Takip et
Bülten Aboneliği

Teknoloji dünyasından en yeni haberler ve gündem başlıkları e-posta adresinize gelsin.

Bankacılık Alanında Yılın İklim Lideri Ödülü Halkbank’a

Yılın İklim Liderleri Ödülleri’nde, Halkbank bankacılık alanında İklim Lideri Ödülü’nün sahibi oldu. 

İklim değişikliğiyle mücadele hedefiyle 2019’da kurulan Bizim Dünyamız Vakfı tarafından bu yıl ilk kez düzenlenen Yılın İklim Liderleri Ödülleri’nde, Halkbank bankacılık alanında İklim Lideri Ödülü’nün sahibi oldu. Ödül törenindeHalkbank Genel Müdürü Osman Arslan, Bizim Dünyamız Vakfı Başkanı Kahraman Halisçelik ve Mütevelli Heyeti Üyesi Dr. Ender Saraç’ın yanı sıra ödüle layık görülen kuruluş temsilcileri yer aldı. 

Halkbank, bankacılık alanında İklim Lideri Ödülü’ne operasyonel faaliyetleri ve bankacılık hizmetleriyle gelecek nesillerin daha yeşil, temiz ve sağlıklı bir dünyada yaşamasına katkıda bulunması dolayısıyla layık görüldü. 

“Dünyanın yaşanabilir, yaşamın sürdürülebilir olması için katkı sunmaya devam edeceğiz”

Halkbank Genel Müdürü Osman Arslan, dünyanın yaşanabilir, yaşamın sürdürülebilir olması için katkı sunmaya devam edeceklerini ifade ederek şunları söyledi:

Entegre yönetim sistemine Sıfır Atık yönetim sistemini de dahil ederek faaliyet yürüten bir kurum olarak sürdürülebilir bankacılık çalışmalarında birçok ilke imza atmaktayız. Banka olarak, ülkemizde sıfır atıkstandartlarını ilk gerçekleştiren kurumlardan biri olduğumuz gibi, Kadın Girişimcilerimizin sıfır atık bazlı projelerini destekliyor ve kadın girişimci ödül programlarımızda ayrı bir kategori oluşturarak bu alandaki başarılı çalışmaları ödüllendiriyoruz.

Bankamız için bir başka önemli başlığı ise “sıfır karbon” programlarına uyum çalışmalarımız oluşturuyor. Birleşmiş Milletler Çevre Programı Finans Girişimi (UNEP FI) tarafından kurulan küresel iş birliği Net-Sıfır Bankacılık Birliğine katılarak, operasyonlarımızı ve yatırım portföyümüzü 2050 yılına kadar net sıfır emisyonla uyumlu hale getirmeyi taahhüt ettik.

Diğer taraftan, Birleşmiş Milletler (BM)’in de bir ortağı olduğu ve şirketlerin bilimsel karbon emisyon azaltım hedeflerini deklare ettiği Bilimsel Tabanlı Hedefler Girişimi’nde (SBTi) hem doğrudan faaliyetleri hem de portföy emisyonları için ‘net sıfır’ hedefinde bulunan ilk Türk bankası olduk.” 

İlgili Yazılar
Devamını oku

Halkbank 84. Yıl Reklam Filmi Ekranlarda

Halkbank, 84. yaşını kutladığı imaj kampanyasında odağını gençlere çevirdi. Banka, Cumhuriyetimizin 100. yaşını kutlayacağımız 2023 öncesi gelecek vizyonunda,…