Takip et
Bülten Aboneliği

Teknoloji dünyasından en yeni haberler ve gündem başlıkları e-posta adresinize gelsin.

BitKeep, 2023 yol haritasını açıkladı

BitKeep ile güçlerini birleştiren Bitget 1 milyar kişiye kriptoyu sevdirecek.

Dünyanın önde gelen merkeziyetsiz çok zincirli kripto para cüzdanlarından BitKeep, en büyük kripto para borsalarından olan Bitget’ten aldığı 30 milyon dolarlık yatırımın ardından 2023 yol haritasını açıkladı. Büyüme planlarına hız katan BitKeep, yeni dönemde çok zincirli cüzdan markasını yenileme, yönetim ekibini yeniden yapılandırma ve genel güvenlik sistemini güçlendirmeye odaklanacak.  

Bitget Wallet’ın marka kimliği yenilenecek 

Bitget geçtiğimiz hafta, BitKeep’e 30 milyon dolar yatırım yaparak hisse payını artırdığını ve en büyük hissedar haline geldiğini duyurmuştu. Yatırım, borsanın hizmet yelpazesini genişletmenin ötesinde, küresel genişleme ve güvenlik altyapısını daha da ileri bir hale getirme noktasında BitKeep’e verdiği desteği de içeriyor. Twitter’da yayınlanan 2023 yol haritasına göre; BitKeep, Bitget ekosisteminin bir parçası olarak yeniden markalaşma sürecini başlattı. Bu yeniden markalaşmanın bir parçası olarak, DeFi (merkeziyetsiz finans) cüzdanının adı Bitget Wallet olarak değiştirilecek ve güncellenmiş logo, uygulama ve web sitesi önümüzdeki haftalarda yenilenecek.

Güvenlik duvarı daha da güçlü bir hale gelecek

Bitget’in sağlam bir kripto işlem platformu oluşturma konusundaki uzmanlığından yararlanan BitKeep, güvenlik altyapısını geliştirmek için daha sıkı bir çalışma gerçekleştirecek. Marka, Certik gibi güvenlik denetim firmalarıyla ortaklıklar kurarken, APK’lar (Android Paket Kiti) için MD5 (internetten indirilen dosyaların kontrol yöntemi) doğrulamasının dahil edilmesi ve KeyStone gibi donanım cüzdanı sağlayıcılarının desteği de dahil olmak üzere pek çok yeniliği hayata geçirecek. Ayrıca BitKeep kullanıcıları, gelecekte herhangi bir potansiyel güvenlik tehdidi durumuna karşı 300 milyon dolarlık Bitget Kullanıcı Koruma Fonu tarafından korunacak. BitKeep, bunun yanında, geçtiğimiz Aralık ayında meydana gelen güvenlik olayından etkilenen tüm kullanıcılara da tazminat ödediğini açıkladı.

Şirketin kurucusu CEO’luk görevini bırakıyor

Açıklanan yol haritası kapsamında önümüzdeki dönemde daha ürün odaklı bir ekip kurma planını devreye alınacak. Bu noktada BitKeep’in kurucu ortaklarından Kevin Como, CEO’luk görevini, BitKeep’in mevcut Baş Ürün Sorumlusu (CPO) Karry Cheung’a devrediyor.  Bitget’in çalışanlarından bazıları da, BitKeep cüzdanın hizmet istikrarını ve güvenliğini artırmak için BitKeep Ar-Ge ve güvenlik ekibine katılacak. Yatırımın ardından BitKeep, hem operasyonel hem de yapısal olarak bağımsız bir varlık olarak işlev görmeye devam edecek. BitKeep, 2023’ün geri kalanında ürün tekliflerini zenginleştirmeye devam edecek ve MPC (çok partili hesaplama) ve AA (hesap soyutlama) alanlarına odaklanacak. Ayrıca Web3 DID (merkeziyetsiz kimlik) ile ilgili özellikler geliştirmeye ve kullanıcılara Web3’ün sınırlarını keşfederken ihtiyaç duyabilecekleri her şeye sorunsuz erişim sağlayan ZK-Rollup ekosistemini destekleyecek.

BitKeep ve Bitget yeteneklerini birleştiriyor 

BitKeep’in Operasyon Direktörü Moka Han yaptığı açıklamada “Depolama, swap, NFT pazarı ve daha fazlasını içeren geniş bir hizmet yelpazesine sahip saygın bir kripto cüzdanı olarak kendimizi başarıyla kurduk. Bitget ekosistemine katıldıktan sonra, Web3 alanında nihai portal olarak hizmet vermenin ne anlama geldiğini yeniden tanımlama çabamızla, daha kaliteli hizmetler ve özellikler sundukça daha yükseğe ulaşarak küresel pazarda rekabet etme konusunda kendimize daha fazla güveneceğiz” dedi.

Bitget Yöneticisi Gracy Chen ise şunları söyledi: “Dijital varlıkları daha güvenli bir şekilde saklamak ve kripto topluluğunda Web3 dünyasında söz sahibi olmak için daha kullanıcı dostu bir yaklaşım içinde olmamız gerektiğini hissettik. Bu amaçla Bitget olarak daha akıllı çözümler geliştirmeye odaklandık. En çok kullanılan DeFi özelliklerini, swap, NFT pazar yeri ve dApp’leri (merkezi olmayan uygulamalar)  Bitget ekosistemindeki milyonlarca kullanıcıya sunmak için BitKeep ekibiyle birlikte çalışıyoruz ve misyonumuzda beklediğimiz gibi önümüzdeki 1 milyar kişiye kriptoyu benimsemeleri için ilham veriyoruz.”

Web3 dünyasındaki çeşitlenen ihtiyaçlara odaklanacak

2018 yılında kurulan BitKeep Wallet, kullanıcıların dijital varlıklarını merkezi olmayan bir şekilde yönetmeleri için güvenilir ve kullanışlı bir yol oluşturmaya odaklanarak yolculuğuna başladı. Zaman ilerledikçe, BitKeep Wallet’ın arkasındaki ekip, hızla gelişen Web3 alanında kullanıcılarının giderek çeşitlenen ihtiyaçlarını karşılamanın artan önemini fark etti. Bu gerçekleşme, ekibe, merkeziyetsiz bir cüzdan çözümü olarak hizmet vermenin yanı sıra, sunulan hizmet yelpazesini geliştirmek ve dinamik kullanıcı taleplerine uyum sağlamak için yeni yollar keşfetme konusunda ilham verdi.


İlgili Yazılar