Takip et
Bülten Aboneliği

Teknoloji dünyasından en yeni haberler ve gündem başlıkları e-posta adresinize gelsin.

MetLife Türkiye çalışanları ikinci ormanları ile 24 bin 500 fidana hayat verdi

MetLife çalışanları 24 bin 500 fidanlık ikinci hatıra ormanını oluşturdu.

Tüm dünyada 40’tan fazla ülkede faaliyet gösteren, sigorta sektörünün öncülerinden MetLife, Türkiye’de çalışanları adına Ege Orman Vakfı ve Arbor Day Vakfı iş birliği ile İstanbul-Şile-Sahilköy ve Manisa-Gördes mevkilerinde 24 bin 500 fidanlık ikinci hatıra ormanını oluşturdu. İstanbul-Şile-Sahilköy’de düzenlenen dikim etkinliğinde fidanlar toprakla buluştu.

Fidan dikim etkinliğine MetLife Emeklilik ve Hayat Genel Müdürü Deniz Yurtseven, Ege Orman Vakfı Genel Müdür Yardımcısı Yasemen Bilgili, Vakıf ve MetLife Türkiye çalışanları katıldı.

Etkinlikte konuşan MetLife Emeklilik ve Hayat Genel Müdürü Deniz Yurtseven; “MetLife olarak küresel bir sigorta şirketini ülkemizde temsil etmenin verdiği mesuliyetle, iyilik için bir güç olarak hizmet etmeye devam ediyor; sürdürülebilir bir dünya hedefi için doğaya karşı sorumluluklarımızın bilinciyle hareket ediyoruz. Bu hedef doğrultusunda; başarı kriterlerimizden birini sürdürülebilirlik olarak belirledik. Sürdürülebilirlik adımlarımız çerçevesinde 2030 yılına kadar 5 milyon fidan dikeceğimizi duyurmuştuk. Dünyamıza milyonlarca ağaç kazandırarak doğaya dayalı bir çözüme yatırım yapıyoruz. MetLife Vakfı’nın önderliğinde globalde Arbor Day Vakfı, ülkemizde ise Ege Orman Vakfı ile başlattığımız bu değerli girişim; çevre yatırımlarımızı, çalışanlarımızı da kapsayacak şekilde genişletmemize önemli bir vesile oluyor. Türkiye’de İstanbul Şile ve Manisa Gördes’teki fidanlarımızın da çok güzel günlerde büyüyüp yeşermesini ve doğaya yaptığımız katkının artarak devam etmesini temenni ediyorum.” dedi.

Ege Orman Vakfı Genel Müdür Yardımcısı Yasemen Bilgili ise; “Arbor Day Vakfı iş birliği ile İstanbul-Şile-Sahilköy ve Manisa-Gördes mevkiinde gerçekleştirdiğimiz ağaçlandırma çalışmalarına MetLife Emeklilik ve Hayat olarak verdiğiniz destekle toplam 150 dekarlık alanda 24 bin 500 fidan çalışanlarınız adına yeşerecek. Geçtiğimiz yıl desteklerinizle çalışanlarınız adına dikilen 8 bin 700 fidan ormana karışma yolunda büyümeye devam ediyor. Ormanlar üzerindeki, insan ve iklim değişikliği kaynaklı baskıların her geçen gün artması önemli değerleri ve yaşamsal hizmetleri risk altına sokmaktadır. Oysa tüm küresel yaşam ormanlara bağlı ve vazgeçilmezdir. MetLife olarak çalışanlarınız adına yeni orman alanları oluşturmanız, istikrarlı bir şekilde her yıl ormanlaştırma projelerine verdiğiniz destek ve geleceğe yaşanabilir bir dünya bırakma hedefi ile çevresel etkilerinizi de yönetiyor olmanız çok değerli. Ağaçlandırma projelerimizde öncelikle kadınlar olmak üzere yerel halk işlendirilerek ekonomik anlamda yöre köylüsüne de fayda sağlanmakta, dolayısıyla desteklerinizin çarpan etkisi çevresel, ekonomik ve sosyal anlamda pek çok fayda üretmektedir.” diye konuştu.

Ege Orman Vakfı Genel Müdür Yardımcısı Yasemen Bilgili, doğaya katkılarından dolayı MetLife çalışanlarına teşekkür ederek, MetLife Emeklilik ve Hayat Genel Müdürü Deniz Yurtseven’e plaket takdim etti. Konuşmaların ardından fidanlar MetLife çalışanları tarafından toprakla buluşturuldu, can suları verildi.

İlgili Yazılar
Devamını oku

ADAXY Ekibi Estonya Yolunda

DAxy adlı şirketlerini kuran Bilfen Üsküdar Fen Lisesi öğrencileri, önce Genç Başarı Eğitim Vakfı’nın düzenlediği, 600’ü aşkın şirket…