Takip et
Bülten Aboneliği

Teknoloji dünyasından en yeni haberler ve gündem başlıkları e-posta adresinize gelsin.

Bulutistan Yeni Operasyon Merkezi ile Globalleşme Adımlarını Hızlandırdı

Bulutistan, yeni bir operasyon merkezi açtı.

Türkiye’nin ilk yerli bulut sağlayıcısı Bulutistan, kendi ürettiği yazılım ve çözümleri, farklı coğrafyalara yayılan güçlü donanım parkıyla globalleşme hedeflerine hızla ilerliyor. Bulut operasyonları ekibini genişleterek Ar-Ge çalışmalarına da odaklanan şirket, İstanbul Kısıklı Dijital Kampüs’teki genel müdürlüğünün yanına, Vadi İstanbul Bilişim Vadisi binasında açtığı operasyon merkezini de ekleyerek toplam ofis alanını 3 katına çıkardı. Şirketin operasyon merkezi, yurt içi ve dışındaki tüm bulut operasyonlarını tek bir noktadan yönetebileceği önemli bir adım olma niteliği taşıyor.

Kurulduğu günden bu yana “Tek işimiz bulut” mottosuyla kendini sürekli geliştirmeye, farklı iş birlikleriyle ürün ve hizmetlerini büyütmeye odaklanan Bulutistan, globalleşme adımlarını Vadi İstanbul Bilişim Vadisi operasyon merkezi üzerinden hızlandırdı. Globalleşme ve büyüme hedefleri doğrultusunda sistem yönetiminden izlemeye, destek yönetiminden network ve güvenliğe, sanallaştırmadan yedeklemeye kadar çok sayıda uzmanlığı buluşturduğu bulut operasyonlarını genişleten şirket, yeni dönemde Ar-Ge’ye ağırlık veriyor. Operasyon ve inovasyon merkezi olarak tasarladığı yeni operasyon merkezi ile alanında öncü Ar-Ge projeleri geliştirerek Türkiye ekonomisine sunduğu katma değeri artırmayı hedefliyor.

Uçtan uca bulut çözümleri hizmeti sunacak

Türkiye’de büyüme ve yurt dışına açılma hedeflerine yönelik yatırımlar aracılığıyla bulut operasyonları ve ekibini genişletmeye odaklandıklarını belirten Bulutistan Bulut Platformları Mühendisliğinden Sorumlu İcra Kurulu Üyesi Ekrem Sekman konuya ilişkin şu açıklamada bulundu: “Yeni operasyon merkezimizde kendi yazılımlarımızı da geliştirmeye başladık. İlk etapta IoT gateway yazılımını geliştirdik. Bu ve buna benzer yazılımları birer PAAS (Platform as a service – Platform hizmeti) hizmeti olarak konumlandırmayı hedefliyoruz.

Yeni yetkinlikler kazanacak

Avrupa’nın da en hızlı büyüyen 20 şirketinden biri olarak her yıl ortalama yüzde 200-300’lük büyüme gerçekleştirdiklerini ve bulut bilişim alanında Türkiye’nin unicorn’u olma vizyonuna adım adım yaklaştıklarını vurgulayan Bulutistan Bulut Operasyonlarından Sorumlu İcra Kurulu Üyesi Hakan İnanır, “2022’yi yüzde 300’lük rekor büyüme ile kapattık. Gerçekleştirdiğimiz başarılı büyüme performansı, bulut operasyon ekibimizin genişleyerek yeni yetkinlikler kazanmasını zorunlu kılıyor. Yeni operasyon merkezimizde Ar-Ge’ye de odaklanırken ekibimizin yetkinlik seviyesini artırmayı hedefliyoruz. Bu sayede globalleşme adımlarımızı hızlandırarak kısa sürede hedeflediğimiz noktadaki yerimizi alacağız. Iaas, Paas ve Saas hizmetlerinin birleştiği noktalarda yatırım yaptığımız yeni bir büyüme alanı olan Topluluk Bulut servislerimizi, zaman zaman iş ortaklarımızın yeteneklerinden de yararlanarak sunuyoruz. Finans Bulutu ve Perakende Bulutu gibi çözümlerimizle kendi regülasyonu olan sektörler için özelleştirilmiş bulut altyapıları sunuyoruz. Yurt içi ve dışındaki tüm operasyonlarımızı yöneteceğimiz yeni operasyon merkezimiz aracılığıyla, genişleyen ekibimiz ile ulusal ve uluslararası sertifikalarımızdan aldığımız güçle müşteri portföyümüzü genişletirken, uçtan uca bulut çözümleri sunacağız” dedi. 

 Yapay zeka ile istihdamını büyütecek

Yeni operasyon merkezinde sürdürecekleri faaliyetlerin büyüme hedeflerine de yansıyacağına dikkat çeken Sekman, “Olağanüstü büyüme hızımız, ülkemizdeki ve yurt dışındaki operasyonlarımız ile benzer oranlarda devam edecek. CSP (Cloud Service Provider) olarak hizmet vermeyi sürdüreceğiz. Yapay zekayı ve karar destek sistemlerini işimizin bir parçası haline getirmek için çalışmalar yürütüyoruz. Bu sayede tekrar eden işlerden kurtularak, istihdamımızı sağlıklı şekilde büyütmeyi; müşterilerimiz için ise kullanımlarına sunduğumuz altyapıyı daha görünür ve kolay yönetilebilir kılmayı hedefliyoruz. Alt yapımızı sürekli yenileyerek dahil edeceğimiz teknolojiler, ekibimizce geliştirilecek openstack çözümler ve çözüm ortağı eko sistemimiz ile yönetilebilir hizmetler başta olmak üzere yüzlerce çeşit çözümün birlikte sunulacağı yeni döneme başlıyoruz” diye sözlerine ekledi. 

İlgili Yazılar
Devamını oku

Yandex, YandexART 1.3’ü tanıttı

Yandex, YandexART 1.3’ü duyurdu. Yandex, kullanıcıların metin yoluyla paylaştığı açıklamaları kullanıma hazır görüntü ve animasyonlara dönüştüren yapay sinir…