi en kıymetli unsur

Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Mehmet Fatih Kacır da yaptığı konuşmasında Türkiye’nin savunma sanayisindeki başarısını diğer sektörlerde de göstermeye çalıştığını belirterek, tam bağımsızlığın sadece savunma sanayisinden geçmediğini vurguladı. Milli Teknoloji Hamlesinin yaklaşımının merkezinde gençlerin olduğunun altını çizen Kacır, “Gençlerin girişimciliğe yönelmesini startuplar kurmasını Milli Teknoloji Hamlesi hedeflerimize daha hızlı ulaşabilmek adına en kıymetli unsur olarak görüyoruz.” dedi.

İlgili Yazılar