Takip et
Bülten Aboneliği

Teknoloji dünyasından en yeni haberler ve gündem başlıkları e-posta adresinize gelsin.

QNB Sigorta Genel Müdürü Pınar Kuriş: “Hayat ve Sağlık branşlarında üretimimizi ikiye katladık” 

QNB Sigorta, 2023 yılı sigorta sektörü ve QNB Sigorta performansını açıkladı.

Türkiye’nin en büyük özel bankalarından QNB Finansbank’ın %100 iştiraki olarak faaliyetlerini sürdüren QNB Sigorta, 2023 yılı sigorta sektörü ve QNB Sigorta performansını açıkladı. QNB Sigorta Genel Müdürü Pınar Kuriş, “QNB Sigorta olarak 2023 yılında, Hayat ve Ferdi Kaza branşları prim üretiminde %90, Sağlık branşı prim üretiminde %276 büyürken; bu üç branşta geçen yıla göre prim üretiminde %98 büyüme gösterdik. 2023 yılında Sağlık, Hayat ve Ferdi Kaza branşlarında 4.7 milyar TL prim büyüklüğüne ulaştık. Bankasürans sigortacılığı kapsamında Hayat ve Ferdi Kaza branşlarında %9.78 pazar payı ile sektör sıralamasında 4. özel sigorta şirketiyiz. Tamamlayıcı Sağlık Sigortası prim üretimimizi ve pazar payımızı da hızlı bir şekilde artırmaya devam ediyoruz. Banka kanalında %15.3 pazar payı ile sıralamada 3. özel şirketiz” diye konuştu.  

Sağlık sigortası, hayat ve ferdi kaza sigortası ve bireysel emeklilik alanlarında Türkiye’nin dört bir yanında “Bugün, Bugünü Yaşa” felsefesiyle hizmet veren QNB Sigorta, şirketin 2023 yılı performansını açıklarken, sektörün gelişimine dair değerlendirmelerde bulundu. 

QNB Sigorta, Marka Dönüşümü ile Birlikte Artık Daha da Güçlü 

Türkiye’de 16 yıllık bir tecrübeye sahip olan ve geçtiğimiz Haziran ayında QNB Finansbank’ın %100 iştiraki olarak daha da güçlenen QNB Sigorta, yılın son aylarında yeni marka adı ile birlikte yeni söylemini “Bugün, Bugünü Yaşa” olarak duyurdu. 

QNB Sigorta olarak yeniliklerle beraber önemli başarılara da imza attıkları bir yılı geride bıraktıklarını belirten QNB Sigorta Genel Müdürü Pınar Kuriş “QNB Sigorta olarak hizmet verdiğimiz Hayat ve Ferdi Kaza branşlarında hayat ve emeklilik sigorta şirketleri olarak toplam prim üretimi 2022 yılına göre %81 büyüyerek 56.8 milyar TL prim büyüklüğe ulaştı.   Tamamlayıcı Sağlık Sigortası branşı toplam prim büyümesini devam ettirirken, 2023 yılında %168 büyüme göstererek 4 milyon sigortalı adedine ulaştı. Bununla birlikte, global pek çok pazardaki dinamiklerden farklı olarak Türkiye’de sigorta sektörünün toplam finansal hizmetler pazarından aldığı pay %5’in altında seyrediyor. QNB Sigorta olarak ise; 2023 yılı sonu itibarıyla 7 milyonu aşan müşteri tabanımız ve 760 çalışan sayışımız ile Türkiye sigortacılık sektörünün en önemli oyuncuları arasında yer alıyoruz. Sürdürülebilir büyümemize devam ediyor, müşterilerimize yenilikçi ürün ve hizmetler sunarak önemli başarılara imza atmayı sürdürüyoruz. 2023 yılında Sağlık, Hayat ve Ferdi Kaza branşlarında 4.7 milyar TL prim büyüklüğüne ulaştık. 2023 yılında, Hayat ve Ferdi Kaza branşları prim üretiminde %90, Sağlık branşı prim üretiminde %276 büyürken, bu üç branşta geçen yıla göre prim üretiminde %98 büyüme gösterdik. Hayat ve Ferdi Kaza branşlarındaki büyümemizle, 2022 yılındaki %7.20 pazar payımızı 2023 yılında %7.55’e çıkardık” dedi.

2011’den beri büyümesine devam eden hayat sigortası branşının, 2023 yılında bir önceki yıla göre %93 büyüdüğünü vurgulayan Kuriş, “Hayat sigortası branşında 48.3 milyar TL* üretim gerçekleşti. 2023 yılı sonunda özel sağlık sigortası ve tamamlayıcı sağlık sigortası olmak üzere toplam sigortalı sayısı ise 6.97 milyon kişiye ulaştı. QNB Sigorta olarak bankasürans sigortacılığı kapsamında Hayat ve Ferdi Kaza branşlarında %9.78 pazar payı ile sektör sıralamasında 4. özel sigorta şirketiyiz. Tamamlayıcı Sağlık Sigortası prim üretimimizi ve pazar payımızı da hızlı bir şekilde artırmaya devam ediyoruz. Yıl sonu itibarıyla bir önceki yıla göre sektördeki TSS’li sigortalı sayısı %14.3 artışla, özel sağlık sigortasına sahip kişi sayısı ise %6.8 artış ile 2.85 milyon kişiye ulaştı. Tamamlayıcı sağlık sigortası prim üretiminde ise %163.8 büyüme yaşanırken, özel sağlık sigortası branşındaki prim üretimi ise bir önceki yıla göre %136.1 artış gösterdi. QNB Sigorta olarak, banka kanalında %15.3 pazar payı ile sıralamada 3. özel şirketiz. TSS ürünümüzde 100 bin sigortalıyı aşmış bulunmaktayız. Yanı sıra, Son 1 yılda müşteri adedimizi ikiye katladık. 2024 yılında da tüm branşlarda pazar payımızı daha da yukarı taşımayı istiyoruz. Önümüzdeki yıl Tamamlayıcı Sağlık Sigortası’nda %150’nin üzerinde, kredili Hayat Sigortasında ise %70’in üzerinde büyüme hedefliyoruz” diye konuştu. 

Bireysel Emeklilik Sisteminde ise sektör, bir önceki yıla göre 591 milyar TL fon büyüklüğüne ve 7.8 milyon katılımcı sayısına ulaşırken, Otomatik Katılım Sistemi ile katılımcı sayısı ise 8.3 milyon olarak gerçekleşti. 

“Sigorta poliçelerimizi, müşterilerimizin yaşam tarzlarına ve ihtiyaçlarına uygun şekilde kişiselleştiriyoruz” 

İnsan odaklı yaklaşımı ile şirket, “Bugün, bugünü yaşa” diyerek müşterilerinin, çalışanlarının ve paydaşlarının hayat boyu yanlarında olmaya devam ediyor. Bu kapsamda QNB Sigorta, müşterilerinin bugünün tadını çıkarmaları ve gelecek endişesini minimuma indirmeleri için tüm ürün ve hizmetlerini sürekli olarak geliştiriyor. 

Ürünlerini müşterilerinin hayatını kolaylaştıracak hizmetlerle geliştirmeyi odak noktalarında tuttuklarını aktaran Pınar Kuriş, “’Bugün, Bugünü Yaşa’ anlayışımızla, sigortacılığı sadece yarına dair bir maddi güvence aracı olarak görmekten çıkararak günlük yaşamın bugüne dair bir parçası haline getirmeyi hedefliyoruz. Bu, bizim için sadece bir slogan değil, aynı zamanda bir yaşam biçimi. Müşterilerimize sunduğumuz hizmetlerle, onların günlük yaşantılarını daha huzurlu, rahat ve keyifli kılmayı amaçlıyoruz. Bu kapsamda müşterilerimizin hayatına dokunacak, onların anlarını daha anlamlı kılacak ve kendilerini güvende hissettirecek çözümler sunuyoruz. Bu doğrultuda, sigorta poliçelerimizi, müşterilerimizin yaşam tarzlarına ve ihtiyaçlarına uygun şekilde kişiselleştiriyoruz” diye konuştu.

Dijital kanal çeşitliliği ile müşterilerinin hayatını kolaylaştırıyor

QNB Sigorta, müşteri deneyimini dijitalleştirme konusunda da öncü adımlar atarak tamamlayıcı sağlık sigortacılığı alanında Türkiye’de ilk kez WhatsApp üzerinden hizmet veren dijital asistanını devreye aldı. Müşteri Deneyimi alanında ödül kazanan bu yenilikçi hizmet ile müşteriler, en sık ihtiyaç duydukları kalan haklarını öğrenme, provizyon durumu sorgulama, anlaşmalı kurum inceleme, poliçe kapsamı bilgisi alma gibi konularda WhatsApp üzerinden kolaylıkla 7/24 self servis hizmet alabiliyorlar.

Yanı sıra, QNB Sigorta Mobil uygulamasını müşteri geri bildirimleriyle sürekli olarak geliştirmeye devam eden şirket, uygulama üzerinden tüm branşlarda zengin fonksiyonlarla hizmet vermeye devam ediyor. Marka, QNB Sigorta Mobil Uygulama ve web sitesi üzerinden sunduğu online doktor, psikolog ve diyetisyen hizmetleriyle müşterilerinin sağlık ihtiyaçlarında da 7/24 kesintisiz olarak destek oluyor.

Sağlık, zindelik, beslenme, egzersiz, uyku ve yaşam kalitesiyle ilgili içerikleri iyihisset.com blogu üzerinden paylaşan şirket, bu sayede sadece QNB Sigorta müşterilerine değil, “bugün, bugünü yaşamak” isteyen herkesin iyi hissetmesine destek oluyor.

İlgili Yazılar