Takip et
Bülten Aboneliği

Teknoloji dünyasından en yeni haberler ve gündem başlıkları e-posta adresinize gelsin.

Kıvanç Tekstil, Trend Micro Çözümleriyle Siber Güvenliğini Güçlendirdi

Kıvanç Tekstil, siber saldırılara karşı güvenliğini artırmak için Trend Micro’nun çözümlerini tercih etti.

Dünya genelinde siber güvenlik risklerinin arttığı günümüzde kurumsal altyapısını güçlendirmek ve siber saldırılara karşı güvenliğini artırmak isteyen Kıvanç Tekstil, Trend Micro’nun çözümlerini tercih etti.

Her bir verinin değerinin her geçen gün daha da arttığı son dönemde bilişim altyapısına önemli yatırımlar yaptıklarını belirten Kıvanç Tekstil Bilgi Sistemleri Müdürü Onur Pulgat,Bu yatırımlar doğrultusunda genişleyen siber saldırı yüzeyini daha iyi koruyabilecek, hem içeriden hem de dışarıdan gelebilecek tehditlere karşı üst düzey koruma sağlayacak, entegre çalışan ve daha fazla güvenlik sağlayacak bir çözüm arayışına girdik” dedi.

Trend Micro öncesinde kullanılan diğer çözümlerin birbirinden bağımsız çalıştığını ve konsolide edilemediğinin altını çizen Pulgat, “Bu durum ciddi iş gücü ve zaman kayıplarına neden oluyordu. Bu doğrultuda piyasada bulunan çeşitli çözümleri araştırıp inceledikten sonar tamamen entegre çözüm geliştiren ve geliştirdiği çözümlerle referansları örtüşen bir şirket olması nedeniyle Trend Micro’yu tercih ettik. Trend Micro zaten çok yakından takip ettiğimiz bir şirketti ve sahip olduğu ileri düzey çözümler ve uluslararası referanslar nedeniyle listemizin ilk sıralarında yer alıyordu. Güvenliğe ne zaman ihtiyacınız olacağını hiçbir zaman tam olarak bilemezsiniz. Demolar yapabilir, testler yapabilirsiniz, ancak bunların hiçbirisi gerçek hayatta yaşanmış olaylara yönelik geliştirilen çözümlerle eşit olmuyor. Tercihimizde en önemli etkenlerden biri Trend Micro’nun referansları oldu” dedi.

Kıvanç Tekstil, Trend Micro’nun üst düzey çözümleriyle uçtan uca güvenlik elde etti

Şirket, Trend Micro Deep Discovery Inspector™, Trend Micro Cloud App Security™, Trend Micro Apex One™ ve Trend Micro Deep Security™ çözümleriyle son kullanıcılardan sunuculara ve diğer ağ ekipmanlarına kadar şirket genelinde uçtan uca güvenlik elde etti. Trend Micro Deep Security ve Trend Micro Apex One çözümleriyle uç noktalar ve sunucular güvenlik altına alınırken Deep Discovery Inspector çözümüyle ağ izlenebilirliğini artırıldı ve ağ üzerinde oluşan trafik daha erken aşamada görülmeye başlandı. Trend Micro Cloud App Security ile bulut ekosistemi daha güvenli bir hale getirilirken XDR (Genişletilmiş Tespit ve Müdahale) sayesinde sunucular ve uç noktalarda tehditler proaktif olarak tespit edilmeye ve müdahale edilmeye başlandı.

Yeni çözümlerin devreye alınmasıyla daha önce yaşanan entegrasyon ve yönetim zorluklarının ortadan kalktığını belirten Pulgat, “Siber güvenliği sağlamak ve kuralları yönetmek için ciddi zaman kayıpları yaşıyorduk. BT ekibimiz, Trend Micro ve entegratör firmamız VData Bilgi Teknolojileri’nin planlı ve sıkı çalışması sonucunda problemsiz bir geçiş yaşadık ve yeni çözüm sayesinde yaşanan zaman kayıpları ortadan kalktı. Artık diğer işlerimize daha fazla zaman ayırabiliyoruz” dedi.

Trend Micro çözümleriyle siber güvenlik düzeyini artıran ve siber tehditlere karşı daha dayanıklı hale gelen Kıvanç Tekstil, önümüzdeki dönemde diğer Trend Micro çözümlerine yatırım yapmayı planlıyor.

İlgili Yazılar