Takip et
Bülten Aboneliği

Teknoloji dünyasından en yeni haberler ve gündem başlıkları e-posta adresinize gelsin.

Teknoloji dünyasının kalbi Cisco Live 2023’te attı 

Cisco, Cisco Live 2023 etkinliğinde yeni çözümlerini duyurdu. 

Cisco Live Amsterdam 2023 etkinliği, EMEA (Avrupa, Orta Doğu ve Afrika) bölgesinden teknoloji dünyasının aktörlerini bir araya getirdi. 9 binden fazla katılımcı Amsterdam’da, çok daha fazlası da sanal ortamda, Cisco’nun yeniliklerini deneyimleme fırsatı buldu.  

Cisco EMEA Başkanı Wendy Mars, Genel Müdür Yardımcısı ve Baş Strateji Sorumlusu Liz Centoni, Genel Müdür Yardımcısı ve Cisco Networking Genel Müdürü Jonathan Davidson’ın yanı sıra müşteriler ve Cisco yöneticileri, dijital gelecek vizyonlarını Cisco Live sahnesinde paylaştı. Katılımcılar inovasyon sohbetlerine, uygulamalı etkinliklere, liderlik ve teknik eğitim oturumlarına katıldı. The World of Solutions şirketinin geliştirdiği Sürdürülebilirlik Bölgesi, Webex Hologram’ı da içeren hibrit çalışma alanı ve Cisco Ülke Dijital Hızlandırma (CDA) programının bir parçası olarak Almanya’nın en büyük toplu taşıma sağlayıcısı Deutsche Bahn ile ortaklaşa geliştirilen Medibus adlı tekerlekli bir tıbbi klinik de Cisco Live’da sergilenen yenilikler arasındaydı. 

Cisco EMEA Bölgesi Başkanı Wendy Mars, etkinlikle ilgili şunları söyledi: “Müşterilerimiz, işlerini verimli bir şekilde yürütmek ve büyümeye devam etmek için ihtiyaç duydukları uygulamalara kesintisiz erişim ve güvenlik için bize güveniyor. Bu güven, uzun yıllara dayanıyor. Ekiplerimiz ile müşterilerimiz ve iş ortaklarımız arasındaki yakın iş birliği, burada sergilediğimiz inovasyonu besliyor. Birlikte çalışarak, sorunları çözmek ve hem sürdürülebilir hem de müreffeh olan güvenli, dijital olarak bağlantılı bir gelecek inşa etmek için teknolojiyi kullanma gücüne sahibiz.” 

Etkinlikte Cisco, güvenlik, ağ, bulut, IoT ve hibrit çalışma alanlarında bir dizi inovasyonu ve hedeflerini duyurdu: 

Güvenlik Bulutu Vizyonunu Gerçekleştirmek 

Cisco Siber Güvenlik Hazırlık Endeksi’nden elde edilen bulgular, cihazları güvence altına alan teknolojinin yaygın olarak benimsenmesine rağmen kimliği, ağları ve uygulamaları korumak için daha fazla ilerleme kaydedilmesi gerektiğini ortaya koyuyor. 

Cisco müşterileri artık çoklu bulut ortamlarını daha iyi korumak için Cisco’nun güvenlik portföyündeki yeni risk tabanlı yeteneklere erişebiliyor. Risk Tabanlı Kimlik Doğrulama’nın genel kullanıma sunulmasıyla birlikte kullanıcılar, gerçek zamanlı bağlamsal sinyallerle güvence altına alınan ihtiyaç duydukları erişime sahip oluyor. Buna ek olarak Cisco, Cisco Secure Application aracılığıyla sunulan Cisco’nun Full-Stack Observability uygulama güvenliği çözümünün bir geliştirmesi olan ve sektörde bir ilk olma özelliği taşıyan Business Risk Observability’yi de tanıttı. Bu gelişmeler, bir kuruluşun tüm BT ekosisteminin bütünlüğünü koruyacak olan Cisco Güvenlik Bulutu’nun tam vizyonunu gerçekleştirme yolunda ilerleme kaydedildiğini gösteriyor. 

Endüstriyel IoT için Bulut Otomasyonu 

Kuruluşlar ağlarını yeni alanlara doğru genişletiyor. Temel kurumsal operasyonları endüstriyel alanlara, kamu hizmeti şebekelerine, üretim tesislerine ve ulaşım ağlarına bağlamaları gerekiyor. Ayrıca operasyonlarında sürdürülebilirlik ve esnekliğe öncelik vererek ortamlarında daha fazla görünürlük ihtiyacı duyuyorlar. Bu operasyonların dağıtık yapısı, bu ağların yönetimini karmaşık hale getiriyor ve bu endüstriler varlıklarını dijitalleştirdikçe siber güvenlik saldırı yüzeyi de büyüyor. 

Cisco Live Amsterdam’da Cisco, müşterilerin BT operasyonlarını basitleştirmelerine yardımcı olma taahhüdünü yerine getirerek bulut yönetimli ağlarda yeni inovasyonlarını duyurdu. Endüstriyel IoT uygulamaları için güçlü yeni bulut yönetim araçları, BT ve OT operasyonlarını birleştirmek için basitleştirilmiş gösterge panoları ve tüm endüstriyel varlıkları görüp güvence altına almak için esnek ağ zekâsı ile Cisco, gerçek iş çevikliği sağlayan birleşik bir deneyim sunuyor.

Sürdürülebilirlik için Teknoloji Odaklı Bir Yaklaşım Oluşturmak 

Cisco, Webex Kontrol Merkezi’nde kurumların sürdürülebilirlik hedeflerine ulaşmalarını sağlayan ve eyleme geçirilebilir bilgiler sunan Karbon Emisyonu Öngörüleri’ni duyurdu. Bu, Cisco Webex cihazlarının enerji tüketimini ve kullanımını optimize etmek için kapsam 2 emisyon raporlaması ve önerileri sağlayan türünün ilk örneği. 

Cisco’nun kendi emisyonlarının ötesinde sürdürülebilirliğe olan bağlılığı, Amsterdam’da sürdürülebilirlik çözümleri portföyünün bir vitrini aracılığıyla hayat bulacak: 

– Cisco Refresh ve Cisco Green Pay programları 

– Görünürlük ve otomasyona odaklanan enerji tasarrufu sağlayan gösterge tabloları 

– Katılımcıların her bir çözümün model bir ağ üzerindeki etkisini görebilecekleri interaktif bir sürdürülebilirlik simülatörü 

10 Milyon Kişiyi, Dijital ve Siber Güvenlik Becerileriyle Donatma Hedefi

Dünya Ekonomik Forumu’na göre, 2025 yılına kadar teknoloji ve otomasyondaki ilerlemeler 85 milyon işi ortadan kaldırırken küresel çapta 97 milyon yeni iş olanağı yaratacak. Toplumların inovasyon yapmaya, büyümeye ve küresel olarak rekabet etmeye devam edebilmesi için dijital beceriler, güçlü bir dijital ekonomi için elzem hale geliyor. 

Etkinlikte Cisco, Networking Academy programı aracılığıyla önümüzdeki 10 yıl içinde EMEA genelinde 10 milyon kişiyi dijital ve siber güvenlik becerileri konusunda eğitme hedefini açıkladı. 

Bu hedef, Cisco’nun dünya çapında 25 milyon kişiye, dijital sistemleri tasarlamak, yönetmek ve korumak için ihtiyaç duyulan dijital becerileri kazandırmaya yönelik 10 yıllık planının bir parçası. 

İlgili Yazılar
Devamını oku

TEKNOSER 25. yaşını kutluyor

Hitay Holding bünyesinde faaliyet gösteren Türkiye’nin önde gelen sistem entegratörü ve bilgi teknolojileri şirketi TEKNOSER, bu yıl 25.…