Takip et
Bülten Aboneliği

Teknoloji dünyasından en yeni haberler ve gündem başlıkları e-posta adresinize gelsin.

Yale, Linus®Akıllı Kilit’i tanıttı

Ev güvenliğinde uzman olan Yale, evleri güvence altına almak ve iyileştirmek için tasarlanmış anahtarsız kapı kilidi  Linus®’u piyasaya sürdü.

Yeni Yale Linus® Akıllı Kilit, kullanıcılarına istedikleri yerden kapılarını kilitleme ve açma imkanı sunuyor. Gelişmiş yazılıma sahip ve Yale Access mobil uygulaması ile desteklenen Linus®, anahtarsız giriş imkanı sağlamasının yanı sıra, kimin ne zaman gelip gittiğini görme, konuklar için sanal anahtar oluşturma ve kapının kapalı olup olmadığının bilgisini paylaşma gibi özelliklere de sahip.

Linus® Akıllı Kilit sunduğu özelliklerle herhangi bir kapıyı akıllı hale dönüştürebiliyor. En son teknolojiye sahip akıllı kilit, kapı kontrolü ve erişim yönetimini zahmetsizce sağlarken önde gelen akıllı ev sistemleri, ses yardımcıları ve ev paylaşım platformlarıyla entegre çalışabiliyor.

Bu yılın başlarında prestijli Red Dot Ödülleri, European Product Design ve CES Las Vegas’taki Ambient Ödülleri’nde; şık, akıllı tasarımı ve sınıfında kullanılan en iyi malzemeleriyle göz dolduran Linus®, günümüzün şık ve akıllı evleri için mükemmel bir yapı taşıdır.

Yale EMEA Genel Müdürü Kate Clark, Linus hakkında şunları söylüyor: ”Linus®’u piyasadaki diğer akıllı kilitlerden ayıran şey 180 yıllık güvenlik uzmanlığı ve inovasyon ile geliştirilmesidir. Linus mükemmel tarzı ve işlev dengesi sayesinde dikkat çekiyor. Bu da, tüketicilerin farklı tarz ve dekordaki evlerine uyum sağlarken evlerini de koruyacak yepyeni işlevlere sahip güvenlik çözümünü kullanmalarının gönül rahatlığını yaşayabilecekleri anlamına geliyor.”

ELLE Decor’un ödüllü eski Genel Yayın Yönetmeni, danışman ve TV sunucusu Michelle Ogundehin, evin gücüne ilişkin felsefesini ve Linus’a dair ilk izlenimlerini şöyle açıklıyor: “Evinizin girişi, büyük bir bilinçaltı gücü alanıdır ve güvenilir bir ortamın yaratılması, eşiğinizi aştığınız anda başlar”

“Linus kapınızın arkasına sabitleniyor, dikkat çekmek için bağırmıyor, önde olmak istiyor. Şık, zarif ve akıllı. Bu sevdiğim türden bir zeka. Evde olduğunuzdaki rahatlığı ve keyif duygusunu hissedebiliyorsunuz. Güvenli!”.

Yale bunu başarmak için, ödüllü bir endüstriyel tasarım ve marka geliştirme firması olan ve Apple, Hewlett-Packard ve Silicon Graphics gibi markalar için ürün kimlikleri geliştirmiş Fuseproject’in kurucusu ve CEO’su ünlü İsviçreli tasarımcı Yves Behar ile ortaklık kurdu.

Yves, sadece EMEA’daki tüm standartları ve yapılandırmaları karşılayacak bir kilit değil, aynı zamanda evlere ve günlük yaşamlara uyacak bir donanım parçası yaratmanın bir rüya olduğunu söylüyor. “Benim düşüncemin merkezinde şekil ve tarz gibi tasarım öğeleri yer alırken, teknoloji evde bir zemin oluşturmalı, ancak herkes için kullanılabilirlik ve erişilebilirlik açısından da ön planda ve merkezde olmalıdır.”

“İyi bir teknoloji yaratmak, gizli olan ve evin altyapısının bir parçası haline gelen ve sadece bir alet olmayan bir şey yapmakla ilgilidir.”

Fırçalanmış metal kaplamaya ve gümüş veya siyah renk seçimine sahip Linus akıllı kilit, şık ve modern evlere uyum sağlarken işlevsellik ve kullanım kolaylığı sunuyor.

Linus® her tipteki evin ön kapısına hem işlevsellik hem de stil katıyor. Örneğin, otomatik kilit özelliği siz evden çıktıktan hemen sonra veya belirli bir süre sonra Yale Access mobil uygulaması ile kapıyı otomatik olarak kilitliyor. Eve döndüğünüzde ve kapıya doğru yürüdüğünüzde otomatik kilit, geo-fencing özelliği sayesinde tekrar kilidinizi açıyor ve anahtarlarla uğraşma derdinizi ortadan kaldırıyor.

Artık, kapınızı kilitlemeyi unutup unutmadığınız konusundaki endişelere de veda edebilirsiniz. Şüpheniz olsa bile, Yale Access uygulaması aracılığıyla kapının durumunu istediğiniz zaman kontrol edebilirsiniz. Ayrıca Linus®, kapının kapalı olup olmadığını veya aralık kalması gibi beklenmedik durumlarda size haber verecek DoorSense ™ teknolojisine de sahip.

Yale’in 180 yıllık uzmanlığındaki önceliği güvenlik. Bu nedenle Linus®, Bluetooth Düşük Enerji (BLE) şifrelemesinin yanı sıra AES 128 bit ve TLS şifrelemelerini kullanıyor. Akıllı telefonunuz kaybolursa, Yale Access uygulaması ve tüm sanal anahtarlar istediğiniz zaman devre dışı bırakılabiliyor. Yale Access hesabı 2 faktörlü kimlik doğrulama ile korunuyor. Yani şifrenize ek olarak; sistem, kimliğinizi bir e-posta adresi veya telefon numarasına göre kontrol ediyor.

Yale Access mobil uygulaması, telefondan tek bir dokunuşla kullanıcılarına akıllı kilitlerine uzaktan erişme ve kontrol etme imkanı sunuyor. Güvenilir konuklara erişim izni vermek, hareket akışını görüntülemek, bildirim almak veya kapınızı dünyanın herhangi bir yerinden kilitlemek ve açmak için Yale Connect Wi-Fi Bağlantı Köprüsüne bağlanmanız yeterlidir. Yale Connect Wi-Fi Bağlantı Köprüsü Amazon Alexa, Google   Asistan ve diğer en  iyi  barındırma  platformlarıyla entegrasyonları mümkün kılarken, kullanıcılar ayrıca Apple HomeKit  gibi  ses  yardımcılarıyla  entegrasyondan faydalanabilir.

Linus®, akıllı telefonunuzu veya Apple Watch’unuzu basit bir dokunuşla kapıyı kilitlemek veya açmak için anahtar gibi kullanma rahatlığı sunuyor. Telefonunuzu mu unuttunuz? Endişelenmeyin, kapınızın kilidini açmak için Yale Akıllı Tuş Takımına şifrenizi yazmanız yeterli. Olağanüstü bir kullanıcı deneyimi sunduğu şimdiden bilinen Linus®, 34 ülkede toplanan yüzlerce başvuru arasından 2020 UX Design Awards ödülüne de aday gösterildi.

Yale Access ekosisteminin bir parçası olarak Linus®, Yale Akıllı Kasalar, Akıllı Dolap Kilitleri ve Akıllı Alarmlar da dahil olmak üzere Yale Access ürün yelpazesindeki diğer ürünlerle entegre çalışıyor. Daha fazla kolaylık sağlamak için, Yale Access sistemi üzerinden kilit açıldığında akıllı alarm otomatik olarak devre dışı bırakılır. Önde gelen akıllı ev sistemleri, ses asistanları ve Airbnb gibi barındırma platformlarının da bulunduğu Yale ortaklarıyla entegrasyon, tüketicilerin yaşamlarını kolaylaştırır ve güvence altına alır. Kapınızı kilitlemek, açmak ve kilit durumunu kontrol etmek için Linus® akıllı kilidinizi tercih ettiğiniz ses asistanıyla eşleştirmeniz yeterlidir.

Yale’nin güvenilir ortaklarıyla birlikte Linus® ve Yale Access uygulaması, ev içi teslimat, kısa süreli kiralama, temizlik veya bebek bakımı gibi hizmetler de dahil olmak üzere bir dizi hizmeti de kolaylaştırıyor.

Ev içi teslimat hizmeti, bugün çevrimiçi alışveriş yapanların karşılaştığı en büyük zorluklardan bazılarını ortadan kaldırıyor. Linus® ile evde olmama ve teslim yerinin uygun olmaması nedeniyle başarısız teslimatlar gibi sorunlar geçmişte kalıyor.


Kate Clark ”Akıllı kilit kullanıcısı, günlük kiralama yapan ev sahibi, temizlik veya köpek gezdirme hizmeti alan müşteri ya da sık sık kargo teslimatı alan biri olsun, Linus® ve Yale Access uygulaması tarafından sağlanan ev içi hizmetler onlara yardımcı olacaktır. Böylece zamanlarını daha iyi yönetebilir ve zevk aldıkları şeyleri yaparak geçirebilirler ” diye ekliyor.


Linus®’un lansmanı, Yale’in 180. yıldönümü ve şirketin yeni marka kimliğinin duyurulması için tam zamanında geliyor. Hızlı değişen bir endüstride yer alan Yale, sadece yenilenmiş bir marka kimliği geliştirmekle kalmadı, aynı zamanda dünya çapındaki tüketicilere tutarlı bir kullanıcı deneyimi sunacak evrensel bir teknoloji geliştirdi. Daha fazlası için bizi takip etmeye devam edin.

Linus® hakkında faha fazla bilgiye buradan ulaşabilirsiniz: https://www.yale.com.tr/yeni-linus-akilli-kilit

İlgili Yazılar
Devamını oku

Y.O.D.A. Lansman Gerçekleşti

TEGV, 18-25 arasındaki gençlere yönelik olarak, Bank of America’nın katkılarıyla Y.O.D.A. (Youth Online Design Academy) programını başlattı.  Gezegenimiz…