Takip et
Bülten Aboneliği

Teknoloji dünyasından en yeni haberler ve gündem başlıkları e-posta adresinize gelsin.

Ericsson, Frost Radar Global 5G Şebeke Altyapısı Pazarı 2023 Raporu’nda Birinciliğini Koruyor

Ericsson, Frost Radar 5G Şebeke Altyapısı Pazarı 2023 raporunda üst üste üçüncü kez pazar lideri seçildi.

Ericsson, zirvedeki konumunu korumanın yanı sıra, müşterilerin ihtiyaçlarına yanıt veren enerji verimliliği yüksek 5G RAN çözümleriyle de büyük dikkat topladı. Danışmanlık şirketi Frost & Sullivan tarafından her yıl hazırlanan Frost Radar raporuna göre, Ericsson’un geçtiğimiz yıllar boyunca birinciliğini korumuş olması, inovasyonlarını arttırarak sürdürmesinin ve pazardaki büyümesinin bir sonucu. Bu sonuç, Ericsson’un radyo erişim (RAN), transmisyon ve çekirdek şebekelerini kapsayan 5G altyapı pazarında liderliğini de bir kez daha ortaya koymuş oldu. 

Ericsson Başkan Yardımcısı ve Şebekeler Başkanı Fredrik Jejdling, konuyla ilgili olarak şunları söyledi, “Ericsson’un 5G çözümlerinin enerji verimliliğini artırmak amacıyla yaptığımız çalışmaların Frost Radar raporunda  bir kez daha lider konumundagörmekten memnuniyet duyuyoruz. İnovasyon, şeffaflık ve müşterilerimizin işlerini büyütme odaklı teknoloji liderliğine yatırım yapmayı sürdüreceğiz.” 

Ericsson’un elde ettiği başarıyı değerlendiren Frost & Sullivan Bilgi ve İletişim Teknolojileri Grubu Endüstri Başkanı Troy Morley, “Ericsson, 2G, 3G, 4G ve şimdi de 5G ile inovasyonlarını küresel düzeyde ölçeklendirebilme becerisini kanıtladı. Şirket, teknolojinin sürekli olarak evrim geçirdiği bir pazarda hayati önem taşıyan Ar-Ge çalışmalarına önemli yatırımlar yapıyor” ifadelerini kullandı. Ericsson’un teknolojisi, şu anda 63 ülkede hizmet veren 145 5G şebekesinde kullanılıyor. Bu da Frost & Sullivan raporlarında görülen en yüksek sayı.

Morley ayrıca şunları ifade etti, “4G altyapı pazarında lider olan Ericsson, 5G pazarına da büyük bir müşteri kitlesiyle giriş yaptı. Şirket, mevcut müşterilerini korumak ve yeni müşteriler kazanmak konusunda da harika bir iş çıkardı.” 

Rapora değinen Morley, sözlerine şu ifadelerle devam etti, “Enerji verimliliği, günümüzün en popüler kavramlarından biri. Erken dönemdeki 5G RAN çözümleri teknolojinin uygulamaya alınmasına odaklanmışken, Ericsson’un mevcut 5G RAN çözümleri ise müşterilerin ihtiyaçlarına yanıt verecek şekilde daha küçük, daha hafif ve daha az enerji tüketiyor.”

Frost Radar raporu, kendi sektörlerinde piyasayı önemli oranda etkileme kabiliyetine sahip şirketleri değerlendiren, bağımsız bir araştırma şirketi. Frost Radar değerlendirme yönteminin bir parçası olan inovasyon ve büyüme puanları, şirketlerin inovasyona ne ölçüde odaklandıklarını ve inovasyonu istikrarlı bir büyümeye dönüştürebilme becerilerini ortaya koyuyor. Raporda, sektörlerin pazar liderleri, pazar segmenti liderleri olarak faaliyet gösteren şirketlere yer veriliyor.

İlgili Yazılar