Takip et
Bülten Aboneliği

Teknoloji dünyasından en yeni haberler ve gündem başlıkları e-posta adresinize gelsin.

Odeabank, İstanbul Fintech Week’te dijitalleşme ve inovasyon yaklaşımını anlattı

Odeabank, İstanbul Fintech Week’te yer aldı.

Odeabank, 16-17 Nisan 2024 tarihlerinde beşincisi gerçekleştirilen İstanbul Fintech Week’te yer aldı. Türkiye’nin genç, dinamik ve yenilikçi bankası Odeabank, IFW’24 kapsamında dijitalleşme ve inovasyon yaklaşımını ve bankacılık sektöründe yeni teknolojilerin nasıl geliştiğini paylaşarak fintech iş birliklerinin önemini vurguladı.

Odeabank, C-Suite sponsoru olduğu, Türkiye’deki girişim ekosisteminin en dinamik ve üretken alanlarından biri olan fintech ekosistemini yakından ilgilendiren en önemli etkinliklerden IFW’24’te konuşmacı olarak da yer aldı. Odeabank Teknoloji ve Operasyonlardan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Sinan Erdem Özer, “Bankalar dijital inovasyonda takipçi mi yoksa itici güç mü?” başlıklı panele katıldı. Sinan Erdem Özer, panelde finans sisteminde dijitalleşmenin önemine dikkat çekerek, şunları söyledi: Müşteri beklentileri dolayısıyla bankacılık servis modeli de değişiyor ve dijitalleşiyor. Artık bankalar ve fintechler de bu ihtiyaçlara yönelik ürün ve hizmetleri beraber geliştiriyor. Dijtitalleşen dünyada birlikte bir ekosistem oluşturarak ve onu büyüterek geleceği şekillendiyoruz..”

İnovasyon Döngüleri başlatacağız

Sinan Erdem Özer, ayrıca C-Suite’te gerçekleştirilen “Mobil bankacılıktan nereye? Bankalar için sırada ne var?” başlıklı oturumda bankanın dijitalleşme operasyonlarına ve hedeflerine vurgu yaptı. Özer, “Startup ekosistemine bütüncül yaklaşıyoruz. Sadece fintech girişimlerini değil, teknoloji tabanlı pek çok startupı yakından takip ediyor, bu girişimlerle iş birlikleri yapıyoruz; yapmaya da devam edeceğiz. Yenilik ve yaratıcılık alanındaki faaliyetlerimizi hızlandıracağımız yaklaşan dönemde, ‘İnovasyon Döngüleri’ni başlatacağız. İnovasyon Döngüleri’yle belirlediğimiz odak alanlarında startuplarla iş birliği yaparak deneysel bir öğrenme ortamı oluşturacak ve yeni fikirleri, yeni çözümleri hızla hayata geçireceğiz. Şu anda, fintech, yapay zeka, robotik süreç otomasyonu, metaverse ve regtech gibi çeşitli alanlardan startuplarla olası iş birliklerini değerlendiriyoruz. Bu iş birlikleri, müşteri deneyimini geliştirmeyi, operasyonel verimliliği artırmayı ve finansal hizmetlerimizi daha erişilebilir hale getirmeyi amaçlayan projeleri içerecek” dedi. 

Yapay zeka çalışma gruplarımız var

Odeabank BT Proje Ofisi ve Mükemmeliyet Merkezi Direktörü Volkan Kurtarıcı ise C-Suite’te “Yapay zeka yolculuğunda finansal kuruluşların rolü” oturumunda yapay zeka ve finans kuruluşlarının ilişkisini ele aldı. Odeabank olarak alınan her kararın veriye dayalı olması için çalıştıklarına dikkat çeken Kurtarıcı, şöyle konuştu: Odeabank olarak yapay zeka alanındaki trendlere ayak uyduruyor ve fijital stratejimiz doğrultusunda öncü olmayı hedefliyoruz. Bankamız bünyesinde yapay zeka alanında çalışma grupları oluşturduk. Yapay zeka ve üretken yapay zeka (GenAI) konularında araştırmalar yürütüyoruz. Müşteri deneyimini odağımıza alarak değer yaratmayı hedefliyoruz. “

İlgili Yazılar