Takip et
Bülten Aboneliği

Teknoloji dünyasından en yeni haberler ve gündem başlıkları e-posta adresinize gelsin.

Phemex, varlık rezervlerini kullanıcılarının bilgisine sundu

Global kripto para borsası Phemex önemli bir adım attı ve Proof of Reserve’ü yani rezerv kanıtını aktifleştireceğini açıkladı. 

Hala genç bir yapıya sahip olan kripto para piyasası gelişimini hızlı bir şekilde sürdürmeye devam ediyor. Özellikle son dönemde ekosistem içerisinde yaşananlar bir yandan paydaşlara zarar verse de diğer yandan sistemin geleceği adına da çıkarılacak önemli dersler ortaya koyuyor. Global kripto para borsası Phemex de yaşananları göz önüne alarak Proof of Reserve’ü (PoR) yani rezerv kanıtını aktifleştirmeye karar verdi. Borsa bu adımla kullanıcılarına varlıkları için güvence vermeyi amaçlıyor.

Rezerv Kanıtı (PoR), kripto para borsaları gibi saklayıcılara sahip olduklarını iddia ettikleri varlıklara aslında gerçekten sahip olup olmadıklarını denetlemeyi zorunlu kılıyor.   Üçüncü bir tarafça bağımsız denetimin gerçekleştirildiği uygulama sonucunda kullanıcılara da varlıkları bakımından güvence sağlanmış oluyor.

Rezerv kanıtı güvenlik sorununa çözüm üretiyor

Mevcutta, çoğu merkezi borsa, borç verenler ve saklayıcı kuruluşlar gibi diğer CeFi kripto platformları, varlık verilerini özel, tescilli veri tabanlarında tutuyor. Dolayısıyla kullanıcılarının fonlarının kendilerinde güvende olduğunu iddia etseler de bu iddiaların doğrulanması zor olabiliyor. İşte Rezerv Kanıtı tam da burada devreye giriyor. Bu sorunları çözerek kripto para piyasaları için güvenliğe önemli bir katkı sağlıyor.

Öte yandan, Proof of Reserve yani rezerv kanıtı, kripto saklama kuruluşlarının, borsaların ve kredi kuruluşlarının, müşterilerin fonlarını riske atan gizli finansal işlemlere girmemesini de sağlıyor. Uygulama, bir kripto borç verenin elinde tuttuğu teminattan daha fazla ödünç verme işlemini gerçekleştirmemesine neden olurken herhangi bir problem durumunda borç verenler de tam olarak tazmin edilebiliyor.

Güvenlik çalışmalarını hızlandıran Phemex’ten 3 büyük kampanya

Phemex, rakiplerinden farklı olarak, kullanıcılarının tüm güvenlik endişelerini ortadan kaldırmak için metodolojik araştırmalar yaparken yatırım deneyimlerini geliştirmek için de çeşitli kampanyalar düzenliyor. Borsa bu kapsamda “Deposit for Luxury” başlıklı bir kampanya başlattı. 10 Aralık’a kadar devam eden kampanyayla birlikte kullanıcılar yalnızca spot cüzdanlarına para yatırarak Phemex VIP statüsü elde edebiliyor. Eski veya yeni kullanıcı fark etmeksizin herkesin katılabildiği kampanyada VIP 5 seviyesine kadar çıkılabilirken, 30 gün boyunca komisyon indirimleri gibi birçok avantajdan da faydalanılabiliyor.

Kullanıcılarının varlıklarının tamamını yedekte tutan Singapur merkezli kripto para borsası Phemex, kripto para yatırımcılarının borsada güvenli bir yatırım ortamını deneyimleyebilmeleri için birçok kampanya başlattı. Borsa, Deposit for Luxury kampanyasının yanı sıra Crypto Safe Haven başlıklı yeni bir kampanyaya daha imza attı. 8 Aralık’a kadar devam edecek olan kampanya kapsamında diğer borsalardan Phemex’e geçiş yapan VIP kullanıcılar, mevcut VIP seviyelerinin iki seviye üzerinde VIP avantajlarına sahip olacak. Öte yandan diğer VIP kullanıcıları yönlendiren kullanıcılar ise, ekstra olarak 100 dolar bonus ve 350 USDT’ye kadar airdrop alabiliyor.

Diğer taraftan Phemex 3. yıl dönümünü de bir kampanya ile kutluyor. Bu kapsamda kullanıcılar 10 Aralık tarihine kadar spot işlemlerinde komisyon ödemiyor. Kampanyaya göre bu süre içerisinde gerçekleştirilen spot işlemlerden hiçbir ücret alınmayacak.

İlgili Yazılar