Takip et
Bülten Aboneliği

Teknoloji dünyasından en yeni haberler ve gündem başlıkları e-posta adresinize gelsin.

Netahsilat, 2020 yılı toplam verilerini açıkladı

Netahsilat ekosistemi aracılığıyla gerçekleştirilen ödemeler 2020 yılında toplamda yıllık 37 milyar TL’lik işlem hacmine ulaştı.

Eçözüm Bilgi Teknoloji’lerinin online tahsilat ürünü “Netahsilat” üzerinden 2020 yılı boyunca “7 milyon 262 bin” adet işlem ile 37 Milyar TL’lik tahsilat gerçekleştirildi. 2019 yılını 21,1 Milyar TL ile kapatan “Netahsilat” ekosisteminde 2020 yılında yüzde 75 büyüme ile bir kez daha “yıl kapanış rekoru” kaydedildi.

12 aylık verileri paylaşan Eçözüm Bilgi Teknolojileri Genel Müdürü Refik Sarıtepe, “Netahsilat ekosisteminde, 2020 yılı Aralık ayında sisteme 86 yeni firma daha dahil oldu ve tüm zamanların aynı ay içinde gerçekleştirilen “en büyük tahsilat rekoru” kırılarak 4 milyar 245 milyon TL’lik ödeme alındı” diye açıkladı.

Sektörlere göre işlem dağılımına bakıldığında ise, otomotiv sektörü tahsilat hacminin önceki yıla göre yüzde 21,53 artırarak 7 milyar 945 milyon TL ile liderliğini koruduğunu görüyoruz. Netahsilat, online tahsilat ekosisteminde “Tarım”, “Petrol” ve “Elektronik” sektörleri 2020 yılında da tahsilat hacimlerini artırarak yine “en çok online tahsilat yapılan ilk 10 sektör arasında” yerini aldı.

Ödemede kullanılan cihaz türüne baktığımızda ise, web aracılığıyla gerçekleştirilen ödemelerin “yüzde 77,5” oranıyla ilk sırada yer aldığını görüyoruz. Netahsilat ekosistemi aracılığıyla gerçekleştirilen ödemeler arasında, mobil cihazlardan yapılan ödeme oranı ise yüzde 21,3 seviyesinde yılı kapattı. Netahsilat ekosistemi aracılığı ile gerçekleştirilen ödemelerin yüzde 19,82’si tek çekim, yüzde 80,43’ü ise taksitli olarak gerçekleştirildi.

Eçözüm Bilgi Teknolojileri Genel Müdürü Refik Sarıtepe, “Eçözüm Bilgi Teknolojileri A.Ş. 2001 yılında kuruldu. Kadrosunda çoğu mühendis ve teknisyen olmak üzere 120′den fazla personeli barındıran Eçözüm olarak, Netahsilat ürünümüz ile firmalara online e-tahsilat hizmeti sunarken, NetEkstre, Posrapor ve E-Dbs ürünlerimiz ile açık bankacılık alanında çözümler sunuyoruz.”

Netahsilat” online kredi kartı tahsilat sistemi ile firmalara “kolay” ve “güvenli” tahsilat hizmeti sunuyoruz. Türkiye’de sanal pos hizmeti veren 20 bankanın sanal pos entegrasyonu Netahsilat ile tek ekrandan kullanılabilmektedir. İşletmeler Netahsilat ile bayilerinden, alt bayilerinden, bayilerinin müşterileri ve abonelerinden online olarak tek çekim veya taksitli ödeme alabilmekteler. Ayrıca Netahsilat ERP ve muhasebe programlarıyla entegre edilebilmektedir. 2021 yılı sonunda Netahsilat ekosisteminden geçen kartlı ödeme işlem hacminin 56 Milyar TL’ye ulaşacağını öngörmekteyiz” dedi.

İlgili Yazılar