Takip et
Bülten Aboneliği

Teknoloji dünyasından en yeni haberler ve gündem başlıkları e-posta adresinize gelsin.

Acer, İklim Değişikliğiyle Mücadeleye Yardımcı Olacak “Bilinçli Teknoloji” Vizyonunu Tanıttı

Acer, Dubai’de enerji depolamaya yönelik çözümlerini ve ürün konseptlerini sergiliyor.

Acer, Dubai’de düzenlediği bir basın toplantısıyla gelecek göz önünde bulundurularak tasarlanan ve üretilen ürünlere yönelik “Bilinçli Teknoloji” vizyonunu tanıttı. Acer ayrıca devam eden iklim çalışmalarını paylaştı. İki yeni enerji depolama çözümünün yanı sıra teknoloji ve ürün konseptlerinin yer aldığı bir iklim sergisi halka açıldı.

RE100 girişimine katılan Acer, 2035 yılına kadar yüzde 100 yenilenebilir elektrik kullanmayı ve 2050 yılına kadar net sıfır emisyona ulaşma taahhüdünde bulundu. Dünyanın en büyük teknoloji şirketlerinden biri olan Acer, ortak eylemlerle çevre üzerindeki olumlu etkilerini artırmak için çalışıyor. Bu kapsamda, faaliyetleri açısından kritik önem taşıyan tedarikçilerinin yüzde 60’ı RE100’e katılmış ya da bilime dayalı karbon azaltma hedefleri (SBT) belirlemiş durumda. Acer, geçtiğimiz yıllarda 2025 yılına kadar bilgisayar ve monitörlerinde yüzde 20-30 oranında tüketim sonrası geri dönüştürülmüş plastik kullanma hedefi belirledi ve 2022’de bu oranın yüzde 17’sine ulaşıldı.

Acer’ın etkinlikte paylaştığı çalışmalar arasında yüksek oranda geri dönüştürülmüş malzemelerden üretilen Vero ürün serisi, dünyanın dört bir yanındaki çalışanlarını daha çevreci eylemlerde bulunmaları için eğiten ve bir araya getiren Project Humanity girişimi ve çalışanları da dahil olmak üzere tedarik zinciri iş ortaklarını yenilikçi ve entegre çözümlerle çevresel zorlukların üstesinden gelmek için bir araya getiren Earthion platformu yer alıyor. Acer’ın deniz taşımacılığı kaynaklı emisyonlarının biyoyakıtla azaltılması ve üretim iş ortaklarıyla birlikte sürdürülebilir ambalaj malzemeleri geliştirme çalışmaları Earthion kapsamındaki girişimlerinden bazıları arasında yer alıyor.

Küresel ısınmanın neden olduğu iklim değişikliğiyle mücadele etmek için yenilenebilir enerji kullanımının hızlanması gerektiğini belirten Acer Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Jason Chen, sözlerine şöyle devam etti: “2022 yılında Acer Group olarak yenilenebilir elektrik kullanımında yüzde 44’e ulaştık. Hedefimiz olan yüzde 100’e ulaşmak için enerji depolama teknolojilerinde güneş ve rüzgâr enerjisinden yararlanmak büyük önem taşıyor. Döngüsel ekonomileri savunan ve çevremiz üzerindeki olumsuz etkileri en aza indiren çözümler sunmak için kararlı adımlar atıyoruz.”

Acer, net sıfır taahhüdünün bir parçası olarak, enerji dönüşümüne katkıda bulunmak amacıyla evlerden endüstriyel kullanıma, üretimden uygulamaya ve sayaç önünden sayaç arkasına kadar tedarik zinciri boyunca çözümler sunarak enerji depolama sektöründeki varlığını genişletiyor. Batarya hücresi teknolojilerine yatırım yapan şirket, bu doğrultuda portföyünü genişleten yeni enerji depolama çözümlerini tanıttı.

“Daha Parlak Bir Yarın İçin Bilinçli Teknoloji” temalı sergide, Acer’ın devam eden iklim çalışmalarını ve geleceği düşünerek tasarladığı ve ürettiği teknolojiler tanıtılıyor. Dubai’deki Alserkal Avenue’de bulunan sergide dört yaşam tarzı konsepti kapsamında ürün ve hizmetler öne çıkarılıyor:

  • Çalışma Konsepti – Acer’ın geniş ürün portföyüne yönelik, tek bir tıklamayla sunulabilen abonelik paketi yükseltmeleri, hizmetleri ve onarımlarını içeren isteğe bağlı bir abonelik hizmeti. Müşteriler, bu konseptle dijital bir cihazın ömrünü uzatan ve yeni kaynakların kullanımını azaltan bir sistemin aktif olarak parçası olabiliyor.
  • Eğitim Konsepti – Okulların karbon ayak izlerini azaltmalarına yardımcı olan bilgisayar donanımı ve yazılımı. Öğrenciler, yenilenmiş dizüstü bilgisayarların yanı sıra bilinçli kullanıma olanak tanıyan araçları kullanarak iklim açısından olumlu bir ortamda öğrenim görebiliyor.
  • Hareketlilik Konsepti – Yolculukları kolaylaştırmak için şarj merkezleri, çevik e-bisikletler ve e-scooter’ların yanı sıra, veriye dayalı şehir planlaması ve mikro-mobilite altyapısının tahmini gibi araçlar içeren bir mobilite istasyonları ağı, daha fazla insan için ulaşım erişimini artırmaya ve akıllı şehirlerde altyapı planlamasını desteklemeye yardımcı oluyor.
  • Yaşam Konsepti – Evleri iklim koşullarına daha dayanıklı hale getirmek için hem mevcut hem de yeni akıllı cihazların kullanılmasını sağlayan mobil uygulamalı hiper uyumlu bir sistem. Uygulama, kullanıcıların enerji tüketimini daha verimli bir şekilde yönetmelerine ve cihazların enerji dağılımına ilişkin görünürlüğü artırmalarına olanak tanıyor

Dubai’nin sanat merkezi Alserkal Avenue’de 7-12 Aralık, 10.00 – 19.00 saatleri arasında açık olacak sergide, ziyaretçiler Acer’ın çevre konusundaki taahhütleri ve çözümleri ile sürdürülebilir yaşama yönelik yeni konseptleri hakkında daha fazla bilgi alabilecek.

İlgili Yazılar
Devamını oku

Canon’da Üst Düzey Atama

Canon’un Orta Doğu ve Türkiye Bölgesinde (CMET) üst düzey bir atama gerçekleştirildi. 2010 yılından bu yana Canon Orta…