Takip et
Bülten Aboneliği

Teknoloji dünyasından en yeni haberler ve gündem başlıkları e-posta adresinize gelsin.

Global Fintech Yatırımları 29,8 Milyar Doları Aşıyor

Genel merkezi Londra’da, Ar-Ge merkezi İstanbul’da bulunan global fintech Ozan SuperApp, 70 kişilik uzman ekibiyle Türkiye pazarına hızlı bir giriş yaptı.

İngiltere’de FCA’den, Türkiye’de de BDDK’dan elektronik para lisansı bulunan; BKM & Troy, Visa, Mastercard ve Union Pay üyesi Ozan SuperApp, 2022 yılının Ocak ayında çıkaracağı “SuperCard”ıyla tüm gamer’ların bir numaralı ödeme çözümü olmayı hedefliyor.

Ozan SuperApp Ekibi, İngiltere ve Türkiye’den sonra 2022 yılı içerisinde Avrupa Birliği ve Amerika Birleşik Devletleri pazarlarına giriş yapmak için hazırlıklarını sürdürüyor. Ozan SuperApp Ekibi ayrıca 2022 Ocak ayında yeni “SuperCard” ürününü ilk kez Türkiye’deki kullanıcılarıyla buluşturmaya hazırlanıyor.

2022 yılında 1 milyon aktif kullanıcıya ulaşmayı hedeflediklerini belirten Ozan Elektronik Para CEO’su Ömer Suner, “Ozan SuperApp ve Ozan Business ürünlerimizle global arenada kullanıcılarımızı finansal servislerle buluşturuyor. Ozan SuperApp’i Z jenerasyonu kullanıcılar için finansal işlemlerini tek yerden yönetebilecekleri bir platform olarak konumlandırıyoruz. Ürünlerimiz ile sektöre yenilikçi ödeme alma ve yapma yöntemleri kazandırıyoruz. Global lisans ağımız sayesinde sınırları kaldırarak dünyanın her yerinde finansal işlemlerin hızlı ve kolay yapılabilmesini sağlıyoruz” dedi.

Global Fintech yatırımları 29,8 milyar doları aşıyor

Türkiye’de 15 milyon ve dünyada ise 2 milyardan fazla kişinin bankacılık hizmetlerinden yararlanamadığını ifade eden Ömer Suner, değerlendirmesini şöyle sürdürdü: “Genel merkezimiz Londra’da, Ar-Ge merkezimiz ise İstanbul’da bulunuyor. Ayrıca Amerika, Sofya ve Malta’da da ofislerimiz mevcut. Ozan SuperApp ekibi olarak, lisanslarımızın bulunduğu tüm bu coğrafyalarda kullanıcılarımıza global fintech servis ve çözümlerini sunmayı hedefliyoruz. Dünya çapında fintech sektöründe hızlı bir büyüme trendi gözlemlenmekte. KPMG raporuna baktığımızda 2021 Q1 ve Q2’de yapılan toplam küresel fintech yatırımlarının 29,8 milyar dolara ulaştığını görüyoruz. 2021’in yalnızca ilk iki çeyreğinde yapılan fintech yatırımları, geçen yılın fonlama toplamının yüzde 93’ünü oluşturuyor. Fintech piyasası ise toplamda 5,5 trilyon doları aşmış durumda. Ülkemizde ise fintech’lere toplam 139 milyon dolarlık bir yatırım gerçekleşti. Bugün fintech harici en çok yatırım alan Start-up’lara baktığımızda oyun sektörünü listenin başında görüyoruz.”

3,7 milyar TL’lik işlem hacmi

Son kullanıcıları hedefleyen Ozan SuperApp ürününün yanı sıra; KOBİ’ler için Sanal POS, Android POS ve Ödeme Geçidi çözümleri sunan Ozan Business ürünü, 2021 Ocak ayında Türkiye’de faaliyete başlayıp hızlı bir büyümeyle seneyi 3,7 milyar TL’lik işlem hacmiyle tamamladı.

Ozan SuperApp, 35 milyon oyuncunun hayatını kolaylaştıracak

Ozan SuperApp, kullanıcılarına günlük hayatı kolaylaştıran finansal servisler sunuyor. Özellikle oyun dünyasını hedef alarak tasarlanan Ozan SuperApp, Türkiye’de bulunan 35 milyon oyuncuya Ozan SuperApp aracılığıyla erişim sağlamanın yanı sıra, kullanıcıların oyun harici yaşamlarında da yanlarında olmayı hedefliyor. Ozan SuperApp’in hedef kitlesi Z jenerasyonu gamer’lar.

Ozan SuperApp kullanıcıları, SuperApp üzerinden TL/USD/EUR hesabı açabiliyor, sanal kart yaratabiliyor, hesaplar arası para gönderip alabiliyor ve kendilerine ait banka hesabına para transfer işlemi gerçekleştirebiliyor. Karekod ile ödeme yapabilme imkanı sunan Ozan SuperApp; ödemelerde cashback kazandırıyor.

İlgili Yazılar