Takip et
Bülten Aboneliği

Teknoloji dünyasından en yeni haberler ve gündem başlıkları e-posta adresinize gelsin.

Ideathon Fikir Yarışması’nın yeni dönemi için başvurular açıldı

CREAIF FOTOGRAF AJANSI

Kuveyt Türk’ün üniversiteli öğrencilere yönelik düzenlediği Ideathon Fikir Yarışması’nda yeni dönem için başvurular alınmaya başlandı.

Kuveyt Türk, üniversiteli öğrencilerin gelişimlerini desteklemek ve geleceğin bankacılığına yönelik fikir üretmelerine katkıda bulunmak amacıyla bu yıl üçüncü kez Ideathon Fikir Yarışması düzenliyor. Yeni dönemde, “Gençlerin bankası olarak ne tür birikim, yatırım, ödeme ve finansman çözümleri sunabiliriz?” sorusuna yenilikçi ve özgün fikirlerinin aranacağı yarışma için öğrenciler, 8 Aralık 2022 Perşembe gününe kadar Kuveyt Türk Fikrinn Platformu üzerinden başvuruda bulunabilecek.

Üniversite öğrencilerinden beklenen yenilikçi fikirler 

Ideathon Fikir Yarışması’nın üçüncü döneminde gençlerin gelir ve birikim döngüsüne dahil olması, genç yatırımcılara inovatif içerik ve hizmetler sağlanması, gençlere yönelik finansal danışmanlık hizmeti sunulması, gençlerin ödeme ve finansman problemlerine çözüm sağlanması gibi konularda yeni fikirler sunabiliyor. Öğrenciler ya da girişimciler için finansman çözümleri sunan fikirler de yarışma kapsamında yer alıyor. Öğrencilerin, gençleri birikim ve tasarruf yapmaya teşvik eden uygulama fikirleri geliştirmesi bekleniyor. 

“Gençlerin farklı bakış açılarıyla bankacılığa yeni bir soluk getirebileceğine inanıyoruz”

Kuveyt Türk Strateji ve İnovasyon Grup Müdürü Dr. Selman Ortaköy, “Üniversite öğrencilerine yönelik düzenlediğimiz üçüncü Ideathon Fikir Yarışması’nı ilk kez Fikrinn Platformumuz üzerinden gerçekleştiriyoruz. Gençlerin ürettiği inovatif fikirlerin geliştirilmesini ve hayata geçirilmesini çok önemsiyoruz. Gençlerin finansal ekosisteme dahil olmaları, yenilikçi fikirleriyle bu ekosistemi geliştirmeleri ve katkı sunmaları çok kıymetli. Ideathon’un yeni döneminde, ‘Gençlerin bankası olarak ne tür birikim, yatırım, ödeme ve finansman çözümleri sunabiliriz?’ sorusuna gençlerle birlikte yanıt arıyoruz. Gençler kendi akranlarına yönelik yeni bir ürün, hizmet, model ya da konsept oluşturabilir veya var olan ürün ve hizmetleri geliştirebilirler. Tercihi gençlerimize bırakıyoruz. Gençlerimizin farklı bakış açılarıyla ve özgün fikirleriyle bankacılığa yeni bir soluk getireceğine inanıyoruz. Birlikte daha iyi bir gelecek oluşturabilmek için tüm gençlerimizi Ideathon Fikir Yarışması’na davet ediyoruz” dedi.  

Birinciye 25 bin TL ödül

Kuveyt Türk, başvurular tamamlandıktan sonra 14 Aralık 2022 tarihine kadar ön değerlendirme yapacak. 14 Aralık tarihinde finalistler açıklanacak. Ardından finalistler mentorlerle tanışacak ve Tasarım Odaklı Düşünme Eğitimi alacak. Mentorlerle birlikte hareket edecek olan yarışmacılar finalin yapılacağı 24 Aralık Perşembe gününe kadar fikirlerini ve çözüm önerilerini projelendirecek ve jüri üyelerine sunacak. Yarışma sonucunda birinciye 25 bin TL, ikinciye 15 bin TL, üçüncüye ise 10 bin TL nakit ödül takdim edilecek. Kuveyt Türk Ideathon’da, finale kalan ilk 10 takımın her bir üyesi, talep etmesi durumunda mülakat simülasyonu ve değerlendirmesine girebilecek. Ayrıca finalistleri sürpriz hediyeler bekliyor.

Kuveyt Türk Ideathon’a, sınıf ayrımı olmaksızın tüm ön lisans ve lisans öğrencileri başvurabiliyor. Adaylar, https://fikrinn.kuveytturk.com.tr adresini ziyaret ederek Kuveyt Türk Ideathon Fikir Yarışması’na katılım sağlayabiliyor.

İlgili Yazılar