Takip et
Bülten Aboneliği

Teknoloji dünyasından en yeni haberler ve gündem başlıkları e-posta adresinize gelsin.

Türkiye Yapay Zeka İnisiyatifi’nin Meet-up buluşmaları 80. kez gerçekleştirildi

Türkiye Yapay Zeka İnisiyatifi, Nisan ayının Meet-up buluşmasını gerçekleştirdi.

Türkiye Yapay Zeka İnisiyatifi (TRAI), tarafından seksenincisi nisan ayında gerçekleştirilen Meet-up buluşmasında sektörünün uzmanları yapay zekanın sağlıktan, askeriyeye, finanstan imalata kadar pek çok alanda farklı kullanım ve örneklerini ele aldılar.

Türkiye’nin yapay zeka ekosistemi geliştirme misyonuyla her ay sektör temsilcilerini belirli bir tema etrafından buluşturan Türkiye Yapay Zeka İnisiyatifi (TRAI), Nisan ayının Meet-up buluşmasını Ankara’da Assembly One Tower’da fiziksel olarak gerçekleştirdi. YouTube ve LinkedIn’de canlı yayınlanan Meet-up’ta “Yaratıcılığın Geleceği: Üretken Yapay Zeka ile Yeni Dünyalar” teması ele alındı.

Sağlıktan askeri alanlara kadar yapay zekanın kullanım alanları paylaşıldı

Nisan ayı ile birlikte 80. kez yapılan TRAI Meet-up etkinliğinin ilk konuşmacısı olan Hewlett Packard Orta Avrupa Yapay Zeka/Makine Öğrenmesi İş Geliştirme Yöneticisi Tuğba Kadı, sağlık sektöründe tıbbi teşhisten kişiselleştirilmiş tedavilere kadar pek çok kullanım alanı mevcut olan üretken yapay zeka teknolojilerine dair son gelişmeleri paylaştı.

Meet-up’taki konuşmasına üretken yapay zeka teknolojilerinin dünya çapındaki çalışmalarına değinerek başlayan HAVELSAN İş Geliştirme Direktörü Dr. Arif Furkan Mendi ise, HAVELSAN’ın yapay zeka çalışmalarının yanı sıra MAIN isimli yapay zeka platformu ve askeri alanlardaki kullanımları hakkında bilgi verdi.

Yapay zekanın finans sektörü ve müşteri deneyimine etkileri ele alındı

Ardından sözü alan Prometeia Veri Bilimi Yöneticisi Mahiye Uluyağmur Öztürk, finans sektöründe üretken yapay zeka uygulamaları ve kullanım senaryolarını ele aldığı konuşmasında, sürdürülebilirlik raporlarından RAG yaklaşımı bilgi çıkarımını demo eşliğinde aktardı.

Etkinliğin devamında SESTEK Ürün Yönetimi Takım Lideri Bükre Şen müşteri kanallarındaki etkileşim analizlerinde ve bu etkileşimleri otomatikleştirme adımlarında LLM’in faydalarını ve müşteri deneyimine sunduğu iyileşmelere dair örnekler paylaştı.

Üretken yapay zekanın iş süreçleri dönüşümüne katkıları aktarıldı

Sürdürülebilir verimli bir gelecek için yapay zekâ asistanlarının katkılarına değinen Curiosity Teknoloji Kurucusu Can Göymen ise, yapay zeka dönüşümünün önemli, şirketlerin üretken yapay zeka çalışmalarına yaklaşımı gibi konularda güncel görüş ve gelişmeleri aktardı.

Üretken yapay zekanın iş akışlarına kazandırdığı yeni perspektifleri ele alan CYPIEN AI Kurucu Ortağı Mert Tuna Yılmaz, üretken yapay zekanın verinin değere dönüşmesini nasıl hızlandırdığını aktardı. Yılmaz, yapay zekanın iş süreçlerindeki rolünü, verilerin işletmeler önemi ve bu verilerin nasıl stratejik bilgiye dönüştürülebileceğine dair çalışmalarını ve projelerini paylaştı.

TRAI Meet-up’ın kapanış konuşmasını gerçekleştiren Kordsa İmalat Yönetim Sistemleri Sorumlusu Yazılım Mühendisi Hasan Karakaya Kordsa’da geliştirdikleri GPT tabanlı iş kontrol sistemi projesi olan Dora’yı katılımcılarla paylaştı. Ayrıca Kordsa tarafından geliştirilen kişisel asistan sistemi Jojo, doküman chat projesi ve akıllı ofisler ile davranış analiz sistemi çalışmalarını da aktardı.

Sağlıktan finansa, savunma sanayiinden üretime farklı sektörlerdeki yapay zeka kullanım alanlarının ele alındığı etkinliğin moderasyonu TRAI Ekosistem Uzmanı Elif Doğa Benakay tarafından gerçekleştirildi.

Bir sonraki TRAI Meet-up etkinliği 15 Mayıs 2024 tarihinde “Geleceğin Yolları: Otonom Araçlar, Otomotiv Sektöründe Yapay Zeka ve Mobilite Çözümleri” başlığında online olarak gerçekleştirilecek.

İlgili Yazılar