Takip et
Bülten Aboneliği

Teknoloji dünyasından en yeni haberler ve gündem başlıkları e-posta adresinize gelsin.

Kingston Dijital, SSD Pazarındaki Liderliğini 2022’de daha da güçlendirdi

Kingston Digital, TrendForce tarafından 2022’de SSD satışları alanında bir numaralı üçüncü parti kanal tedarikçisi olarak adlandırıldığını duyurdu.

Kingston Technology’nin flash bellek iştiraki Kingston Digital, TrendForce tarafından 2022’de SSD satışları alanında bir numaralı üçüncü parti kanal tedarikçisi olarak adlandırıldığını duyurdu. TrendForce rakamlarına göre 2022’de sevk edilen 114 milyon ünitenin yüzde 28’ini Kingston sağladı.

En son verilere göre, küresel SSD pazarının arz ve talep dinamikleri 2022’de düzelmiş görünüyor. Bu 2021’de yaşanan entegre devre kıtlığı probleminin çözülmesinin sonucu. Buna rağmen küresel SSD sevkiyatları, 2022’de bir önceki yıla göre %10,7 azalarak 114 milyon adet oldu. Bununla birlikte, Kingston, 2022’de de SSD sevkiyat liderliğini sürdürerek güçlü bir avantaj elde etti ve 2021’e göre pazar payını artırdı. Pazardaki zorlu koşullara rağmen, entegre devre (yarıiletken olmayan) üreticisi üçüncü parti tedarikçi ilk beş firma, 2022’deki toplam sevkiyatın yaklaşık %60’ını gerçekleştirdi. İkinci sıradaki tedarikçinin toplam pazarın yalnızca yüzde 9’una sahip olduğu göz önüne alındığında Kingston’ın SSD üretimindeki açık ara liderliğini daha da pekiştirdiği görülüyor.

Piyasa Koşullarındaki Değişime Etkili Bir Yanıt Verildi

Dizüstü ve masaüstü bilgisayar sevkiyatlarının çeşitli sınırlamalarla karşılaştığı 2023’te küresel ekonomi zorluklarla boğuşmaya devam ediyor. Bu koşullarda modül üreticileri sevkiyatlarında kendilerini rekabetçi fiyatlarla konumlandırarak yüksek maliyetli envanter yüklerini stratejik bir biçimde yönettiler. Üçüncü çeyrek sona ererken, özellikle NAND Flash bellek tedarikçilerinin üretim kesintileri nedeniyle piyasa duyarlılığında hızlı bir dönüşüm yaşandı. Bu değişim özellikle SSD’lerin maliyet dinamiklerini etkiledi ve sonuç olarak düşük maliyetli envanterlere sahip modül üreticilerinin lehine bir değişime yol açtı.

PCIe 4.0 NVMe SSD’lere olan talep, modül üreticilerini SATA’dan PCIe’ye geçiş yapmaya zorlayarak pazarda etkili olmaya devam ediyor. TrendForce, NVMe yükseltmelerinin marka bilinirliğini güçlendireceğini ve sevkiyatları artırmaya devam edeceğini öngörüyor. Kingston, 2022’de pahalı ve yüksek performanslı sürücülerinin yanı sıra harici ve şifreli kategorilerindeki ürün yelpazesini de genişletti. NV2 sınıfı yeni NVMe sürücüsü, piyasaya sürüldüğü 2022’den bu yana dünya çapında 12 milyondan fazla satarak Kingston’ın ürün yelpazesindeki en popüler sürücü oldu. Ödüllü Kingston FURY Renegade SSD’nin başarısının ardından Kingston, sürücüyü konsol ve PC oyuncuları için ideal bir soğutucu seçeneği içerecek şekilde yeniledi. Bu, Kingston’ın yüksek kaliteli NVMe çözümleri geliştirmeye devam ettiğini gösteriyor.

Geniş Ürün Portföyü, Benzersiz Müşteri Desteği

Kingston, pazardaki satın alma eğilimlerine en iyi şekilde uyum sağlamak için ürün portföyünü genişletmenin yanı sıra üst düzey satış desteği ve şirket içi ürün uzmanlarına ve mühendislerine erişim gibi hizmetler de veriyor. Bu sayede müşterilerine otuz yılı aşkın süredir en üst düzey güvenilirlik ve destek sağlıyor. DRAM bölümünde de uygulanan aynı yaklaşımın şirketin üst üste 20 yıldır en büyük üçüncü parti bellek modülü tedarikçisi olmasını sağladığı düşünüldüğünde Kingston’ın SSD pazarında 1 numara olması sürpriz değil.

Kingston SSD İşletme Müdürü Keith Schimmenti, “Liderliği bir yıl daha sürdürmek bizim için onurdur. Dünyanın dört bir yanındaki müşterilerimize ve kanal ortaklarımıza hizmet verme kararlılığımızı bu yıl da sürdürdük ve SSD operasyonumuz bu güçlü ve kalıcı ilişkiler sayesinde kayda değer bir büyüme yaşadı. TrendForce’un son bulguları, tüm ekibimizin sıkı çalışmasının kanıtı niteliğinde. Elde ettiğimiz takdir ve başarı için ekibimize minnettarız.”

İlgili Yazılar