Takip et
Bülten Aboneliği

Teknoloji dünyasından en yeni haberler ve gündem başlıkları e-posta adresinize gelsin.

Vertiv, Veri Merkezi Sürdürülebilirliği Rehberini Yayınladı

Vertiv, Karbon Emisyon Yoğunluğunu ve Su Kullanımını Azaltmaya Yönelik Sektör Hareketini Desteklemek için Veri Merkezi Sürdürülebilirliği Rehberini Yayınladı.

Vertiv, tesislerinin çevresel etkisini azaltmak isteyen veri merkezi sahipleri ve operatörler için çevrimiçi bir kaynak olan Veri Merkezi Sürdürülebilirlik Rehberi’ni, yayınladı. 

Uluslararası Enerji Ajansı’nın, bir raporuna göre veri merkezleri küresel elektrik talebinin yaklaşık yüzde 1’ini oluşturuyor.  

Rapor, sektörün işletme verimliliğini artırarak 2020’den önce kapasite büyümesinin toplam enerji tüketimi üzerindeki etkisini sınırlandırabildiğini de belirtiyor. Bununla birlikte 2020 yılında global internet trafiği yüzde 40’tan fazla arttı ve Market Intelligence önümüzdeki beş yıl içinde veri merkezi yapımında yüzde13’lük bir birleşik yıllık büyüme oranı öngörüyor.  Bu trend, sera gazı emisyonlarını ve su tüketimini azaltmaya yönelik giderek artan odaklanmayla birleştiğinde, bazı operatörlerin ekipman kullanımını artıran ve kalan verimsizlikleri ortadan kaldıran, su yoğun soğutma teknolojilerini aşamalı olarak kaldıran ve karbon bazlı enerji kaynaklarına bağımlılıklarını azaltan yeni çözümler aramasına neden oluyor.  

Sektördeki operatörlerin operasyonlarının çevre üzerindeki etkisini azaltma konusunda bir aciliyet hissettiklerini görüyoruz, bu yeni kaynak tam da bunu yapmalarına yardımcı olmak için tasarlandı” diyen Vertiv ESG Stratejisi ve Katılım Başkanı TJ Faze, sözlerini şöyle sürdürüyor: “Operasyonel verimliliğe odaklanma önemli iyileştirmeler sağladı fakat şimdi sektör büyümeye devam ederken emisyonları ve su kullanımını azaltmak için yeni stratejiler ve daha akıllı sistemler gerekiyor. Vertiv; işletmeler, ortak yerleşim ve bulut sağlayıcıları için altyapı çözümleri sağlayıcısı olarak, bu sektördeki en iyi uygulamaları ve yeni gelişmeleri paylaşmak için en iyi konumda yer alıyor.” 

Sektör hareketi, 2020’lerin sonuna kadar karbon nötr veya karbon negatif olma hedefleri belirleyen hiper ölçekli operatörler tarafından yönetiliyor. Bu operatörler, bu hedefleri destekleyen ve sektörün geri kalanı için bir yol haritası oluşturan gelişen teknolojilere de liderlik ediyor. Birçok ortak yerleşim sağlayıcısı, kurumsal müşterilerinin çevresel hedeflerini destekleyen veri merkezi hizmetlerine yönelik pazar talebinden yararlanmak için karbon nötr ve su verimliliği yüksek operasyonlara geçiyor. Kuruluşlar, bu hedefleri desteklemek için kendi şirket içi veri merkezlerinin etkisini de göz önünde bulundurarak harekete geçmeliler. 

 “Sadece Avrupa’da 25’ten fazla Avrupalı bulut ve veri merkezi operatörü ile 17 farklı sektör birliği, 2030 yılına kadar tesislerini yüzde 100 yenilenebilir enerji kaynaklarıyla karbon nötr hale getirmek için bir anlaşma imzaladı” diyen Vertiv EMEA Başkanı Karsten Winther, sözlerine şöyle devam ediyor: “Bu hedeflere ulaşmak ancak kuruluşların kaynak tüketimini azaltan yeni stratejiler ve yenilikçi sistemlerin devreye alınmasıyla mümkün olabilir. Altyapı çözümleri sağlama konusundaki derin deneyimimizle birleşen yeni kullanıma sunduğumuz rehber, bu operatörleri eğitmek ve sadece Avrupa’da değil tüm dünyada tesislerinin çevresel ayak izini azaltmaya yardımcı olmak için sektör genelindeki en iyi uygulamaları ve yeni inovasyonları paylaşmamıza olanak tanıyor.”

Veri Merkezi Sürdürülebilirliği için Vertiv Rehberi, operatörler için aşağıdaki konularda rehberlik sağlıyor: 

  • Çevresel etkiyi azaltmak için iş gerekçesi
  • Veri merkezi altyapısının ve tamamlayıcı teknolojilerin, yenilenebilir enerjinin artan kullanımını desteklemek için nasıl geliştiği
  • Sürdürülebilirlik girişimlerinin uygulanması ve ölçülmesi için kaynaklar, çerçeveler ve ölçütler 
  • Düşük etkili veri merkezleri tasarlamak ve işletmek için en iyi uygulamalar  
İlgili Yazılar