Takip et
Bülten Aboneliği

Teknoloji dünyasından en yeni haberler ve gündem başlıkları e-posta adresinize gelsin.

Ocak ayının ilk yarısının galibi kripto paralar

Bitay Araştırma Departmanı Analisti Betül Yavuz, kripto para piyasasındaki gelişmeleri değerlendirdi.

Hızlı yükselişlerle derin nefes alan kripto para piyasasının hacmi 1 trilyon doların biraz altında 980 milyar dolar seviyesinde. Ocak ayının ilk yarısında kripto paralar en çok getiri sağlayan yatırım aracı olmayı başardı.” Bitay Araştırma Departmanı Analisti Betül Yavuz, kripto para piyasasındaki gelişmeleri değerlendirdi.

Kripto para piyasası hızlı yükselişlerle nefes aldı. Dün 21.400$ seviyelerine kadar yükselen Bitcoin, ABD’de piyasaların kapalı olması, Çin’den gelen olumsuz veriler ve kripto para piyasasında yaşanan kar satışlarıyla tempolu yükseliş serisine kısa süreliğine ara verdi. 20.600$’lara kadar gerileyen ve güç toplayan Bitcoin, bu sabah saatlerinde 21.150$ seviyelerinden alıcı buluyor. Ethereum ise 1600$ bölgesini görüp ret aldıktan sonra 1560$ bölgesinde fiyatlanıyor. Kripto para piyasasının toplam piyasa değeri ise 1 trilyon doların biraz altında 980 milyar dolar seviyesinde.

Fet, Sand, Vidt, Amp, Mdx ve Alpha gibi kripto altcoinlerde de yükseliş rüzgarı devam ediyor. Birçok altcoin yıl başından bu yana %50 ile %100 arasında yükselirken kripto para piyasası bu dönemde en çok getiri sağlayan yatırım aracı olmayı başardı.

Dün ABD piyasaları Martin Luther King Günü olmasından dolayı kapalıydı ve kripto para piyasasında da hareket sınırlı oldu. Kripto para piyasasıyla birlikte küresel hisse senedi piyasaları da yeni yıla ralliyle girdi. Kripto para piyasası bu dönemde %30 primlenirken MSCI Asya ve MSCI gelişen ülkeler endeksi yılbaşından bu yana %11 ve %12 primli seyrediyor.

Ekonomik takvimin nispeten sakin olacağı bu haftada, bugün akşam saatlerinde FED kurulu üyesi Williams’ın konuşması piyasalar tarafından takip edilecek. Hafta genelinde ise ABD’den ÜFE ve perakende satış verisi ile Euro Bölgesi’nde de TÜFE verisi takip edilecek önemli veriler olacak.

Bıtcoın Teknik Analiz

Lider kripto para birimi Bitcoin hızlı yükselişlerin ardından şimdilik akümüle oluyor. Gün içerisinde 21150$ seviyelerinden fiyatlanırken, yukarı yönlü hareketlilik olması halinde ilk kritik direnç seviyesi olarak 21600$ seviyesi ile karşılaşabilir. Bu seviyenin üzerinde günlük kapanışlar yapması 23230$ seviyelerine kadar bir yükselişi destekleyebilir. Aşağı yönlü hareketlilikte ise ilk destek seviyesi olarak 20450$ seviyesinin çalışması beklenebilir. Bu seviyeye tutunamaması halinde 19500$ seviyelerini beraberinde getirebilir.

Matıc Teknik Analiz

Matic iki haftada %40 civarında artış göstererek gün içerisinde 1.015$ seviyelerinde fiyatlanıyor. Şimdilik direnç bölgesinde akümüle olan Matic, yukarı yönlü hareketliliğin devam etmesi için 1.035$ seviyesinin üzerinde günlük kapanışlar yapması oldukça kritik olacaktır. Bu seviyenin aşılması halinde ise 1.128$ ardından da 1.323$ seviyelerini beraberinde getirebilir. Aşağı yönlü hareketlilikte ise 0.982$ seviyesinin destek olarak çalışması beklenebilir. Bu seviyeye tutunamaması halinde bir sonraki destek seviyesi olan 0.926$ karşımıza çıkıyor.

İlgili Yazılar