Takip et
Bülten Aboneliği

Teknoloji dünyasından en yeni haberler ve gündem başlıkları e-posta adresinize gelsin.

Twitter’dan Gamescom’u Takip Etmek İçin 6 Tüyo

Twitter’da oyunlarla ilgili saniyede yaklaşık 96 Tweet atılıyor. Dünyanın dört bir yanında oyunseverler, en son gelişmeleri ve trendleri konuşmak için Twitter’a geliyor.

Twitter’dan Gamescom’u takip etmek için 6 tüyo

Twitter’daki oyun topluluğu, büyük oyun etkinlikleri ve e-spor turnuvaları sırasında çok aktif oluyorlar. Etkinliğin sanal olarak düzenlenmesinden iki yıl sonra, dünyanın en büyük ve Avrupa’nın en önemli oyun şovlarından biri olan Gamescom da fiziki etkinliğe bu yıl dönüyor. Bu Twitter’da büyük oyun topluluğunun tekrar harekete geçmesi demek. Gamescom, sanal olarak yapıldığında bile, 2021’de Twitter’da oyun hakkında yapılan sohbetlerde en çok konuşulanlar arasında ilk 5’te yer almıştı. Bu sene yine Gamescom, Twitter’da en çok konuşulacaklardan biri olacak.

Twitter, oyun sohbetlerinin merkezi. Twitter kullanıcılarının %71’i oyun oynuyor ve %47’si insanları oyun oynarken izlemeyi bir eğlence biçimi olarak görüyor. 2022’nin ilk yarısında, oyunla ilgili yaklaşık 1,5 milyar Tweet vardı – 2021’de oyun sohbeti için rekor bir yılın ardından rekor bir yarı daha yaşandı, oyunla ilgili Tweetlerde yıldan yıla %36 artış oldu. Bu, Twitter’da saniyede yaklaşık 96 oyun Tweeti anlamına geliyor. Dünyanın dört bir yanındaki oyunseverler, en son gelişmeleri ve trendleri konuşmak için Twitter’a gelmeye devam ediyor.

Gamescom’da bu haftaki tüm duyurular ve lansmanlardan haberdar olmak için işte oyun tutkunları için 6 tüyo.

Yeni oyun sürümlerinden yama notlarına ve öne çıkan noktalara kadar her şey Twitter’da gerçekleşiyor.

  1. İlk adım, haberleri ve sürprizleri kaçırmamak için @gamescom’u takip ettiğinizden ve bildirimleri açtığınızdan emin olun.
  2. Gamescom’u her yıl açan heyecan verici Açılış Gecesi Canlı Yayını Twitter’da canlı yayınlanacak. Bir gelenek olduğu için, Geoff Keighley’den harika bir ev sahipliği yapmasını bekleniyor. İzleyiciler, birkaç yeni oyun için çok beklenen dünya prömiyerlerini görebilirler. 23 Ağustos’taki canlı yayın Türkiye saatiyle 21.00’de başlayacak. Streaming @gamescom, @GeoffKeighly, @IGN ve resmi hesapta olacak.
  3. Resmi hashtag olan #Gamescom’u kullanarak sohbete katılın. Sadece etkinliğe özel olarak oluşturulan emojiyi kaçırmayın.
  4. #Gamescom deneyimini eksiksiz yaşamak için doğru hesapları takip edin.
  5. Retro Gaming, Splatoon!, Xbox Community, Valorant ve Counter-Strike gibi diğer oyun tutkunlarından derinlemesine bilgiler almak için Twitter’ın gelişen oyun Topluluklarından birine katılın.
  6. 23 Ağustos Salı günü Türkiye saatiye 23.15’te Gamescom’un Açılış Gecesi Canlı yayınının Twitter’daki canlı akışını takiben, @TwitterGaming ve @Gamescom, haberlere reaksiyonları, duyuruları ve zaman tünelinde meydana gelen fragmanların tartışılacağı bir Twitter Space, #TheTL Gamescom 2022’ye ev sahipliği yapacak. Görüşlerini paylaşmak ve zaman çizelgelerinin en iyilerini #TheTL’ye getirmek için @itssunpi ve @ebonix bu etkinliğe katılacak.


[1] Kaynak: The Casual Gamer (Global study), Twitter Internal, Nov 2021

İlgili Yazılar
Devamını oku

Esnek çalışma modeli kalıcı olacak

Zoom, pandemi sırasında uzaktan çalışma ve video iletişim çözümlerinin ekonomik etkilerini değerlendirmek için Boston Consulting Group (BCG) ile…