Takip et
Bülten Aboneliği

Teknoloji dünyasından en yeni haberler ve gündem başlıkları e-posta adresinize gelsin.

CHEP, Tedarik Zinciri Trendleri Raporu’nun dördüncüsünü yayımladı

CHEP, dördüncü Tedarik Zinciri Trend Raporu’nu yayımladı.

CHEP, “Tedarik zinciri optimizasyonunun geleceği: 6 Trend” başlıklı dördüncü Tedarik Zinciri Trend Raporu’nu yayınladı. Raporda, pandeminin etkileriyle birlikte ortaya çıkan zorlukların ve son dönemde yaşanan jeopolitik sorunların tedarik zincirindeki optimizasyon için itici bir güç olduğuna vurgu yapıldı. 

Orijinal Ekipman Üreticileri (OEM) ve tedarikçilerin tedarik zincirlerinde esneklik, sürdürülebilirlik ve iş birliği arayışına girdiği süreçte yaptığı araştırmalarla sektöre rehberlik eden CHEP, otomotiv sektöründeki son trendleri inceledi. Bu kapsamda düzenli olarak yayınladığı Tedarik Zinciri Trendleri Raporu’nun dördüncüsünü yayımlayan marka, şirketlerin son dönemde yaşadığı zorluklara dikkat çekiyor. “Tedarik zinciri optimizasyonunun geleceği: 6 Trend” başlığıyla yayımlanan raporda, pandemiye bağlı karantina, jeopolitik huzursuzluk ve ekonomik zorluklar gibi sorunların tedarik zincirinde optimizasyon için nasıl itici bir güç olduğuna vurgu yapıldı.

“Otomobil sektörü tedarik zincirindeki teknolojik yenilikler için kusursuz bir alan”

Rapora ilişkin değerlendirmede bulunan CHEP Otomotiv Kıdemli Ticari Direktörü Şafak Aktekin, Tedarik zinciri optimizasyonu deyince insanların aklına robotlar ve yazılımlar geliyor. Teknoloji elbette tedarik zincirine nüfuz ediyor. Ancak asıl önemli olan, bu teknolojilerin daha yalın, daha çevreci ve daha esnek tedarik zinciri stratejilerine yönelik artan talebi karşılamak için yenilikçi düşünceyi nasıl desteklediğinde yatıyor” dedi.

CHEP’in kurulduğu günden bu yana tedarik zincirinde optimizasyona katkı sağladığını söyleyen Şafak Aktekin, İçten yanmalı motorlu modellerden elektrikli araçlara geçişle birlikte otomotiv endüstrisi şimdiye kadarki en büyük değişimle karşı karşıya. Otomobil üreticileri ve tedarikçileri, son tüketici için cazip ve rekabetçi fiyat noktalarına ulaşmak için her zamankinden daha yalın olmalı. Bu çerçevede gözler, kendi taşımacılık emisyonlarını azaltmak için çalışmalar yürüten otomobil endüstrisine odaklanmış durumda. Bu da sektörün tedarik zinciri optimizasyonundaki en son teknolojik yenilikler için mükemmel bir üreme alanı olduğunu gösteriyor” ifadelerini kullandı.

İlgili Yazılar
Devamını oku

Vodafone Türkiye’de Yeni Yapılanma

“Teknoloji iletişimi şirketi” odağıyla adım attığı yeni iş sahalarında hızla büyümeyi hedefleyen Vodafone; Finansal Servisler, Pazaryeri ve Müşteri…