Takip et
Bülten Aboneliği

Teknoloji dünyasından en yeni haberler ve gündem başlıkları e-posta adresinize gelsin.

AgeSA, I-REC Yenilenebilir Enerji Sertifikası aldı

AgeSA, tükettiği enerjiyi yenilenebilir kaynaklardan temin ettiğini yenilenebilir enerji sertifikası I-REC ile belgeledi.

Sabancı Holding ve Ageas iştiraki olan AgeSA, yenilenebilir enerji taahhüdünü I-REC ile güçlendirdi. Şirket, 2023 yılında genel merkezde ve satış ofislerinde tükettiği enerjiyi yenilenebilir kaynaklardan temin ettiğini yenilenebilir enerji sertifikası I-REC ile belgeledi.

Bireysel emeklilik ve hayat sigortası sektörünün lider kuruluşlarından AgeSA, 2022 yılında yayınladığı sürdürülebilirlik politikası çerçevesinde “2050 Net Sıfır Emisyon” hedefine emin adımlarla ilerliyor. 2022 yılsonu verilerine göre hayata geçirdiği projelerle şirket araçlarının yakıt tüketiminden, ofislerin doğal gaz tüketiminden ve elektrik kullanımından kaynaklanan karbon emisyon miktarını 2019 yılına kıyasla 764 ton azaltmayı başaran AgeSA, aldığı yenilenebilir enerji sertifikası I-REC ile de yenilebilir enerji kullanım taahhüdünü güçlendirdi. Kuruluşların yenilenebilir enerji kullanımını belgelemek ve izlemek için uluslararası bir belgelendirme olan I-REC’i alan AgeSA, 2023 yılında Genel Merkezinde ve satış ofisinde tükettiği elektriği yenilenebilir enerji ile temin ettiğini ispatladı.

Konuya ilişkin değerlendirmede bulunan AgeSA İnsan Kaynakları ve Sürdürülebilirlik Genel Müdür Yardımcısı Burak Yüzgül, şunları söyledi: “Gezegenimizin geleceğini korumaya yönelik yürüttüğümüz çalışmalar kapsamında genel merkezimiz ve satış ofislerimizde yenilenebilir enerji tedarik ettiğimizi I-REC ile belgeleyerek sürdürülebilirlik yolundaki adımlarımıza bir yenisini daha ekledik. AgeSA olarak tüm süreçlerimize çevresel, sosyal ve yönetimsel performans odaklı sürdürülebilirliği entegre ettik. Enerji tüketiminden kağıt kullanımına çevresel etkimizi en aza indirmek için gerekli önlemleri aldık. Sürdürülebilirlik çalışmalarımıza hayata geçen ve devam eden yeni projelerimizi de ekleyerek, “2050 Net Sıfır Emisyon” hedefimize daha da yaklaşacağız.”

İlgili Yazılar
Devamını oku

Fibasigorta’ya erişim artık daha kolay

Fibasigorta’nın web sitesi yenilendi. Sigorta ürünlerine erişimi hızlı, kolay ve güvenilir hale getirmek için çalışan Fibasigorta, dijital sigortacılıkta…