Takip et
Bülten Aboneliği

Teknoloji dünyasından en yeni haberler ve gündem başlıkları e-posta adresinize gelsin.

Sigortam.net’ten “Güven Manifestosu”

Sigortam.net, “Güven Manifestosu”nu kamuoyuyla paylaştı.

Sigortam.net, sigortacılık sektöründe başarının ana faktörü olan güvenin önemini bir kez daha vurgulamak amacıyla “Güven Manifestosu”nu kamuoyuyla paylaştı.  

Sigortam.net, hem kendini sigortada güvenin adresi olarak tanımlıyor hem de başarısının sırrını güven duygusunu yaratan 4 ana faktöre bağlıyor: Şeffaflık, Dürüstlük, Yenilikçilik ve Hız.

Sigorta sektörünün “güven” üzerine kurulu olduğunu bilen Sigortam.net, hem dijital altyapısını hem de müşteri hizmetleri merkezinden sunduğu ‘sigorta danışmanlığı’ hizmetini bu kavramın altını en iyi şekilde doldurmak üzere yapay zekâ destekli güncel veri analizleriyle sürekli iyileştirdiğini ifade ediyor.

Dijitalleşen dünyada sigorta sektöründe güveni zirvede tutmanın zorlayıcı olabileceği düşünülse de Sigortam.net, bu konudaki başarısını mutlu müşterileriyle ve Ticaret Bakanlığı adına TOBB tarafından 2019 yılından beri verilen Güven Damgası’na 5 yıldır arka arkaya layık görülerek kanıtlıyor.  

Selen Yığın: Sigortacılıkta güven esastır. Geri kalan her şey güvenin üzerine inşa edilir.

Sigortam.net CMO’su Selen Yığın, sigortanın doğası gereği müşteri ve broker arasında güven ilişkisinin olmazsa olmaz niteliğine dikkat çekerek şunları söyledi: “Sigortacılık karşılıklı taahhüde dayalı bir sektör. Bizleri en kırılgan ve çaresiz hissettiğimiz durumlara karşı koruma vaadi, sektörde güveni her aşamada vazgeçilmez kılıyor. Bunun yanında, kişisel bilgilerin dijital ortama taşındığı ve finansal işlemlerin internet üzerinden gerçekleştiği sigortacılık dünyasında, markalara duyulan güven çok daha kritik hale gelmiş durumda. Burada müşteriler için belirleyici olan, kendine en uygun poliçeyi seçtiğinden, sigortanın kendisini en iyi şekilde koruyacağından, karşılaştığı sorunlarda ‘anında’ yanında olacağından ve ödediği primin karşılığını tam anlamıyla alacağından emin olması. Elbette dürüst ve adil bir hizmet almanın yanında bilgi güvenliği de büyük önem taşıyor. Dolayısıyla Sigortam.net olarak şunun çok farkındayız: Sigortacılıkta güven esastır ve geri kalan her şey güvenin üzerine inşa edilir.”

“Tüketici ve marka arasındaki ‘güven döngüsü’ artık çok daha önemli.”

Selen Yığın, güvenin satın alma davranışını önemli ölçüde etkilediğini vurgulayarak 2023 Edelman Güven Barometresi Özel Raporu’ndaki artış trendini şöyle yorumladı: “Tüketicilerin güven duydukları markalara eğiliminin geçen yıla göre yüzde 9 arttığını görüyoruz. Rapora göre insanların yüzde 58’i satın alma kararı   öncesinde markalar hakkında detaylı araştırma yapıyor ve ve yüzde 71’i için güvendikleri markaları satın almak geçmişte olduğundan daha önemli. Bunun sonucunda da tüketicilerin markaya güvenmesi, satın alma kararını yüzde 59 etkiliyor. Dolayısıyla tüketici ve marka arasındaki ‘güven döngüsü’ artık çok daha önemli.”

9 milyonu aşkın mutlu müşterimiz; gerçek bilgiye, doğru fiyata ve neticede en güvenilir hizmete Sigortam.net’te ulaşacaklarını biliyor.”

Yığın, Sigortam.net’in bu bakımdan önemli avantajlara sahip olduğunun altını çiziyor: “Sigortam.net olarak tüm iş yapış modelimizin merkezine güvene dayalı müşteri deneyimini koyuyor, sigorta gibi karmaşık bir ürünü daha anlaşılır ve erişilir bir hale getirmek amacıyla insan kaynağımıza ve teknolojik alt yapımıza ciddi yatırımlar yapıyoruz. Bu yatırımlarımız doğrultusunda müşterilerimizin sadece satın alma sırasında değil satış sonrası deneyimlerini de en sade ve hızlı şekilde yürütebilecekleri bir sisteme imza attık. Ülkemizde dijital sigortacılık alanında bir ilk olarak ODTÜ ve Hacettepe üniversiteleriyle birlikte Yapay Zekâ Destekli Sigorta Kapsam Puanlaması uygulamasını hayata geçirdik. Bu sistemde tekliflerimizi müşterilerimiz için düşük fiyatlı, geniş kapsamlı ve fiyat-performans dengesi açısından öne çıkan olmak üzere 3’lü kart gösterimiyle sunuyoruz. Böylece müşterilerimiz kafalarındaki soru işaretlerine daha net yanıtlar bulabildikleri gibi kendileri için uygun ürünü de kolaylıkla seçebiliyorlar. Poliçe seçme sürecindeki bu şeffaf, adil ve objektif değerlendirmenin ardından satın alma, yenileme, satış sonrası süreçlerde, hasar anında, kısacası tüm deneyim süreçlerinde de aynı güven ilişkisini pekiştirmek en büyük önceliğimiz. 9 milyonu aşkın mutlu müşterimiz ve her gün sigorta poliçelerini yenilemeden önce referans noktası olarak web sitemizi ziyaret eden binlerce kişi, gerçek bilgiye, doğru fiyata ve neticede en güvenilir hizmete Sigortam.net’te ulaşacaklarını biliyorlar. Bu başarının arkasında güven duygusunu yaratan 4 ana unsur var: Şeffaflık, Dürüstlük, Yenilikçilik ve Hız” 

Sigortada güvenin adresi Sigortam.net’ten “Güven Manifestosu”

Sigortada güvenin adresi olan Sigortam.net, sigortacılık sektöründe başarının ana faktörü olan güvenin önemini bir kez daha vurgulamak amacıyla “Güven Manifestosu”nu kamuoyuyla paylaşıyor. 

Biz, Sigortam.net olarak,

  • Güveni Merkezimize Alıyoruz: Marka özümüzde “uzmanlığı ve teknolojisiyle ‘net’ sigortacılık” yer alıyor. Bu netlik sayesinde ilişkilerimizin temelini oluşturan güven, her kararımızda ve her adımımızda önceliğimizdir.
  • Müşterilerimizi Dinliyoruz: Müşteri deneyimlerini değerli buluyor ve her bir geri bildirimi, daha iyi ve daha güvenilir bir hizmet sunmak için bir fırsat olarak görüyoruz.
  • Şeffaflığı İlke Ediniyoruz: Sunduğumuz tüm sigorta ürünleri hakkında açık ve anlaşılır bilgi sağlama taahhüdünde bulunuyoruz.
  • Bilginin Gizliliğini Koruyoruz: Müşterilerimizin kişisel ve finansal bilgilerini en üst düzeyde koruma altına alıyor, üçüncü taraflarla paylaşmıyor ve kötüye kullanılmasına izin vermiyoruz.
  • Yenilikçiliği Güvenle Buluşturuyoruz: Teknolojinin en son olanaklarını kullanarak, müşterilerimize sadece sigorta tekliflerini sunmakla kalmıyor, aynı zamanda bu tekliflerin şeffaf, dürüst ve adil bir değerlendirmeyle sunulduğunun güvencesini de veriyoruz.
  • “Müşterinin Şampiyonu” Olma Taahhüdümüze Sadık Kalıyoruz: Her bir müşterimize verdiğimiz değerle, memnuniyet seviyesini en yukarıda tutmak üzere karmaşık sigortacılık dünyasını onlar için netleştiriyor, hayatlarını kolaylaştıracak adımlar atıyor, çeşitli promosyon ve kampanyalar sunuyoruz.
  • Ulaşılabilir ve İletişime Açığız: Müşterilerimiz için her zaman ulaşılabilir olmak, sorularını yanıtlamak ve endişelerini gidermek adına hızlı ve etkili bir iletişim sağlıyoruz. Sigorta Danışmalarımızla 7/24 müşterilerimizin yanında olarak tüm ihtiyaçlarına anlık cevap veriyoruz. Üstelik herhangi bir hasar durumunda hasar hattımız üzerinden bize ulaşan müşterilerimize 3 saniyede cevap veriyoruz.

Biz, Sigortam.net olarak, teknolojinin gücüyle ve insan odaklı yaklaşımımızla, sigorta deneyimini sadece kolaylaştırmayı değil, aynı zamanda müşterimizi her adımda güvende hissettirmeyi taahhüt ediyoruz. 

İlgili Yazılar