Takip et
Bülten Aboneliği

Teknoloji dünyasından en yeni haberler ve gündem başlıkları e-posta adresinize gelsin.

Kadınların yüzde 80’i ek kazanç yolu arıyor

Avon’un yaptığı küresel bir araştırmaya göre; kadınların yüzde 57’si gelecek konusunda endişeli ve yüzde 35’i finans konusunda kontrolü kaybetmiş gibi hissediyor.

Yine araştırmaya katılan kadınların üçte birinden fazlasını oluşturan yüzde 34’lük kısmı, ailelerine yeterince ekonomik destek olamadıkları için suçluluk duyuyor.

Her dört kadından biri parfüm kullanmayı bıraktı

Araştırmaya göre dünyanın dört bir yanındaki kadınların  yüzde 92’si dışarıda yemek yemek, tatil, yeni kıyafet ve manikür gibi temel olmayan harcamalarından vazgeçmek zorunda kaldığını söylüyor. Yüzde 38’i de bu yıl en sevdikleri markalı ürünleri almak yerine daha ucuz alternatiflere yöneldiğini belirtiyor. Kozmetik de bu durumdan en çok etkilenen alanlardan birini oluşturuyor. Dünya genelinde kadınların dörtte biri parfüm kullanmayı, her beş kadından biri ise makyaj ürünleri satın almayı ve cilt bakımı ürünleri kullanmayı bıraktığını ifade ediyor.

Eskiden sahip oldukları küçük lüksleri istiyorlar

Dünya çapında her beş kadından dördü (yüzde 80) yaşam maliyeti artışına yardımcı olmak için ikinci bir işte çalışıyor veya çalışmayı düşünüyor. Bu kadınların yarısından fazlası bunu faturalarını ödemek için yaparken, her üç kadından biri yemek sipariş edebilmek ve yeni kıyafetler satın almak gibi eskiden sahip oldukları küçük lüksleri karşılayabilmek istiyor. Kadınların beşte biri ise en sevdikleri güzellik ürünlerini satın almaya devam etmek istiyor.

Avon esnek fırsatlar sunan iş modeli sunuyor

Dünya çapında 5 milyon Temsilcisine, kendilerine uygun şartlarda çalışma, öğrenme ve kazanç fırsatı sunan Avon, kadınlara destek olabilmek için çekici bir çözüm sunuyor. Avon yeni nesil Temsilcilere daha esnek fırsatlar sağlamak için ilişki satış modelinde bir dizi iyileştirmeler yaptı. Bu iyileştirmeler, Temsilcilerin müşterileriyle kolayca bağlantı kurmasına ve Avon On uygulaması aracılığıyla online satış yapmasına olanak tanıyan gelişmiş bir mobil kullanıcı deneyimi ile iş modelini dijitalleştirmeyi içeriyor. Eşitlikçi ve erişilebilir bir marka olma hedefiyle, tüketiciye güvenilir uygun fiyatlarla yüksek kaliteli ürünleri sunan Avon, ayrıca, ilk satıştan itibaren kişiselleştirilmiş bir ücretlendirme modeli de yarattı.

 Kalite ve uygun fiyat arasındaki seçim

Avon’un yaşam maliyetine ilişkin araştırması, daha yüksek fiyat etiketine sahip ürünlerin daha kaliteli olduğu konusunda yaygın olarak kabul edilen yanlış kanıyı da ortaya koyuyor. Dünyadaki kadınların üçte ikisinden fazlası (yüzde 69) daha pahalı makyaj ürünlerinin daha kaliteli olduğuna inanıyor. Parfüm için bu oran yüzde 71’e, cilt bakımı için ise yüzde 73’e çıkıyor. Yine yüzde 62’lik kesim de aynı kuralın giysiler için de geçerli olduğuna inanıyor (yüzde 62). Hayatın küçük lükslerine tutunmak için, dünyadaki kadınların yaklaşık üçte ikisi (yüzde 59) makyaj, cilt bakımı ve parfümler için daha ucuz alternatiflere yöneldiğini veya yöneleceğini belirtiyor. 

Güzellik standartlarınızı değil, harcamalarınızı düşürün

Makyaj, cilt bakımı ve parfümlerde daha ucuz alternatifleri tercih etmek kaliteden ödün vermek anlamına gelmiyor. Avon’un son teknolojileri kullandığı Araştırma-Geliştirme merkezleri, halihazırda faaliyette olan binden fazla patenti ve yüzde 60’ı kadın olan 160’tan fazla üst düzey bilim insanından oluşan ekibi ile uzun süredir inovasyonun kalbi olmaya devam ediyor. Avon’s Far Away Beyond,  Avon Ultra Mat Ruj ve Anew Protinol Power Serum gibi kaliteli ürünleri ulaşılabilir fiyatla sunuyor.  

Kadınların girişimci olmalarına destek veriyor

Avon CEO’su Angela Cretu şunları söylüyor: “Dünya çapında hem kadınlar hem de aileleri, artan yaşam maliyetlerinin baskısını hissediyor. Tüm kadınların yüzde 98’ini etkileyen bu krizde elimizden geldiğince birbirimizi desteklemeliyiz. Avon olarak yüksek fiyat etiketi olmadan en kaliteli makyaj, cilt bakımı ve parfüm ürünlerini yaratırken, aynı zamanda kadınlara kendi şartlarına göre kazanç sağlayarak hayatlarını daha iyi hale getirme şansı sunan ve güzelliği farklı bir şekilde yapma konusunda uzun bir geçmişe sahip olan bir markayız. Dünyanın dört bir yanında birçok kadın para biriktirmenin ve yeni bir işe başlamanın yollarını ararken, kadınları yücelten ve birer girişimci olmalarına yardımcı olan bir markanın parçası olmaktan gurur duyuyorum.”

İlgili Yazılar
Devamını oku

Kariyer.net’te üst düzey atama 

Kariyer.net’te Teknoloji ve İnovasyon Genel Müdür Yardımcılığına Ömer Faruk Çelebi atandı. Kariyer.net’te üst düzey bir atama gerçekleşti. Ömer Faruk Çelebi,…