Takip et
Bülten Aboneliği

Teknoloji dünyasından en yeni haberler ve gündem başlıkları e-posta adresinize gelsin.

Boyden Türkiye’ye katılan yeni isim Hande Osma oldu

Hande Osma, Boyden Türkiye’de kıdemli danışman olarak görevine başladı.

Türkiye’nin merkezi konumu üzerinden uluslararası arenaya ve Azerbaycan başta olmak üzere tüm bölge ülkelerini kapsayan hizmetleri ile öne çıkan liderlik ve yetenek danışmanlığı şirketi Boyden Türkiye, bünyesine katılan yeni danışmanlar ile büyümeye devam ediyor. Kıdemli danışman olarak Boyden Türkiye’de yeni görevine başlayan Hande Osma, ulusal ve uluslararası şirketlere; üst düzey yönetici seçme ve işe alım, dönemsel yönetim ile liderlik danışmanlığı alanlarında hizmetler verecek. 

25 yılı aşkın süre; bağımsız denetim-danışmanlık, iç kontrol-iç denetim, risk yönetimi, finans, sigorta, gayrimenkul ve bankacılık sektörlerinde deneyime ve üst düzey yöneticilik tecrübesine sahip olan Hande Osma, İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi İngilizce İktisat bölümünden mezun oldu. İş yaşamına 1995’te Ernst & Young İstanbul’da bağımsız denetçi olarak başlayan Osma, 1997’de Kanada/Toronto ofisinde yaklaşık 2 yıl kıdemli denetçi olarak görev yaptı. 1999’da İstanbul ofisine döndü ve serbest muhasebeci mali müşavirlik ruhsatını alarak kariyerine aynı şirkette 2003 yılına kadar denetim müdürü olarak devam etti. 

2003 yılında Yapı Kredi Emeklilik şirketine denetim müdürü olarak atanan Hande Osma; fon yönetimi, bütçe planlama ve kontrol, finansal raporlama ile mali işler bölümlerinin grup başkanlığını yaptı. Eş zamanlı olarak Marmara Üniversitesi Bankacılık ve Sigortacılık Enstitüsü’nde, sermaye piyasaları ve borsa üzerine yüksek lisansını tamamladı. 2009 yılından 2013’e kadar Yapı Kredi Emeklilik’te CFO ve ardından Yapı Kredi Bankası’nda sermaye yönetimi destek ve kurumsal gelişim direktörü olarak farklı kademelerde görevler üstlendi. 

Hande Osma 2014 yılı itibarıyla Yapı Kredi Koray Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı’nda mali ve idari işlerden sorumlu genel müdür yardımcısı oldu, aynı zamanda şirket iştiraki YKS Tesis Yönetim Hizmetleri’nde yönetim kurulu üyeliği yaptı. Yapı Kredi Bankası’ndaki kurumsal gelişim direktörü görevine 2016 yılında geri döndü ve bankada iştirak kuruluşları, alım-satımları gibi stratejik önemi yüksek projeleri yönetti.  

İlgili Yazılar