Takip et
Bülten Aboneliği

Teknoloji dünyasından en yeni haberler ve gündem başlıkları e-posta adresinize gelsin.

OBASE’liler dönüşüm için bir araya geldi

OBASE, Obaseliyim Günü’nde ekibiyle bir araya geldi.

Teknoloji geliştirme ve yazılım şirketi OBASE, Obaseliyim Günü’nde ekibiyle bir araya geldi. ‘Hep Birlikte Yeni Hedeflere Doğru’ temasıyla gerçekleşen buluşmada, şirketin kurumsal dönüşüm stratejileri paylaşıldı.

Perakende çözümleri başta olmak üzere, veri analitiği ve sektörel çözümler alanında Türkiye’nin önemli teknoloji geliştirme ve yazılım şirketleri arasında yer alan OBASE, 9 Şubat’ta gerçekleştirdiği bir etkinlikte tüm çalışanları ile bir araya geldi. Geleneksel hale gelen Obaseliyim Günü’nün bu yılki teması “Hep birlikte yeni hedeflere doğru” oldu. Uzm. Dr. Kerem Dündar’ın konuk konuşmacı olarak katıldığı etkinlikte; OBASE CEO’su Bülent Dal, İnsan Kaynakları Direktörü Emel Güney, Veri Analitiği ve Sektörel Çözümler Genel Müdür Yardımcısı İlkay Öztürk, İş Zekâsı Genel Müdür Yardımcısı Onursal Eşin de konuşmalarıyla iş yapma biçimlerindeki dönüşümü ve şirketin yeni hedeflerini vurguladılar.

Stratejik öncelikler: Değerler ve müşteri odaklılık

Konuşmasında OBASE’in 2024 odağında üretken yapay zekâ, akıllı otomasyon ve sürdürülebilirlik başlıklarının önemli bir yer tuttuğunu vurgulayan OBASE CEO’su Bülent Dal, değerlere ve müşteriye odaklanmanın kritik önemine dikkat çekti. Hizmet verdikleri ülke sayısını 20’ye çıkardıklarını belirten Dal, “Global pazarda verimlilik ve yenilikçilik iş yapma biçimimizin temel unsurlarıdır. Ar-Ge merkezi vizyonumuzla güçlendirdiğimiz bakış açımızla, yenilikçi ürünler ve hizmetler sunarak müşteri memnuniyetini en üst düzeye çıkarmak için çalışıyoruz. OBASE olarak, beyin göçünü beyin ihracatına dönüştürerek odaklanma, verimlilik ve yenilik üzerine olan stratejimizi sürdürerek, platformumuzu geliştirecek ve yeni müşterilere odaklanacağız. Yurt dışında büyüme ve entelektüel sermayemizi güçlendirme yolunda önemli adımlar atmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

OBASE’in dönüşüm yılı

Etkinliğe ev sahipliği yapan İnsan Kaynakları Direktörü Emel Güney, OBASE’in 23 ilde güçlü bir kadro ve inovasyon kültürü ile büyüdüğüne dikkat çekti. Emel Güney, “Birlikte yarattığımız sinerji ile global bir şirket olma yolunda yeni hedeflere ulaşacağımıza, birlikte daha birçok başarıyı elde edeceğimize olan inancımız tam. 2024’ü dönüşüm yılı olarak görüyoruz. Hedeflerimize ve başarılara ulaşmak için şüphesiz sürekli öğrenme ve gelişim gerekiyor. ‘Büyük değişimler, küçük adımlarla ve ancak biz isteyince başlar’ sözünden aldığımız güçle, gelişmeyi dönüşmeyi sürdüreceğiz” dedi.

“Odaklan ve sadeleş”

Veri Analitiği ve Sektörel Çözümler Genel Müdür Yardımcısı İlkay Öztürk de konuşmasında, OBASE’in odak alanlarına dikkat çekerek, “2024 için belirlediğimiz üç önceliği paylaşmak istiyorum. Her birimiz, en az bir alanda olağanüstü bir performans sergilemeliyiz; kendimizi geliştirerek, yenilik ve farklılıkla daha iyi hale gelmeliyiz. Şirket olarak bakıldığında ise, sadeleşmeye odaklanmalıyız. Zamanı etkili kullanarak, iletişimi basitleştirmeli ve enerjimizi esaslı konulara yönlendirmeliyiz. Biz bir teknoloji ve yazılım firmasıyız, analitik yeteneklerimizle veri yönetimi ve yapay zeka konusunda öne çıkıyoruz. 2024 hedeflerimizi birlikte planlayarak, sadeleşme ve eyleme geçme kararı aldık” ifadelerini kullandı.

Verimlilik ve sürdürülebilirlik önemli

OBASE İş Zekâsı Genel Müdür Yardımcısı Onursal Eşin, OBASE’in müşterilerine değer katmayı misyon edindiği ve bu anlayışın büyük bir fark yarattığına dikkat çekti. Eşin, “2024 ve sonrasında OBASE olarak hep birlikte ilerlemek için büyük çaba gösteriyoruz. Büyüme, çeşitlilik ve ürün odaklılık gibi faktörler üzerinde odaklanıyoruz. Bu süreçte müşterilere değer verme ve ürünleştirilmiş hizmetler misyonumuzu sürdürerek, doğru projelerle zengin bir çözüm portföyü sunmaya önem veriyoruz Verimlilik ve sürdürülebilirlik gibi kritik konuları ele alırken, aynı zamanda yurt dışı projelerine odaklanıyoruz ve entelektüel sermayemizi artırmaya devam ediyoruz” şeklinde konuştu.

Beyin gücü ve yetkinliğin önemi

Etkinliğin konuk konuşmacısı olan Uzm. Dr. Kerem Dündar, Obaselilere “Değişen Dünyada Senin Beynin” başlıklı ilham verici bir konuşma yaparak beynin etkin kullanımının önemini vurguladı. Dündar, ‘Değişen dünyada sadece yetenek değil, yetkinlik de önemlidir’ diyerek deneyim ve merakın beyin gücünün etkin kullanımında kilit rol oynadığını belirtti. Ayrıca, deneyim, istikrar ve gelişimin önemine ve OBASE’de olduğu gibi kurumlarda etkileşim içinde olan beyinlerin ortak bir yolda yürüyerek fark yaratabileceğine değindi.

İlgili Yazılar