Takip et
Bülten Aboneliği

Teknoloji dünyasından en yeni haberler ve gündem başlıkları e-posta adresinize gelsin.

Akçansa’nın ilk yarıyıl satışları 6,4 milyar TL oldu

Akçansa 2023 yılının ilk yarıyıl dönemine ilişkin finansal sonuçlarını açıkladı.

Sabancı Holding ve Heidelberg Materials ortak kuruluşu Akçansa, 2023 yılı ilk 6 aylık finansal sonuçlarını açıkladı. Buna göre yılın ilk yarısında şirketin satışları 6,4 milyar TL olarak gerçekleşirken, FAVÖK 2023 yılı ilk yarıyıl döneminde 1,6 milyar TL oldu.  

Akçansa’dan sürdürülebilir gelecek yolculuğunda güçlü adımlar

Konuya ilişkin değerlendirmelerde bulunan Akçansa Genel Müdürü Vecih Yılmaz şunları kaydetti; “İlk yarıyılda iç piyasadaki talebi karşılamak üzere çalışmalarımıza devam ettik ve toplam satışlarımızın yaklaşık yüzde 80’ini yurt içi pazarda gerçekleştirdik. Bununla birlikte, maliyetlerimizi etkin yönetmemizin de finansal sonuçlarımıza olumlu etkisi oldu. Performansını istikrarlı şekilde yükselten şirketimiz, Borsa İstanbul tarafından yapılan değerlendirme kapsamında temmuz ayı itibarıyla BIST 100 Endeksi’ne dahil edildi. Diğer yandan etkilerini her geçen gün daha fazla hissettiğimiz küresel iklim krizi ile mücadelede, sürdürülebilirlik hedeflerimizi destekleyen çok önemli adımlar attık. Bilim Temelli Hedefler Girişimi’ne katılarak Paris Anlaşması’nın önerdiği 1,5 °C’lik küresel ısınma senaryosu ile uyumlu emisyon azaltım hedefi belirleyeceğimizi taahhüt ettik. Bunun yanı sıra, alternatif hammaddeleri kullanarak düşük klinkerli ve düşük karbonlu yeni ürünler geliştirme yönünde önemli bir inisiyatif üstlenerek sürdürülebilir ürün girişimimizi tanıttık. Yılın ilk yarısı aynı zamanda sosyal alanda önemli çalışmalar gerçekleştirdiğimiz bir dönem oldu. Lansman toplantısını gerçekleştirdiğimiz Benim Mahallem projesi ile deprem bölgesindeki çocukların eğitimlerine destek verdik. Sürdürülebilirlik odaklı faaliyetlerimizle; sosyal, çevresel ve ekonomik alanlarda tüm paydaşlarımız için en yüksek değeri oluşturma hedefiyle çalışmaya devam edeceğiz”.

İlgili Yazılar
Devamını oku

Workindo’da GMY Ataması

Workindo’nun Pazarlama Direktörü Volkan Kırtok, Genel Müdür Yardımcılığına terfi etti. Yapı-inşaat sektöründe; insan kaynakları, hizmet alım-satımı, projelere teklif…