Takip et
Bülten Aboneliği

Teknoloji dünyasından en yeni haberler ve gündem başlıkları e-posta adresinize gelsin.

Hizmet sektöründe sürpriz masraflara ‘sabit fiyat’ çözümü

Mr Usta, sabit fiyat garantisiyle müşterilerini sürpriz maliyetlerden korumayı hedefliyor.

Hızlı ve sürekli değişerek son iki yılda yaklaşık 4 kat artan hizmet ücretlerinin hizmet sektörüne yansımaları yoğun biçimde hissediliyor. Enflasyonist ortamda, tüketicilerin ev taşımadan kuru temizlemeye, boyamadan kombi ve petek bakımına kadar birçok hizmete erişimi zorlaşıyor. Sektördeki istikrarsızlığa rağmen doğru bütçeli güvenilir çözümler sunan Mr Usta, müşterilerini bir yandan sabit fiyat garantisiyle sürpriz maliyetlerden korurken, diğer yandan da sayısı her geçen gün azalan nitelikli ustaya erişim probleminden kurtarıyor.  

Türkiye’de yüksek enflasyon artışının etkisiyle, hizmet sektöründe ciddi fiyat artışları yaşanıyor. Nakliyeden usta klimacıya, boya işlerinden makine tadilatına, cep telefonu tamirinden sıhhi tesisat montajına kadar birçok alanda son iki yılda yaklaşık 4 kat artan fiyatlar, hizmetlere erişimi giderek zorlaştırıyor. Enflasyon artışına ek olarak güvenilir usta ve hizmet veren sektör profesyonelleri sayısında da ciddi bir düşüş yaşanıyor. Sektörde yeni yetişmiş nitelikli usta konusunda büyük bir açık bulunurken, bu süreçte geniş bir yelpazede hizmet sunan Mr Usta, müşterilerinin yaşadığı zorlukları hafifletmek için önemli adımlar atıyor.

Hizmetlere erişim zorlukları ortadan kalkıyor

Kullanıcılara, belirttikleri ihtiyaçlar çerçevesinde bütçe dostu seçenekler sunan ve sürpriz masraf riskini ortadan kaldıran Mr Usta; cep telefonu tamiri, kombi bakımı, sıhhi tesisat montajı, usta boyacı, usta klimacı ve nakliye gibi 20’den fazla kategoride kullanıcılarına fiyat dalgalanmalarından etkilenmeden hizmet alma imkanı tanıyor. Mr Usta’nın sunduğu sabit fiyat garantisi hizmet sektöründe yaşanan fiyat dalgalanmalarına karşı müşterilerine güven ve istikrar sunarken kredi kartına taksitlendirme imkanı da kullanıcıların hayatını kolaylaştırıyor.

“Giderlerin sürekli değişim gösterdiği bir dönemdeyiz”

Enflasyonun her sektörü olduğu gibi hizmet sektörünü de derinden etkilediğini söyleyen Mr Usta CEO’su Yunus Emre Kalkan, konuyla ilgili açıklamasında İşçilik, lojistik ve ulaşım gibi giderlerin sürekli değişkenlik gösterdiği bir dönemdeyiz. Bu durum, hizmet sektöründe ücretlerin de zamanla değişmesi anlamına geliyor. İnsan emeğinin ön planda olduğu bu alanda, hizmet sağlayıcılarımızın mağdur olmaması için standartları korumaya özen gösteriyoruz” dedi.

“Günlük hayatın zorluklarına karşı herkes için kolaylık sağlıyoruz”

Enflasyonun hizmet sektörüne etkisinin temel gıda ve benzeri sektörlerde yaşanan değişime göre daha geniş bir zamana yayıldığına işaret eden Yunus Emre Kalkan açıklamasında şu ifadeleri kullandı: “Asgari ücret başta olmak üzere, ulaşım, tekstil ve beyaz eşya gibi birbirinden farklı sektörlerde yaşanan değişimlere rağmen hizmet sektöründe benzer güncellemeler yaşanmadı. Bu kapsamda 2022 başından bu yana hizmet ücretleri kategori bazında farklılık gösterse de yaklaşık 4 kat arttı. Ekonomik dalgalanmaların yaşandığı bu dönemde, müşterilerimizin bütçelerini daha rahat yönetebilmeleri ve ihtiyaçlarını daha esnek bir şekilde karşılayabilmeleri için özenle çalışıyoruz. Kredi kartına taksitle ödeme imkanıyla günlük hayatın getirdiği zorluklarla başa çıkmak isteyen herkes için büyük bir kolaylık sağlıyoruz. Böylece müşterilerimiz, sunduğumuz kaliteli hizmeti daha esnek bir ödeme planıyla değerlendirebiliyor.”

İlgili Yazılar