Takip et
Bülten Aboneliği

Teknoloji dünyasından en yeni haberler ve gündem başlıkları e-posta adresinize gelsin.

Patiswiss Halka Arz Olmaya Hazırlanıyor

Çikolata üreticisi Patiswiss halka arz olmaya hazırlanıyor.

Şirketin CEO’ su Elif Aslı Yıldız “Şu an için yatırımlarımızı ve hazırlıklarımızı tamamlamış durumdayız ve doğru bir zamanlama ile halka arzı değerlendiriyoruz. Halka arz tarihine ilişkin kesin bilgiye yakın bir zamanda açıklayacağız” dedi. Yılı 1 milyar TL’lik ciro ile kapatmayı hedeflediklerini söyleyen Elif Aslı Yıldız, “Bu yıl geçtiğimiz seneye göre 4 kat büyüdük. İhracat ile büyüme planımız çerçevesinde adımlarımızı atıyoruz. 1 milyar lira cironun yüzde 35’ini ihracattan elde etmeyi hedefliyoruz” diye konuştu.

“35 ülkeye ihracat yapıyoruz”

Yüzde 70’i kadınlardan oluşan 1.500’den fazla çalışanıyla yılda 10 bin tonun üzerinde üretim yaptıklarını söyleyen Patiswiss CEO’su Elif Aslı Yıldız “40 bin metrekarelik alandan oluşan 4 fabrikamızda 24 saat üretimimiz devam ediyor. Gelen talepleri ve pazar ihtiyaçlarını yakından takip ediyor ve bu doğrultuda üretim kapasitemizi artırmayı hedefliyoruz” dedi. Üretimlerinin yüzde 10’unu ABD, Rusya, İngiltere başta olmak üzere 35 ülkeye ihraç ettiklerini söyleyen Yıldız “Bizim hedefimiz hem yurt içi hem yurt dışı pazarlarda daha fazla pay almak. Bunun için gerekli yatırımları yaptık. Yeni fabrikamız ile birlikte 40 bin metrekareye ulaşan üretim alanımız ile ihracatımızı yüzde 45’lere çıkarmayı hedefliyoruz. 2023 yılını 1 milyar TL ciro ile kapatacağız. 1 milyar liranın yüzde 35’ini ihracattan elde etmeyi hedefliyoruz. Ülkemizi uluslararası pazarlarda temsil etmek oldukça gurur verici” diye konuştu. 

“Patiswiss markası ABD’de daha da güçlenecek ”

Amerika pazarında emin adımlarla ilerlediklerini söyleyen Yıldız “Patiswiss olarak, Amerika’da tüm toptan, e-ticaret platformları ve süpermarket kanallarında var olmayı hedefliyoruz. Bu stratejiyle, geniş bir müşteri tabanına ulaşarak ürünlerimizi daha geniş kitlelere sunmayı amaçlıyoruz” dedi. Aynı zamanda süpermarket kanallarında yer alarak, tüketiciye mağaza içinde ve online olarak erişebilecekleri bir seçenek sunduklarını söyleyen Yıldız “Bu stratejilerle Amerika’da Patiswiss markasını daha da güçlendirmeyi ve müşterilerimize en iyi tatları sunmayı hedefliyoruz” diye konuştu.

“Patiswiss demek inovasyon demek”

Ortaya çıkardığı ürünlerin farklılığı ve kalitesiyle kısa zamanda tüketicinin beğenisini kazanan ve adından sıkça söz ettiren Patiswiss CEO’ su Elif Aslı Yıldız, ürettikleri her ürünün farklı olmasına öncelik gösterdiklerini söylüyor. Yıldız “Patiswiss demek inovasyon demek. Tüketiciler artık aynıdan sıkıldılar ve farklılık arayışındalar. Bu nedenle yarattığımız her ürün çok kısa bir süre içinde büyük ilgi görmeye başladı” dedi. Karşılaştıkları ilgi ve gelen müşteri taleplerini dikkate alarak yenilikçi ürün anlayışını sürdürdüklerini ve ürün gamını12 ana kategoride 450 çeşidin üstüne çıkardıklarını söyleyen Yıldız “Fabrika yatırımlarımızı yaptık; üretim kapasitemizi artırdık. Tasarımına ayrıca büyük önem verdiğimiz ambalajlarımız ve inovatif içerikleri, tüketicilerimiz tarafından büyük taktir görerek sosyal medyada çokça paylaşıldı; bir nevi kendi pazarlamasını yaptı. Globalde de yoğun bir talep var. Çok daha büyük hedeflerimiz var ve aynı heyecanla ilerlemeye devam edeceğiz” diye konuştu.

“Afet bölgesindeki kadınlara iş fırsatları yaratmayı hedefliyoruz”

Yerel ekonomiyi canlandırmayı ve ülkemizin çeşitli bölgelerinde iş birliği fırsatları yaratmayı hedeflediklerini söyleyen Yıldız “Yerel üreticilerimizin onaylı tedarikçiler olmalarına ve kalite standartlarına uygun ürünler sunmalarına büyük önem veriyoruz. Gaziantep’te bir tesis kurma planlarıolduğunu söyleyen Yıldız “Bu projemizle, afet bölgelerinde yeniden hayat kurmaya çalışan kadınlarımıza iş fırsatları yaratmayı hedefliyoruz. Gelecekte de benzer inisiyatiflerledaha fazla şehirde varlık göstermeyi ve toplumumuza değer katmayı sürdürmeyi amaçlıyoruz” dedi.

“Kadın girişimcileri yarışmasında kadın istihdamını en çok artıran şirket olduk”

Kadının çalışma hayatındaki önemine her fırsatta değinen Yıldız “Ben bir kadın olarak, kadınların iş hayatında yer almasının önemini ve ürettikleri gücü çok iyi biliyorum. Hayatın her alanında olması gerektiği gibi iş hayatında da kadınların fırsat eşitliğine sahip olması gerektiğini şiddetle savunuyorum. Biz, Patiswiss olarak kadınlarımızı iş hayatına kazandırmaya öncelik veriyoruz. Bu sene Türkiye’nin Kadın Girişimcileri Yarışması’nda kadın istihdamını en çok artıran şirket kategorisinde Türkiye birincisi olduk” dedi. 

“Bitter çikolata kaplı portakal dilimi ürününün karı, ihtiyaç sahibi kadınlara bağışlanıyor

Bugün 1500’den fazla kişiden oluşan ekibinin çoğunluğunu yüzde 70 oranında, kadınların oluşturduğunu söyleyen Patiswiss CEO’su Elif Aslı Yıldız “Herkesin de kadın gücünün önemi ve iş hayatındaki değerli katkıları ile ilgili farkındalık sahibi olmasını diliyorum. Bunun için çalışmalar yapıyorum. Bu doğrultuda hazırladığımız Equality sosyal sorumluluk projemizin temelinde kadın yer alıyor. Tüm karının Mor Çatı Kadın Sığınağı Vakfı aracılığıyla ihtiyaç sahibi kadınlara bağışlanacağı “Bitter Çikolata Kaplı Portakal Dilimi” ürünümüz, iş hayatına kazandırmaya öncelik verdiğimiz kadınlarımız tarafından tamamen el yapımı olarak 6 günde üretiliyor. “Kadınlar için kadınlar tarafından üretildi” mottosu ile Equality projemiz hem üreten hem de yardıma ihtiyaç duyan kadınların destekçisi olma imkanı sunuyor” diye konuştu.

İlgili Yazılar