Takip et
Bülten Aboneliği

Teknoloji dünyasından en yeni haberler ve gündem başlıkları e-posta adresinize gelsin.

Digital Age Tech Summit ‘in Programı Açıklandı

Digital Age Tech Summit’in program detayları belli oldu.

16 Mayıs’ta Divan Kuruçeşme’de gerçekleştirilecek dijitalin zirvesinde yer alacak isimler ve program detayları belli oldu.

Markaların, start-up’ların, girişimcilerin ve teknoloji meraklılarının odağındaki yenilikçi çözümleri uzman isimlerle masaya yatıracak olan Digital Age Tech Summit, Garanti BBVA’nın ana sponsorluğunda “Yarının Zekâsı” teması altında bir araya gelecek.

Türkiye’nin en etkili teknoloji yazarlarından, gazeteci M. Serdar Kuzuloğlu’nun moderasyonunda gerçekleşecek etkinlikte; yapay zekâ çözümlerinin taşıdığı potansiyel tüm hatlarıyla masaya yatırılacak.

Vaka analizleri ışığında teknolojinin geleceğine bakılacak

Sıkça tartışılan yapay zekâ çözümleri ve taşıdığı potansiyel, Digital Age Tech Summit’te farklı uygulama alanlarına ait başarılı vakalar üzerinden somutlaştırılacak. Veri yönetimi konusunda dünyanın önde gelen akademisyenlerinden, İngiltere’deki The Coding Institute’un kurucu üyeleri arasında yer alan Prof. Hüseyin Şeker, “değerli veri” üzerine 3 farklı vakayı inceleyecek. Şeker, değerli verinin yapay zekâ çözümlerinde ne denli kritik bir temel oluşturduğunu vakalar üzerinden ele alacak. Etkili örnekler üzerinden yapay zekâ modellerini anlatacak bir diğer isim de Accenture’ın Yapay Zekâ ve Data Direktörü Dr. Dimitris Vlitas olacak. Vlitas, kar-zarar optimizasyonu, fiyat belirleme, envanter yönetimi gibi stratejik alanlara dair vakaları inceleyerek yapay zekâ çözümlerinin bu alanlardaki verimliliği nasıl artırdığını detaylandıracak.

Tasarımın geleceği ve yaratıcılıkta yeni sınırlar

Milyonlarca kullanıcının son derece kısa bir sürede üretken yapay zekâ modelleriyle oluşturduğu içerikler, işin ve tasarım süreçlerinin geleceğini etkilemeye devam ediyor. Zaha Hadid Architects’in direktörü, mimar ve bilgisayar bilimci Cristiano Ceccato ile Seul Yapay Zeka Müzesi’nin mimarı Melike Altınışık , yeni teknolojilerin tasarım dünyasına getireceği değişimleri Digital Age Tech Summit’te ele alacaklar. Sundukları ürün ve hizmetler ile yaptıkları yatırımlarla ön plana çıkan platformlardan TikTok ve META da en güncel çözümlerini dijitalin zirvesinde izleyiciye aktaracak.

2024’ün ikinci yarısında gündem olacak teknolojik trendler neler?

Yeni teknolojilerin küresel ölçekte yaratacağı yankıyı, dünyanın önde gelen teknoloji analistlerinden Benedict Evans detaylandıracak. Global markaların yapay zekâ hamlelerini, teknoloji şirketlerinin yatırımlarının yönünü, bireysel kullanıcının yarının dünyasındaki teknoloji temelli yeni ihtiyaçlarını Digital Age Tech Summit izleyicisi için analiz edecek. 

Bununla birlikte girişimci ve yatırımcı ilişkisinde yapay zekâ çözümlerinin yarattığı yeni alanlar ve yatırımcının 2024 güncesi de dijitalin zirvesinde yer alacak konulardan biri. Yatırımcılar Fatih İşbecer ve Alper Mat ile girişimci Safiye Dinçtürk Turgut’un yer alacağı panelin çıktısı, 2024’ün ikinci yarısında yatırımcı-girişimci ilişkisine ışık tutacak.

Finansal teknolojiler, medya planlaması ve sanal influencer’lar

Tüm bunların yanı sıra finans dünyasında gündemi belirleyen yeni teknolojiler, doğru veriden değer yaratabilmek, 360 derece medya planlamasında yapay zekânın sunduğu yeni modeller, sanal influencer’larla iletişim kabiliyetini artıran yeni uygulamalar, doğrudan uygulayıcıları tarafından detaylı bir şekilde masaya yatırılacak.

Yepyeni bir atölye: Ozan Sihay ile Yapay Zekâ Atölyesi

Yapay zekâ ve dijital içerik üretiminin temellerinin ve son teknolojilerinin uygulamalı ele alınacağı, Yapay Zekâ Atölyesi’nde; chatbot’ların, text to image ve text to video gibi çeşitli ileri düzey araçların iş dünyasındaki etkileri, pratik kullanımları ve etik boyutları incelenecek. Sınılır sayıda kontenjana sahip bu atölye, Acun Medya iş birliği ile hayata geçecek.   

İlgili Yazılar
Devamını oku

‘İşimin Patronuyum’ Başladı

PWN İstanbul’un yeni projesi ‘İşimin Patronuyum’ ilk dersini yaptı.  25 Nisan 2023 tarihinde online olarak başlayan ve yedi…