Takip et
Bülten Aboneliği

Teknoloji dünyasından en yeni haberler ve gündem başlıkları e-posta adresinize gelsin.

Acronis, 2022 Çevresel, Sosyal ve Yönetişim (ESG) Raporu’nu yayınladı

Siber güvenlik şirketi Acronis, 2022 Çevresel, Sosyal ve Yönetişim (ESG) Raporu’nu yayınladı.

Kapsamlı rapor, Acronis’in sürdürülebilir bir geleceğe olan bağlılığını, çalışanlarına yaptığı yatırımı gösteren çeşitlilik, sürdürülebilirlik ve toplumsal kalkınma programlarını özetliyor. Acronis’in ESG hedeflerinin de vurgulandığı raporda çevresel başarıya ulaşmak için yeni hedefler ve girişimler yer alıyor.   

Acronis, 2022 Çevresel, Sosyal ve Yönetişim (ESG) Raporu’nu yayınladı. Acronis 2021 yılında, şirketin sürdürülebilirlik çalışmalarını yönlendirmek ve desteklemek için Acronis’in ESG komitesinde yer alacak özel bir grup çalışan görevlendirdi. Çalışanlar, müşteriler ve toplum için iklim ve kaynak açısından verimli, sosyal açıdan da sorumlu olmaya yönelik ESG girişimlerini sürdürmeye kararlı olan Acronis, elde ettiği başarılara ve hedeflerine 2022 ESG Raporu’nda yer verdi.

Ortakları ve çalışanları için veri merkezi enerji kullanım verimliliğini gözden geçirmekten, çeşitli ve kapsayıcı bir çalışma ortamı sağlamaya kadar uzun vadeli faydalara odaklandıklarını söyleyen Acronis CEO’su Patrick Pulvermueller, “Acronis olarak, hizmet sağlayıcıların ve müşterilerimizin güvenlik ve yedekleme çözümlerini entegre siber koruma ile modernize etmelerine yardımcı oluyoruz. Bunu en verimli ve sürdürülebilir şekilde yapmaya kararlıyız.” dedi.

Acronis’in 2022 ESG raporundan öne çıkan başlıklar şunlar:

  • Acronis Cyber Cloud Veri Merkezleri: Acronis, 2022 yılında 13 yeni veri merkezi açarak dünya çapında toplamda 50 merkezin üzerine çıktı. Yeni veri merkezi sağlayıcıları yalnızca sertifikasyon ve enerji verimliliği uygulamaları dikkatle değerlendirildikten sonra seçiliyor. Acronis veri merkezleri müşterilerin ihtiyaçlarına hizmet ediyor ve üretim için gerekli olan önemli miktarda enerji kullanımıyla üretilen CO2 emisyonlarını dikkatle takip ediyor. Acronis, enerji konusunda daha verimli olmaya yönelik ESG taahhütleri doğrultusunda, iklim nötr olma hedefine doğru ilerlerken veri merkezi sağlayıcılarının etkinliğini değerlendirmek için güç kullanım verimini (PUE) belirlemeye başladı.   
  • Tedarikçiler: Acronis, ESG girişimlerini ve hedeflerini sorgulayan standart bir anket kullanarak en iyi 50 tedarikçisini sürdürülebilir uygulamalar konusunda değerlendirdi. Şirket, tedarikçilerin yüzde 70’inin yakın zamanda ESG raporları yayınlaması ve diğerlerinin de ESG girişimlerini kamuya açıklamış olması nedeniyle söz konusu tedarikçilerde herhangi bir risk tespit edilmediğini bildirdi.
  • Sürdürülebilir Ürünler: Acronis, 2022 yılında plastik kullanımından uzak durarak çevre dostu malzemelerden üretilen ürünleri kullanmak için bir girişim başlattı. Bu sayede 1.826.000 plastik şişenin ya da 21.000 kg/46.000 pound plastiğin okyanusa karışması engellendi.
  • Yenilenebilir Enerji: Acronis, özellikle gelişmekte olan ülkelerdeki ortaklarının yenilenebilir enerji projelerine yönelmelerine ve artan enerji maliyetlerini azaltmalarına yardımcı olmanın yollarını araştırmaya başladı. Bu çabanın bir parçası olarak Nijerya’daki ortak ofislerinde güneş panellerinin kurulumunu sübvanse ederek iklim değişikliğinin etkilerini azaltmaya yardımcı oldu. 
  • İnsani Yardım: Acronis, çatışma veya doğal afetlerden muzdarip bölgelere yardım etmeyi amaçlıyor. Şirket, 2022 yılında kâr amacı gütmeyen kuruluşlarla ortaklık kurdu ve Acronis çalışanları Ukrayna’daki çatışmalardan etkilenen ailelere yardım etmek için gönüllü olarak zaman ayırdı.
  • Acronis Cyber Foundation Programı: Vakıf programı, beş yıl önce ortaklarla birlikte toplumsal kalkınma projelerine katılma girişimi olarak başlatıldı. Acronis, 2022 yılında yetersiz hizmet alan topluluklarda beş okul inşa etti ve dünya çapında 13 binden fazla kişiye ulaşan çok sayıda BT beceri programı yürüttü.
  • Çeşitlilik ve Kapsayıcılık: Çeşitlilik içeren kapsayıcı bir iş gücü, çalışanlar ve müşteriler için daha iyi sonuçlar doğuruyor. Acronis, 2022 yılında 50 çalışan için Teknolojide Kadın Mentorluk Programı’nı başlattı. 10 ülkeyi kapsayan, ağ oluşturma ve kariyer gelişimi için küresel web seminerleri aracılığıyla 450’den fazla katılımcıya ulaşan bölgesel #CyberWomen oluşumlarını tanıttı. 
  • Sağlık ve Refah: Acronis, çalışanlarının en değerli varlığı olduğuna inanıyor ve onların sağlık ve güvenliğine önem veriyor. Sağlıklı bir yaşam tarzını ve iş-yaşam dengesini teşvik eden Acronis 2022 yılında çalışanlarına ek bir izin günü ve Çalışan Destek Programı’na (EAP) erişim dahil olmak üzere yeni avantajlar sundu. Bu küresel kaynak, pandemi izolasyonu ve güncel dünya gelişmelerinden kaynaklanan stresle başa çıkmaya destek olmak için çalışanlar ve aile üyelerine 27 dilde sunuluyor. Şirket ayrıca, bölgesel satış ekipleri arasında bir futbol maçı olan Cyber Dragon Cup gibi küresel zirvelerde refahı desteklemek için fiziksel aktivitelere de yer veriyor. 
  • Yönetişim: Acronis, çalışanları, müşterileri ve topluluğu için şeffaflığı ve açıklığı artırmak amacıyla temel uyumluluk belgelerini https://www.acronis.com/en-us/sustainability-governance/ adresinde çevrimiçi olarak yayınlıyor ve tüm paydaşlar için düzenli eğitim oturumları düzenliyor.

Acronis 2022 ESG Raporu, şirketin 2023 ESG girişimleri için planlarını ve hedeflerini de özetliyor. Acronis, sürdürülebilir bir gelecek yaratma, küresel ölçekte toplulukları güçlendirme ve kapsayıcı bir çalışma ortamını teşvik etme yolculuğunu sürdürmeye odaklanıyor.

İlgili Yazılar
Devamını oku

Dijital bahar temizliği zamanı 

ESET dijital hayatını düzene sokmak isteyenler için önerilerini paylaştı.  Mevsimin bahara döndüğü yılın bu dönemi dijital hayatımızı  düzene…