Takip et
Bülten Aboneliği

Teknoloji dünyasından en yeni haberler ve gündem başlıkları e-posta adresinize gelsin.

3 Milyon Kişi Trendyol Yemek Uygulamasıyla Tanıştı

Trendyol Yemek’in reklam filmi 3 milyondan fazla yeni ziyaretçiye ulaştı.

Trendyol Yemek, yüzde 80 VCR ile tamamlanan video kampanyası ile marka bilinirliğini artırırken, RTB House’un kampanyası ile milyonlarca yeni ziyaretçiye ulaştı.

Kullanıcılara bulundukları konuma en yakın restoranlardan sevdikleri yemeklere ulaşma imkanı sunan, Türkiye’nin ve dünyanın önde gelen e-ticaret platformlarından Trendyol’un online yemek sipariş hizmeti Trendyol Yemek, marka bilinirliğini artırmak için RTB House’un yeni nesil video reklamlarını kullandı. Başarıyla yürütülen kampanyada; yüzde 80 görüntülenebilirlik elde edilirken, yüzde 80 video gösterimi tamamlamanın yanı sıra 3 milyondan fazla yeni ziyaretçiye ulaşmayı başardı.

RTB House, markanın ulaşmak istediği doğru kitle için Derin Öğrenme teknolojisi ve ContextAI özelliğini kullanarak markanın hedefi olan marka bilinirliği ve farkındalığı artırmak için sıcak teslimat vurgusuyla video reklam kampanyası stratejisini oluşturdu. Kampanya sürecinde kendi kendine öğrenen algoritmalar, kullanıcıların tercihlerine uygun modelleri göstererek optimizasyonu sağladı. Ayrıca göze çarpma olasılığı, kitle segmentasyonu ve etkinliği ölçmek için brand lift ile video reklamları stratejisiyle RTB House, ana videonun potansiyel izleyici gruplarında kısa videolarla segmentlere ayırarak ContextAI teknolojisiyle kampanya sürecini tamamladı. Yeni nesil videolarla gerçekleşen kampanya bitiminde ise marka hedeflerinin üstünde etkileyici sonuçlar elde etmeyi başardı.

Derin öğrenme teknolojisiyle gerçekleştirilen video reklam kampanyası ile;

  • yüzde 80 VCR ve
  • yüzde 80 görüntülenebilirlik
  • 3 milyondan fazla ilk ziyaretçiye ulaşarak etkileyici sonuçlar elde etti.

Gücünü derin öğrenme teknolojisinden alan RTB House ile birlikte yaptıkları benzersiz kampanyanın sonuçlarını değerlendiren Trendyol Yemek Dijital Pazarlama Lideri Sinan İçer, RTB House’un derin öğrenme algoritmalarından gücünü alan yeni nesil video reklamları ile beklentimizin üzerinde kampanya çıktıları elde ettik. Kampanya sürecinde brand lift çalışmaları ile desteklenen marka farkındalığını artırma hedeflerine ulaşmanın heyecanını yaşıyoruz. Müşteri hizmetlerinin eşsiz kalitesinin yanı sıra pazarlama çözümleri ve çalıştırma konusundaki uzmanlıkları ile ekipler çok iyi iş çıkardı. Kampanya bitiminde elde ettiğimiz başarı güçlü iş birliğimizin kanıtı olarak bizleri çok mutlu etti” dedi.

Derin Öğrenme Video Reklamların Başarısını Artırıyor

Derin Öğrenme teknolojisinin faydalarından yararlanan RTB House, özellikle marka bilinirlik kampanyası KPI’larında elde edilen sonuçlarla markanın hedeflerini aşmayı başarıyor. Gelişen teknolojinin sunduğu fırsatlarla birlikte günümüzde daha da önemli hale gelen dijital pazarlamada video içerikler, pazarlama mesajlarına odaklanma ve müşteri etkileşimini geliştirmenin yanı sıra marka imajını desteklemeye de yardımcı oluyor.

Marka bilinci oluşturmada önemli bir etken olan video ile bu etkiyi artırmak için çalışmalar yapan RTB House ‘Streaming Video Ads’ ile sektörü bir adım ileriye taşıyor. Reklamverenlerin markalarına özel stratejilerini yürütmelerine imkân sunma hedefiyle sürekli olarak çözümlerini güncelleyen RTB House, sektörün büyümesine de katkıda bulunuyor. 

İlgili Yazılar