Takip et
Bülten Aboneliği

Teknoloji dünyasından en yeni haberler ve gündem başlıkları e-posta adresinize gelsin.

“Yılın SAP Dönüşüm Ödülleri 2022” Sahiplerini Buldu

SAP Türkiye tarafından endüstri ve iş birimleri bazında en yenilikçi ve başarılı teknoloji dönüşüm projelerine verilen ‘Yılın SAP Dönüşüm Ödülleri 2022’ sahiplerini buldu.

Raffles Hotel’de gerçekleşen törende sektöründe öncü kurumlara toplamda 30 ödül verildi. SAP Genel Müdürü Uğur Candan’ın açılış konuşmasının ardından, bu sene ilk defa verilen “Yılın SAP Dijital Dönüşüm Ödülü”nü alan şirketlerin liderlerinin yer aldığı “CEO’ların Dijital Dönüşüm Rotası” başlıklı panelde teknolojinin geleceği ele alındı.

İş ve teknoloji dünyasının en prestijli ödüllerinden “Yılın SAP Dönüşüm Ödülleri 2022”nin kazananları açıklandı. Endüstri ve iş birimleri bazında öncü dijital dönüşüm projelerine takdim edilen ödüller, Raffles Hotel’de düzenlenen törenle sahiplerine kavuştu. Törene, ödül kazanan kurumların CEO ve üst düzey yöneticileri katıldı. Oylum Talu’nun moderatörlüğünü üstlendiği gecede SAP Türkiye Genel Müdürü Uğur Candan, açılış konuşmasında “Kurumsal uygulama ve yazılım lideri olarak, 21 yıldır Türkiye’de şirketlerin dönüşümüne yol arkadaşlığı yaptıklarını” söyledi. 

“SAP olarak stratejimiz, dünyanın akıllı ve sürdürülebilir işletmelerden oluşan bir iş ağına dönüşmesini keşfetmek”

Küresel çaptaki şirket ve organizasyonlardaki en kritik sistemlerin SAP çözümleri üstünden yönetildiğini belirten Uğur Candan, bugün, toplam küresel ticaretin yüzde 87’sini SAP müşterilerinin oluşturduğunu ve dünyanın en yeşil 100 şirketinden 97’sinin SAP kullandığının altını çizdi. Candan “Türkiye’de de hızla değişen dünyaya adapte olmak ve işlerini dijitalleştirmek isteyen her ölçek ve sektörden 1.600’ü aşkın kuruma hizmet veriyoruz. Kurumların karşı karşıya olduğu zorlukları ve dijital teknolojiler ile bu zorlukların üstesinden gelmelerine nasıl yardımcı olacağımızı da çok iyi biliyoruz. Müşterilerimizin döngüsel ekonomide, işte dönüşüme imza atarak yenilikçi iş modelleri geliştirmeye, büyümenin önünü açmaya ve rekabette bir adım önde olmak için sürekli yenilik yapmaya ihtiyacı var. Bu da ancak teknolojinin gücü ile mümkün.” dedi.

Artık şirketlerin ajandalarında önceliğin bulut teknolojileri olduğuna değinen Candan, 100’den fazla bulut çözümleri ile dünya genelinde 240 milyona yakın bulut kullanıcısına ulaştıklarını belirtti. 2021 yılında, bir önceki yıla göre bulutta yüzde 50’ye yakın büyüdüklerini ve artık bulutun bir seçenek olmaktan çıkıp, ihtiyaca dönüştüğünü sözlerine ekledi.

CEO’lar Dijital Dönüşümün Yeni Rotasını Anlattı  

Bu sene ilk defa sadece Türkiye’de değil bölgede ve hatta dünyada örnek gösterilen uçtan uca dönüşüm hikayeleri olan 4 firmaya   “Yılın SAP Dijital Dönüşüm Ödülü” verildi. Bu özel ödülün sahibi Anadolu Efes, Petrol Ofisi, SOCAR Türkiye ve Şişecam oldu. Ödül takdiminin hemen ardından ise “CEO’ların Dijital Dönüşüm Rotası” paneli gerçekleştirildi. 

Panele katılan Anadolu Efes CEO’su Can Çaka, 20 yılı aşkın süredir SAP kullanan ve dijitalleşmeye yatırım yapmış bir şirket olarak 2019 yılında köklü bir dönüşüm projesini hayata geçirdiklerini belirtti. Bugünün dünyasında güvenlik, altyapı, hız ve mobilite’nin çok önemli olduğunu vurgulayan Çaka, tüm bunları bir araya getirerek yeni iş yapış şekli yarattıklarını; bu sistemi yapay zeka ve robotik süreçlerle desteklediklerini; oluşan veriyi anlamlandırarak değer yarattıkları bütünleşik bir sistem oluşturduklarını dile getirdi.

Petrol Ofisi Grup CEO’su Mehmet Abbasoğlu, Petrol Ofisi Grubu olarak içinde bulundukları dönüşümü sadece dijital dönüşüm olarak değil, bir stratejik dönüşüm olarak değerlendiklerinin altını çizdi. 5 yıllık stratejilerinin bir enerji altyapı şirketine dönüşmek olduğunu belirten Abbasoğlu, Petrol Ofisi’nin tüm ülkeyi saran akaryakıt ağının, buzdağının görünen yüzü olduğunu ifade etti. Petrol Ofisi’nin ateşleyici gücünün EMTIA ticareti, lojistik, depolama gibi alanlarda yattığını belirten Abbasoğlu, rekabetten ayrışma noktasında teknoloji ve finansal mühendisliği kullandıklarını, bu dönüşümde de SAP ile gerçekleştirdikleri işbirliğinin büyük önem taşıdığını vurguladı. 

SOCAR Türkiye Dijital Transformasyon ve Bilişim Teknolojileri Başkanı Hakan Irgıt, Türkiye’nin en büyük endüstriyel holdingi olarak, dijital dönüşümün verimli ve sürdürülebilir bir üretimdeki katkısından yararlanmanın ve bu çalışma biçimini organizasyonun her katmanında benimsemenin büyük önem taşıdığını vurguladı. SAP ile hem sektörde hem de coğrafyada eşine az rastlanır bir işbirliği gerçekleştirildiğini belirten Irgıt, Project Earth adını verdikleri projenin SOCAR Türkiye’nin tüm iş akışlarının yeni omurgasını oluşturacak bir iş dönüşümü projesi olduğunu; bu kapsamda ham madde satın alımından depolamaya, üretimden müşteri teslimine şirketler arası entegrasyon sağlandığı, müşterilerin siparişten teslimat adımlarına kadar anlık bilgi paylaşımını sağlayacak müşteri portalı oluşturulduğu ve operasyonda tüm grup şirketleri bazında tek bir ana veri yapısı kurulduğu bilgisini paylaştı.

Şişecam CEO’su Görkem Elverici, geleceğin Şişecam’ını kurmak adına hem dijital hem de organizasyonel olarak kapsamlı bir dijital dönüşüm yolculuğuna başladıklarını ve akıllı teknolojilerle büyüme vizyonu doğrultusunda dijitalleşmeyi, dönüşümün kalbine koyduklarını aktardı. Hayata geçirdikleri kapsamlı dijital dönüşüm projesi ile genel merkezlerinin dünyanın bütün noktalarından gelen verileri kolayca görebildiğini, bu sayede yüzde 74 oranında kısa zamanda yapılan raporlamalarla anlık kararları kolaylıkla alabildiklerini belirtti. Elverici, tedarik operasyonlarında ise yükleme sürelerinde yüzde 10, genel lojistik maliyetlerinde ise yüzde 5 düşüş elde ettiklerini sözlerine ekledi.

“SAP Dönüşüm Ödülleri 2022” kazananları:

•           Yılın SAP Dijital Dönüşüm Ödülü:

  1. Anadolu Efes Biracılık ve Malt San. A.Ş.
  2. Petrol Ofisi A.Ş.
  3. SOCAR Türkiye
  4. Türkiye Şişe ve Cam Fabrikaları A.Ş

•           Enerji Dağıtım Sektöründe Yılın Dijital Dönüşüm Ödülü: AKSA Doğalgaz Dağıtım A.Ş.

•           Perakende Sektöründe Yılın Dijital Dönüşüm Ödülü: Bizim Toptan Satış Mağazaları A.Ş

•           Havacılık Sektöründe Yılın Dijital Dönüşüm Ödülü: Çelebi Havacılık

•           Yapı Ürünleri Sektöründe Yılın Dijital Dönüşüm Ödülü: Eczacıbaşı Yapı Gereçleri A.Ş.

•           Mobilya Sektöründe Yılın Dijital Dönüşüm Ödülü: Erciyes Anadolu Holding A.Ş.

•           Spor Sektöründe Yılın Dijital Dönüşüm Ödülü: Fenerbahçe S.K.

•           Tüketici Ürünleri Sektöründe Yılın Dijital Dönüşüm Ödülü: Gümüş Grup

•           Petrol ve Doğalgaz Sektöründe Yılın Dijital Dönüşüm Ödülü: Milangaz

•           Metal Sektöründe Yılın Dijital Dönüşüm Ödülü: Tosyalı Holding

•           Lojistik Sektöründe Yılın Dijital Dönüşüm Ödülü: Yılport Holding A.Ş.

•           Yılın Müşteri Deneyimi Dijital Dönüşüm Ödülü: Anadolu Efes Biracılık ve Malt San. A.Ş.

•           Yılın Global İş Gücü Yönetimi Dijital Dönüşüm Ödülü: Borusan Holding

•           Yılın Platform ve Teknoloji Dönüşüm Ödülü: Flo Mağazacılık ve Pazarlama A.Ş.

•           Yılın Satın Alma Dijital Dönüşüm Ödülü: Güneş Ekspres Havacılık A.Ş.

•           Teknoloji İle Sürdürülebilir Dönüşüm Ödülü: Martur Fompak International

•           Yılın Çalışan Deneyimi Dijital Dönüşüm Ödülü: Martur Fompak International

•           Yılın E-Ticaret Dijital Dönüşüm Ödülü: Teknosa İç ve Dış Tic. A.Ş.

•           Yılın Finans Dijital Dönüşüm Ödülü: Turkcell İletişim Hizmetleri A.Ş.

•           Yılın Endüstri 4.0 Ödülü: Türkiye Petrolleri Offshore Technology Center

•           Dijital Mobilitede Yılın Dönüşüm Ödülü: Türkiye’nin Otomobili Girişim Grubu

•           Yılın Dijital Dönüşüm Elçisi Ödülü: 

  1. Anadolu Efes Biracılık ve Malt San. A.Ş.
  2. Borusan Makina ve Güç Sistemleri San. ve Tic. A.Ş.
  3. Brisa Bridgestone Sabancı Lastik Sanayi ve Ticaret A.Ş.
  4. Petrol Ofisi A.Ş.
  5. Yeni Mağazacılık A.Ş.
  6. Yılport Holding A.Ş.
İlgili Yazılar
Devamını oku

BiP’in arayüzü iyileştirildi

Türkiye’nin iletişim ve yaşam platformu BiP’in arayüzü, herkesin daha rahat kullanabilmesi için iyileştirildi. Yeni arayüzü ile daha sade…