Takip et
Bülten Aboneliği

Teknoloji dünyasından en yeni haberler ve gündem başlıkları e-posta adresinize gelsin.

Hepsiburada’dan 11.11’de 2 Milyar TL Satış 

Hepsiburada, Efsane Kasım ayının ilk 11 günüyle ilgili bilgi ve istatistikleri açıkladı.

Hepsiburada platformu üzerinden satış yapan işletmeler, Efsane Kasım’ın ilk 11 gününde yaklaşık 15 Milyon adet ürünü müşterileriyle buluşturdu. En büyük satış artışı moda, ev ürünleri ve aksesuar kategorilerinde gerçekleşti. Ertelemeli ve taksitli ödemeye yoğun ilgi gösterildi.

Hepsiburada, Efsane Kasım ayının ilk 11 günüyle ilgili bilgi ve istatistikleri açıkladı. 1-11 Kasım arasında platforma 250 Milyon ziyaret gerçekleştirilirken Efsane Kasım’ın ilk büyük indirim günü olan 11 Kasım Cumartesi günü yaklaşık 2 milyar TL’lik satış ile sadece bir günde müşterilerine 700 milyon TL’lik  fayda sağladı.  

Hepsiburada kullanıcıları özellikle moda, ayakkabı ve çanta, ev-yaşam, kozmetik, aksesuar kategorileri başta olmak üzere yaklaşık 15 milyon adet ürünü platform üzerinden sipariş etti. Üç büyük şehir dışında en fazla satış yapan iller Antalya, Konya ve Adana olurken, en çok alışveriş yapan illerde ise Bursa, Antalya ve Kocaeli öne çıktı. Bu illerdeki kullanıcılar özellikle sweatshirt, çorap, t-shirt ve cilt bakım ürünlerini tercih etti. 

Ertelemeli ve taksitli ödemeye yoğun ilgi
Hepsiburada’nın, aile bütçelerini en çok rahatlatan “Şimdi Al Şubatta Taksitle Öde” teklifine müşteriler yoğun ilgi gösterdi. 1-11 Kasım arasında yaklaşık 200 bin Hepsiburada müşterisi “Hepsiburada Limiti” başvurusu yaparken toplam siparişlerin yaklaşık %80’i taksit, %30’u ise erteleme avantajlarıyla gerçekleşti.

Moda ve aksesuar ön planda
Efsane Kasım’da özellikle kışlık ihtiyaçlarını tamamlamak isteyen müşterilerin en çok ilgi gösterdiği kategorilerden biri moda oldu. Şıklığını aksesuarlarıyla tamamlamak isteyen kullanıcılar ise Efsane 11.11 indirimlerinde en çok gözlük ve saat aldı. En çok tercih edilen gözlük markaların başında Ray-Ban, Bilge Karga ve Vogue gelirken, saat alan kullanıcılar Casio markasını tercih etti. 

Züccaciye alışverişinde tava, kozmetikte yerli markalar ilgi gördü
 
Efsane 11.11’de evleri için alışveriş yapanlar en çok tava, bardak ve yastık satın alırken kozmetikte yerli markalardan The Purest Solutions ve Sinoz ürünleri müşteriler tarafından tercih edildi. 

Teknolojik ürünlere ve küçük ev aletlerine talep arttı
Temel tüketim ve gıda kategorisinde kağıt ürünleri, temizlik malzemeleri ve bebek bezleri gibi temel ihtiyaç ürünleri yoğun talep gördü. Aynı zamanda, küçük ev aletleri arasında fritözler, saç düzeltme makineleri ve blenderlar öne çıkarken, cep telefonları ve taşınabilir bilgisayarlara da bu dönemde müşteriler tarafından en çok tercih edilen diğer ürünlerden oldu.

Efsane Kasım kampanyaları, Efsane Premium Günleri ve Efsane Cuma kampanyalarıyla Kasım ayı sonuna kadar devam edecek. 

İlgili Yazılar