Takip et
Bülten Aboneliği

Teknoloji dünyasından en yeni haberler ve gündem başlıkları e-posta adresinize gelsin.

E-ticaret yatırımcısı Opontia Türkiye pazarında

Doğu Avrupa ve MENA bölgelerine odaklanan e-ticaret yatırım şirketi Opontia, online satışlarını artırmayı amaçlayan şirketlere destek olmak için Türkiye pazarına girmeye karar verdi.

Dubai merkezli şirketin Türkiye Genel Müdürü Yaman Ungan, konuya ilişkin şu açıklamayı yaptı: “%70 artan online satışlar, sektör için çok büyük bir potansiyele işaret ediyor. Türk markaları e-ticaret performanslarını çok daha yükseğe çıkarabilir.” 

Türkiye e-ticaret en hızlı büyüme oranıyla birinci olacak

Statista 2021 raporuna göre, Türkiye’nin 2020-2025 döneminde her yıl ortalama %14,59’luk gelişme kaydederek, perakende e-ticaret sektöründeki en hızlı büyüme oranıyla dünya sıralamasında birinciliğine ulaşmasının beklendiğine dikkat çeken Ungan sözlerine şöyle devam etti: “Bu avantajı fırsata birlikte dönüştürmek için Türkiye’ye yatırım yapmaya karar verdik. Pandemide değişen tüketici davranışlarının bir kısmı zaman içinde alışkanlığa dönüşmeye başladı. Bunların başında online alışveriş geliyor. Tüketiciler satın alma deneyimini e-ticaret sitelerine kaydırıyor. Bu da yenilikçi yaklaşımlara yatırım yapmayı gerektiriyor. Türkiye perakende e-ticaret gelişiminde birinci sıraya yükselirken, pastasını da büyütebilir.” 

“Gelecekteki partnerlerimizle ortak bir yol çiziyoruz”

Opontia kurucu ortağı Manfred Meyer, Türkiye e-ticaret pazarı hakkında önemli veriler paylaşarak, “Geçen yıl Türkiye’de 11 bin e-ticaret sitesinden verilen 7,8 milyon TL değerindeki siparişlerde 46 milyonu aşkın ürün satıldı. Bir önceki yıla oranla %69,28 artan satışlar çok büyük bir potansiyel barındırıyor. Biz de Opontia olarak bu ivmeyi sağlıklı ve sürdürülebilir bir şekilde büyütmek isteyen e-ticaret siteleri için küresel bir yatırım ağı sunuyoruz. Bu şekilde gelecekteki partnerlerimizle şimdiden ortak bir yol çiziyoruz.” açıklamasında bulundu. 

“Yüksek potansiyele sahip markaları global e-ticaret pazarına çıkarıyoruz”

Başarılı Türk markalarını Avrupa, Ortadoğu ve ardından global pazarlara açmayı hedeflediklerinden bahseden Kurucu Philip Johnston, yatırım yapmayı düşündükleri şirketlerin profilini şu sözlerle aktardı: “Ağırlıklı olarak mutfak, banyo, spor, ev, oyuncak gibi dönemsel olmayan ürünlere odaklanıyoruz. Yatırım yapacağımız markalar için 2 rakamsal kriterimiz var: Aylık en az 50 bin TL ciro ve 10 bin TL net kâr. Sonrasında marka sahiplerinin operasyonel yükünü biz üstleniyoruz. Böylece onlar da asıl uzmanlıkları olan markalarına odaklanabiliyor.”

İlgili Yazılar