Takip et
Bülten Aboneliği

Teknoloji dünyasından en yeni haberler ve gündem başlıkları e-posta adresinize gelsin.

TCL EISA’dan üç prestijli ödülle döndü

TCL, EISA’da üç farklı kategoride ödüllerin sahibi oldu.

Ülkemizde Bilkom güvencesi ile kullanıcılarla buluşan, yenilikçi ekran teknolojisinin öncüsü TCL, 2023 – 2024 EISA organizasyonundan üç önemli ödülle dönerek adından söz ettirdi.

Küresel televizyon markaları arasında ilk iki sırada, 98 inçlik TV kategorisinde ise birinci sırada bulunan TCL, EISA’da üç farklı kategoride önemli ödüllerin sahibi oldu. Avrupa’nın önde gelen ses ve görüntü uzmanlarından oluşan Expert Imaging and Sound Association (EISA), TCL’in farklı segmentlerdeki görüntü ve ses teknolojilerinin başarısını verdiği ödüllerle tescilledi.   

TCL QD-Mini LED 4K TV 65C845 modeli, ‘En İyi Ev Sineması Deneyimi Sunan MINI LED TV’ ödülünün sahibi oldu. Oyun deneyimini ön plana çıkaran, TCL QLED kategorisindeki ürünlerden TCL QLED TV 55C745, ‘En İyi Oyun Televizyonu’ unvanının sahibi olurken, markanın büyük ekran kategorisindeki QLED segmenti televizyonlarından TCL QLED TV 98C735 XL modeli ise ‘En İyi Dev Ekran’ ödülünü alarak, bu kategorideki liderliğini perçinledi. 

TCL QD-Mini LED 4K TV 65C845: Gerçek ev sineması deneyimi 

‘En İyi Ev Sineması Deneyimi Sunan MINI LED TV’ ödülünün sahibi olan TCL QD-Mini LED 4K TV 65C845, segmentinin lider modellerinden biri olduğunu bir kez daha ortaya koydu. EISA Jürisi, ürünle ilgili yaptığı değerlendirmede; “TCL, Mini LED alanındaki performansını artırmaya devam ediyor. C845 serisi, bu yıl OLED panellerle rekabet etti ve bazı önemli ölçümlerde rakiplerini geride bırakan sonuçlara imza attı. Özellikle LED optimizasyonları ürünü farklı kılıyor” ifadelerini kullandı.  

TCL 65C845 etkileyici bir parlaklık değerine sahip. HDR oynatımı sırasında 2000 nit değerine ulaşırken, tam beyaz ekranda ise 800 nit seviyesinde bir parlaklık vaat ediyor. Özellikle film, spor ve oyun tutkunları için önemli bir seçenek olan bu model, yeni nesil konsollarla da tam uyumlu. TCL 65C845, Google TV, Onkyo tarafından tasarlanmış bir hoparlör sistemi ve IMAX Enhanced sertifikasyonu gibi özelliklerle de sahip. Cihaz, AiPQ 3.0 işlemci desteğiyle önemli bir görsel kaliteye imza atarken, Game Master 2.0, HDMI 2.1, ALLM, 144Hz VRR, FreeSync Premium Pro, TCL Game bar, 240Hz Game Accelerator ve en son HDR formatlarını (HDR10+, HLG, Dolby Vision, Dolby Vision IQ) destekliyor.  

TCL QLED 4K TV 55C745: Oyun tutkunlarına özel

 TCL QLED 4K TV 55C745, yeni nesil konsol ve bilgisayarlarla tam uyumlu çalışarak, oyunsuz olmaz diyenlerin tam aradığı TV olduğunu EISA’da bir kez daha kanıtladı. TCL’in AMD FreeSync teknolojisine sahip ödüllü TV’si, QLED teknolojisiyle gerçekçi renkler, tam dizi yerel karartma ve ekran parlaklığı yeteneklerini, en güncel oyun özellikleriyle birleştirmeyi başardı. Game Master 2.0, HDMI 2.1, ALLM, 144Hz VRR, FreeSync Premium Pro, TCL Game bar, 240Hz Game Accelerator özellikleriyle ile 55C745 modeli, oyun deneyimini bir sonraki seviyeye taşıyor.

EISA Jürisi, ürünle ilgili yaptığı değerlendirmede; “Bu TV sadece oyuncular için tasarlanmıştır demek haksızlık olur. Renk işleme, parlaklık, HDR yetenekleri ve tam dizi yerel karartma, önemli bir video performansı sağlarken, Google TV arayüzü de önemli bir uygulama desteği sunuyor. Nasıl kullanmayı tercih ederseniz edin, 55C745 yaşamınıza önemli bir değer katacaktır” dedi. 

TCL QLED TV 98C735: Devler liginin şampiyonu  

Hayata daha büyük bir pencereden bakmak isteyenlerin tercihi TCL QLED TV 98C735, gerçek anlamda sinemayı eve getiriyor. Üst düzey bir QLED 4K eğlence merkezi olan 98 inç’lik devasa televizyon Google TV entegrasyonuna ve göz alıcı bir video ve oyun performansına sahip. Gelişmiş renk teknolojisi, artırılmış kontrast ve yükseltilmiş parlaklık sağlayan Dolby Vision IQ ile göz alıcı görseller, bu dev şampiyonu bir kez daha ödülle buluşturdu. Dolby Atmos destekli Onkyo ses sistemi, sesi çok boyutlu bir alana yayarak son derece etkileyici ve kapsayıcı bir ses deneyimine imza atıyor.  

EISA Jürisi, ürünle ilgili yaptığı değerlendirmede, Mini LED arka aydınlatmalı ve Quantum Dot panel teknolojili 98 inç TV’nin derinlikli siyahlarının mükemmel gölge ayrıntılarıyla birleştirdiğini belirtirken, parlaklık ve yerel karartma özellikleri sayesinde önemli sonuçlar elde ettiklerini vurguladı. TCL QLED TV 98C735, geniş görüntüleme açısı ve mükemmel yansıma önleme özelliği ile göz alıcı bir sinema deneyimi vaat ediyor.

İlgili Yazılar