Takip et
Bülten Aboneliği

Teknoloji dünyasından en yeni haberler ve gündem başlıkları e-posta adresinize gelsin.

Micro Focus, Gartner 2022 Magic Quadrant’ta Uygulama Güvenlik Testi Lideri oldu

Micro Focus’un bir iş kolu olan CyberRes, Uygulama Güvenliği Testi (AST) için 2022 Gartner Magic raporunda Fortify portföyünün lider olarak gösterildiğini duyurdu.

Gartner, Micro Focus’u bu raporda Fortify ürün grubu için üst üste dokuzuncu kez Lider olarak göstermiş oldu. 

Micro Focus, CyberRes Fortify portföyüne çeşitli AST ürünleri ve hizmetleri ekledi. Bunların arasında Static Code Analyzer (SAST), WebInspect (DAST), Software Security CenterFortify on Demand (SaaS) ve Fortify Software Composition Analysis (SCA) yer alıyor.

SİBER DAYANIKLILIKTA KÜRESEL LİDERLİĞİNİ GÜÇLENDİRDİ

Micro Focus’un AST için 2022 Gartner Magic Quadrant Raporu’nda yer alması, DAST çözümü ile yapılan büyük ilerleme ve inovasyonla birlikte bulut tabanlı uygulamalar, API’ler ve kod olarak sunulan altyapı (IaC) için geliştirilen AST yeteneklerinin önemini vurguladı. Micro Focus’un siber dayanıklılık alanındaki küresel lider konumunu daha da güçlendirdi. Fortify’ın yanı sıra CyberRes portföyünün tümü, hızla güvenli yazılımlar oluşturulmasına yardımcı olmak üzere yenilikler getirmeye ve sürekli değişen pazara uyum sağlamaya devam ediyor.

“HER ŞEYİN KOD OLARAK SUNULDUĞU ÇAĞDA GELİŞTİRİCİLER MICRO FOCUS’A GÜVENİYOR”

CyberRes Fortify Ürün Yönetimi Başkanı Dylan Thomas, Micro Focus’un Fortify ürün grubunun, uygulama güvenliği testi alanında 9’uncu kez üst üste lider olarak gösterilmesinin, kullanıcılarının çözümlerine duyduğu güveni kanıtladığını söyledi. Pek çok kurum ve kuruluşun, işlerini destekleyen yazılımlara yönelik sürekli değişen bir tehdit ortamıyla karşı karşıya olduklarına değinen Thomas, şöyle açıkladı: “Bu değişim, geliştirdikleri kodlamanın ve genel olarak yazılım tedarik zincirinin güvenliğini her şeyden önemli kılıyor. Fortify, ekiplerin bu çağrıyı, ‘her şeyin kod olarak sunulduğu’ bir çağda geliştiricilere, DevOps ve güvenlik ekiplerine güvenli uygulamalar sunan kapsamlı bir DevSecOps çözümüyle yanıtlamalarına olanak sağlıyor. Micro Focus’un Fortify ürün grubunun, uygulama güvenliği testi alanında lider olarak gösterilmeye devam etmesinin, kullanıcılarımızın çözümlerimize duyduğu güveni doğruladığına inanıyoruz.”

Micro Focus Türkiye ve Yunanistan Ülke Müdürü Zafer Akın ise güvenliğin birinci öncelik haline geldiği yeni iş ortamında müşterilerinin tercih nedeni olarak üst üste 9’uncu kez Gartner tarafından Pazar lideri olarak açıklanmalarından duyduğu mutluluğu ifade etti ve şöyle konuştu: “Müşteri odaklı bir inovasyon süreciyle geliştirilen tüm yazılım ürünlerimiz, şirketlerin kendi kurumsal yapılarını inşa etmeleri, yönetmeleri, koruma altına almaları ve analiz etmeleri için ihtiyaç duyacakları kritik araçları sağlıyor. Bu araçlar mevcut ve gelişmekte olan teknolojiler arasında köprü vazifesi üstlenerek, dijital inovasyon yarışında daha az risk ile daha hızlı inovasyonu mümkün kılıyor. Micro Focus’un Fortify ürün grubunun, uygulama güvenliği testi alanında lider olarak gösterilmeye devam etmesi, siber dayanıklılık alanındaki küresel lider konumumuzu daha da güçlendirdi. Hem Fortify hem tüm CyberRes portföyümüzle müşterilerimizi hızla güvenli yazılımlar oluşturmaları konusunda desteklemeye devam edeceğiz.”

Fortify, şirketleri destekleyen güvenilir bir iş ortağına ait bütünsel, kapsayıcı ve genişletilebilir bir uygulama güvenliği platformuyla modern geliştirme için yazılım dirençliliği sunuyor. Bu kapsamlı ürün paketi, SDLC'nin herhangi bir noktasında, herhangi bir araç için otomatik entegrasyonlarla geliştiricilere, Uygulama Güvenliği uzmanlarına ve temel paydaşlara bütünsel güvenlik ve görünürlük sağlıyor. Ayrıca şirket içi, SaaS ve hizmet olarak sunulan güçlü bir dizi yetenek sunuyor. CyberRes, pazarın yazılım tedarik zincirini güvence altına alma ihtiyacından hareketle yakın zamanda Debricked’i satın alarak Uygulama Güvenliği çözüm portföyünü daha da genişletti. 
İlgili Yazılar