Takip et
Bülten Aboneliği

Teknoloji dünyasından en yeni haberler ve gündem başlıkları e-posta adresinize gelsin.

Tether ve Lugano şehri ikinci Plan ₿ Forumu’nun 2023’te gerçekleştirileceğini duyurdu

Finansal özgürlüğü, Bitcoin’in benimsenmesini ve eğitimini kutlayan Bitcoin forumu 20-21 Ekim 2023 tarihlerinde gerçekleştirilecek

İlk ve en yaygın kullanılan stablecoin’e güç veren blockchain özellikli platform Tether Operations Limited ve İsviçre’nin Lugano şehri bugün ikinci yıllık Plan ₿ forumunun programının yapıldığını ve 20 Ekim Cuma – 21 Ekim Cumartesi 2023 tarihlerinde gerçekleştirileceğini duyurdu. Bu duyuru, yaklaşık 2.000 katılımcının yer aldığı ve büyük başarı kazanan ilk Plan ₿ forumunun gerçekleştirilmesinden yalnızca birkaç hafta sonra yapıldı. Biletlerin ilk dalgası, 31 Ocak 2023 tarihine kadar veya biletler tükenene kadar geçerli olacak özel indirimli fiyatlarla https://planb.lugano.ch/planb-forum adresinden satışa sunuldu.

28-29 Ekim 2022 tarihlerinde düzenlenen Plan ₿ forumunun katılımcıları, finansal demokratikleşmenin ve Bitcoin’in benimsenmesinin önemini vurgulayan seçkin konuşmacıları ve panelleri dinlemenin olanağı elde etmenin yanı sıra, heyecan verici birkaç haber duyurusuna da tanık oldular. Bu haberler arasında Salvador Büyükelçisi Milena Mayorga ve Lugano Belediye Başkanı Michele Foletti’nin El Salvador ve Lugano şehrinin ekonomik işbirliği konusunda bir ortaklığa adım attığını duyurması ve Tether, Holepunch ve Synonym olarak üç şirket tarafından bir dizi eşler arası uygulamanın temel taşlarından biri olan Pear Credit’in piyasaya sürüldüğü haberi yer alıyor.

Lugano Belediye Başkanı Michele Foletti, “Daha birkaç hafta önce dünyanın dört bir yanından bu kadar çok sayıda harika konuşmacıyı ve konuğu şehrimizde ağırlamaktan büyük onur duyduk ve Ekim 2023’te ikinci Plan ₿ forumuna ev sahipliği yapacak olmanın heyecanını yaşıyoruz” dedi ve sözlerine “her yerde insanlar finansal demokratikleşmenin hayatlarını nasıl daha iyi hale getirebileceğini öğrenme konusuna daha fazla ilgi duymaya başladılar ve yenilikçi Lugano şehrimizin böyle önemli öğrenim faaliyetlerine ve konuşmalara aracılık etmesinden dolayı büyük heyecan içindeyim.” şeklinde devam etti.

Tether’ın CTO’su Paolo Ardoino ise “İlk Plan ₿ forumu tüm beklentileri fazlasıyla aşan büyük bir başarıydı ve bunu 2023’te tekrar yapacağımız için çok heyecanlıyız,” şeklinde konuştu.  Ardoino sözlerine “Bitcoin’in benimsenmesi konusunda önemli tartışmalara yol açan çok sayıda inanılmaz konuşmacılarımız ve katılımcımız vardı. Gelecek yıl daha da büyük ve daha iyi bir Plan ₿ forumu için programı oluşturmayı dört gözle bekliyorum.” cümleleriyle devam etti.

Bu yılki Plan ₿ forumunun iki günü boyunca; Lugano’da Bitcoin Lightning Network üzerinden 1000’den fazla işlem, 130’a yakın USD₮ işlemi ve 200 LVGA işlemi dahil olmak üzere 20.000 CHF değerinde işlem gerçekleştirildi. Bölgede devam eden çalışmalar ve Plan ₿ girişimi sayesinde, şu anda Lugano genelinde Bitcoin ve Tether ile işlem yapan yaklaşık 100 ve LVGA ile işlem yapan 300 esnaf bulunuyor. Bu, Lugano için önemli bir dönüm noktası oldu ve Bitcoin’in gerçek hayattaki işlemlerde ne kadar faydalı olabileceğini gösterdi.

İkinci Plan ₿ forumunun ayrıntıları https://planb.lugano.ch/planb-forum adresinde yer alıyor. Önemli konuşmacıların listesi de dahil olmak üzere detaylı bilgiler önümüzdeki haftalarda duyurulacak.

İlgili Yazılar