Takip et
Bülten Aboneliği

Teknoloji dünyasından en yeni haberler ve gündem başlıkları e-posta adresinize gelsin.

Honeywell ve Vertiv Veri Merkezlerinin Sürdürülebilirliğini Artıracak

Bağlantılı binalarda global lider olan Honeywell ile kritik dijital altyapı ve süreklilik çözümlerinin küresel tedarikçisi Vertiv, veri merkezi sürdürülebilirliğini, dayanıklılığını ve operasyonel performansını optimize edecek entegre çözümler oluşturmak için birlikte çalışacak. Bu çözümlerin 2020’de kullanıma sunulması bekleniyor.

Veri merkezleri, insanların iş, eğlence ve iletişim için ihtiyaç duydukları çevrimiçi uygulamaların etkinleştirilmesine yardımcı olur, fakat tüm dünyadaki bilgiyi taşımak önemli bir enerji sarfiyatı da gerektiriyor. Bugün iki sektör lideri daha sürdürülebilir ve verimli veri merkezi operasyonları oluşturmak için bir iş birliği duyurdu.


Gerçekleştirilen iş birliği Honeywell’in bina yönetim sistemleri (BMS), operasyonel yazılım, güvenlik ve güvenlik ürünlerinin yanı sıra Vertiv’in kesintisiz güç kaynağı (UPS), güç dağıtımı, termal yönetim, altyapı izleme ve modüler çözümlerini kapsıyor. Bu çözümlerin olduğu hiper ölçekli operatörler, büyük kurumlar, sunucu barındırma merkezleri ve daha küçük ölçekli veri merkezlerindeki veriler bir veri merkezine entegre edilecek. Böylelikle şirketler, veri merkezinin performansını ve sürdürülebilirliğini geliştirirken aynı zamanda bina operasyonları verilerini kullanarak operasyonların optimizasyonunu sağlayacak, enerji kullanımlarını ve maliyetlerini düşürecek. 


“Veri merkezleri birlikte çalışmak üzere tasarlanmamış farklı sistemlere sahip diğer binalarla benzer zorluklarla karşı karşıya. Ancak  bu zorlukları daha büyük ölçekte yaşıyorlar” diyen  Honeywell Yapı Teknolojileri Başkanı ve CEO’su Vimal  Kapur, sözlerine şöyle devam ediyor: “Veri merkezi operatörlerinin ekipmanlarından çektikleri veri yığınlarını daha verimli ve çevre dostu operasyonlar yaratan eylemlere dönüştürmelerini kolaylaştıran entegre çözümler sunmak için Vertiv’le iş birliği yapmayı heyecanla bekliyoruz.”
“Uzaktan çalışan, öğrenen ve bağlanan daha fazla insanla birlikte verilerde eş zamanlı patlama yaşanıyor. Yeni veri merkezlerine olan talep arttı. Bu durum iş sürekliliğini her zamankinden  daha kritik hale getirdi. Veri merkezlerinin daha verimli, daha güvenilir ve sürdürülebilir olmasına ihtiyaç ve fırsat var” diyen Vertiv CEO’su Rob Johnson, sözlerini şöyle sürdürüyor: “Honeywell ile iş birliğimiz veri merkezi müşterilerimize toplu olarak daha iyi hizmet vermemize yardımcı olacak. Tekliflerimiz veri merkezi operatörlerine daha fazla değer sağlamak için birbirini tamamlıyor.”

İşbirliği Çalışma Süresi, Verimlilik ve Sürdürülebilirlik  için Enerji Yönetimini İyileştirecek

2018 yılında dünyadaki enerjinin yüzde 1’ini veri merkezleri tüketti.[i],[ii]  Veri merkezleri sektörü, yenilenebilir enerji kullanımını artırmak da dahil olmak üzere enerji tüketimini azaltmak ve dengelemek için önemli adımlar attı. Ancak sürdürülebilir ve karbon nötr bir gelecek için daha fazla çalışma yapılabilir. 

Şirketlerin ilk odak noktası güneş panelleri, yakıt hücreleri ve piller gibi alternatif enerji kaynaklarının daha verimli entegrasyonunu sağlamak için mikro şebeke çözümleri olacak.  Böylelikle operatörlerin işlevselliğini ve sahiplik maliyetlerini iyileştirmek için ölçeklenebilir bir yaklaşım da ortaya konulmuş olacak.  İş birliğinden gelen ilk teklif, tek bir entegre platformda bir enerji kaynağı yönetimi ve denetleyici kontrol sistemi içeren akıllı bir güç yönetimi çözümü olacak.  Enerji depolama, analitik, tahmin ve ekonomik optimizasyonu birleştiren çözüm, veri merkezlerine, veri merkezi yükünü çalıştırmak ve çalışma süresi gereksinimlerini korurken enerji maliyetlerini düşürmek için akıllı ve bağımsız enerji kaynakları ve şebeke hizmetleri seçimi sağlayacak. Çözüm, veri merkezlerinin kullanıma yönelik gereksinimlerini karşılamasını sağlarken, enerji maliyetlerini optimize edecek, kurumsal sürdürülebilirlik hedeflerini gerçekleştirmesine ve karbon ayak izini azaltmasına yardımcı olacak.  Ayrıca, operatörlerin sürdürülebilirlik hedeflerini daha iyi yönetmelerine, hava durumu ve şebeke güvenilirliği gibi dış risk faktörlerini hesaba katmalarına da olanak tanıyacak.

Güvenilir Markalar Tarafından Desteklenen Güçlü Operasyonlar

Bir veri merkezindeki termal yönetim, bina sistemleri ve fiziksel güvenlik için kullanılan büyük miktardaki enerji, kesinti riskini artırabilir.  Honeywell ve Vertiv’in yeni, ölçeklenebilir ve uygulaması kolay akıllı güç yönetimi çözümü, uzaktan izleme ve bakım sağlamak, maliyetleri düşürmek, fazlalıklardan kurtulmak ve güç kullanım verimliliğini (PUE) iyileştirmek için tasarlandı. 

Bu işbirliği kapsamında şirketler, veri merkezlerine en iyi farklılaştırılmış desteği sağlayan sektörünün lider markalarının ürünlerini satıyor. Honeywell’in gelişmiş duman algılama işinde, gelişmiş duman algılama teknolojisine sahip VESDA markası yer alıyor. Honeywell Forge Energy Optimizasyon’u içeren Honeywell Forge kurumsal performans yönetimi platformu, Kurumsal Binalar Entegratörü (EBI) ve Niagara Framework, Vertiv™ Liebert® güç ve termal yönetim çözümleri, Vertiv Avocentgörüntüleme ve IT yönetim çözümleri ve Vertiv™ Geistgüç dağıtım çözümleri de yine iş birliği kapsamında satışı yapılan markalar.


İlgili Yazılar
Devamını oku

Citrix Yeni Özelliklerini Duyurdu

Şirket, kuruluşların, insanların iyi durumda ve başarılı olmaları için ihtiyaç duyduğu alanı oluşturmalarına yardımcı olmak amacıyla, Citrix Workspace™…