Takip et
Bülten Aboneliği

Teknoloji dünyasından en yeni haberler ve gündem başlıkları e-posta adresinize gelsin.

e-Dönüşüme geçiş için zaman daralıyor

“Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği” ile yapılan düzenlemeyle e-fatura geçiş zorunluluğu için belirlenen ciro limitleri her yıl biraz daha aşağı çekiliyor. 

22 Ocak 2022 tarihinde yayımlanan yeni tebliğ ile, e-Fatura zorunlu geçişlerinde 2020 ve 2021 yılı brüt satış hasılatı 4 milyon TL, 2022 ve müteakip hesap dönemleri için ise 3 milyon TL ve üzeri olan mükellefler için e-Faturaya geçiş zorunluluğu geldi.  Bünyesindeki Mikro Yazılım, Paraşüt ve Zirve Yazılım ile Türkiye’nin güçlü pazar konumuna sahip muhasebe, ticari yazılım ve e-Dönüşüm hizmet sağlayıcılarından olan Mikrogrup, e-fatura ve e-arşive geçiş ile e-irsaliye için 1 Temmuz’a kadar süresi olan işletmeleri son dakika yaşanabilecek aksiliklere karşı uyarıyor ve geç kalmamalarını öneriyor. Kullanıcılarına geçiş avantajları da sunan Mikrogrup, uzmanlığı ile tüm süreçleri kullanıcıları adına yönetiyor ve e-Fatura’ya geçişi kolayca sağlıyor.

Son geçiş tarihi yaklaştıkça yoğunluk da artacağından son dakikalara kalmadan geçiş sürecini tamamlamalarını tavsiye eden Mikrogrup İcra Kurulu Üyesi Alpaslan Tomuş, “Bu sene e-Dönüşüme geçiş sürecinde çok sayıda firma bu sürece dahil olacak. Son dakika yoğunluğuna kalmadan geçiş süreçlerini tamamlamalarının işletmelere büyük kolaylık sağlayacağını düşünüyoruz. Ayrıca e-Dönüşüm sürecinde işin uzmanı ile çalışıldığı takdirde çok net şekilde anlaşılacak farklar var. Biz Mikrogrup olarak bu süreci rahat ve sorunsuzca yönetmek isteyen işletmelere dijital dönüşüm için işin uzmanlarını seçin, e-faturaya kolayca geçin diyoruz. Anahtar Teslim e-Fatura ile kullanıcılarımızı tüm operasyonel yüklerden kurtarıyor ve tüm operasyonel süreçleri onların adına biz yürütüyoruz. Zahmetsizce, oturdukları yerden, zorlu süreçleri hiç yaşamadan ve başvuru işlemleriyle vakit kaybetmeden geçiş sağlayabilirler” diye belirtti.

Bu süreci rahat geçirmek dışında, uzun süreli düşünmek gerektiğini de vurgulayan Tomuş “Seçmiş olduğumuz dönüşüm sağlayıcı şirket için şu soruları da sormak önemli; Tüm ihtiyaçlarımı karşılayabilir mi, tüm sorunlarıma çözüm üretebilir mi? Uzun süre hizmet alabileceğim bir yapı mı? Belki de en önemlilerinden biri, güvenli mi? Güvenlik gerçekten çok dikkat edilmesi gereken bir konu. Mikrogrup olarak kullanıcılarımızın yazılım programlarının zarar görmesini ve güvenlik açığı oluşmasını engelliyoruz” dedi.

İlgili Yazılar